AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Beletristica >  CAPCANA fragment din nuvelă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CAPCANA FRAGMENT din nuvelă 
  
Autor viorica gusbeth 
  
Angela ajunse acasă destul de târziu. Intră în bucătărie, făcu câţiva paşi de dans şi veselă deschise frigiderul. Bău cu sete un pahar de apă şi la fel de veselă îşi spuse: merg să fac un duş! Ce fericită sunt! 
  
Telefonul sună aducând-o cu picioarele pe pământ. 
  
-- Alo, mamă! De ce nu răspunzi, te-am mai sunat de două ori, nici tu, nici tata nu mai daţi un semn de viaţă, m-aţi uitat? Am nevoie de bani! Se apropie licenţa şi veţi avea cât de curând un medic personal! 
  
- Bine, scumpule! Am ajuns acasă târziu, tata este în delegaţie. De cât ai nevoie? Ţi-i trimit mâine dimineaţă! Cum o duce puiul meu? 
  
Nu-mi văd capul de atâta muncă şi aştept cu nerăbdare să închei, să încep rezidenţiatul! 
  
-- Cred că voi veni două-trei zile acasă, am de căutat nişte date şi sper să le găsesc la spitalul nostru. 
  
- Ce bucurie ne-ai face! Să nu vină tata să te i-a? 
  
- Nu, mă descurc! Poate vin cu un coleg care merge la Sigişoara. 
  
Angela închise telefonul şi acea stare de bucurie tinerească, îi dispăruse. O asaltară gânduri, spre băiat, spre casă şi desigur şi spre soţ. 
  
Nu, nu merge! Toate la timpul lor! De ce nu accept că nu mai sunt o tinerică? Că, anii au trecut, că, am băiat care în curând va fi medic, că am un soţ cu care nu mă mai iubesc de mult, dar asta poate nici nu contează! 
  
Nu ascult zilnic femei care se plâng de căsnicie? De un soţ egoist? De soţi cărora nu le pasă de familie? Dar, recunosc, de această dată eu port vina! Dar, nu am ajuns aici pentru că am fost trădată, neglijată, nefericită? Nu, nu merge! Încerc să-mi găsesc justificări, dar nu sunt corectă. Singura explicaţie este iubirea mea pentru Alexandru! Ce pot face? Îl iubesc, îl iubesc! Nici la douăzeci de ani nu am fost atât de îndrăgostită! Ce să fac, eu cu mine? 
  
Întrebarea i se păru atât de caraghioasă încât izbucni în râs! 
  
- Cum vine asta, eu cu mine? 
  
Dar, hai, treci la treabă, îşi spuse îndrăgostita. Să pregătesc ceva proaspăt pentru... deja pentru cină, a trecut prânzul de mult. 
  
Scoase legumele şi carnea de pui, umplu cu apă cratiţa şi preocupată îşi începu activitatea de bucătăreasă. Soţul veni târziu şi destul de ameţit, de alcool. 
  
- Nu am nevoie de mâncarea ta, am mâncat acolo unde mă simt eu bine, nu cu persoana care mi-a devenit duşman. Se răsturnă pe canapeaua din sufragerie, şi acolo adormi. 
  
Referinţă Bibliografică:
CAPCANA fragment din nuvelă / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2113, Anul VI, 13 octombrie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!