CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Beletristica >  


Autor: Viorica Gusbeth         Publicat în: Ediţia nr. 1829 din 03 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Să nu uiți trandafirii continuare
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au mai rămas trei zile, zile în care şi-au rezolvat și câteva probleme. În cea de-a doua zi, cele două prietene, într-o clipă de linişte acordată de micuţă şi de bunicii care se odihneau, au avut prilejul, în sfârşit să discute despre ele. 
  
— Eşti fericită, Delia! Mă bucur nespus pentru tine! În sfârşit eşti mămică! Știu ce mult ţi-ai dorit asta! 
  
— A trebuit să plătesc un tribut greu cu pierderea primului copil şi atât de nejustificat! 
  
— Da, am fost îngrozită când am aflat. Dana plecă fruntea lăsând un dureros suspin. Da, cred că suferinţa ta a fost imensă! Îmi pare atât de rău, Delia pentru faptul că ai fost nevoită să treci prin această suferinţă. Uneori viaţa este atât de nedreaptă! Doreşti să faci un bine şi iese cu totul altfel. 
  
— Nu am să înţeleg cine şi ce urmăreşte folosindu-se de ceva frumos, să mă înspăimânte. 
  
— Poate că nu are intenţii rele, Delia! Poate a dorit altceva fără să creadă că se ajunge la evenimente grave. 
  
Tristă, Delia, oftă şi încercând să-şi abată gândul, o întrebă pe Dana despre viaţa ei. 
  
— Mihai este soţul perfect, Delia, nu am ce să reproşez, dar pe tine te invidiez, tu ai totul! Un soţ pe care-l iubeşti cu pasiune, care te iubeşte la fel, un copil minunat, o locuinţă minunată. 
  
— Dar şi tu ai o casă splendidă Dana, pentru care nu plăteşti rate exorbitante, un soţ care îţi dăruieşte stabilitate, statornicie. Recunosc, vă lipseşte copilul, dar ce, acest lucru nu se poate rezolva? Ai probleme ginecologice? 
  
— Nu am nimic, dragă Delia, nimic altceva decât refuzul lui Mihai de a mă face, mamă. 
  
Cele două au discutat de toate şi încercând să găsească o cale pentru a-l lămuri pe Mihai că nu este bătrân pentru a fi tată. 
  
— Rezolv eu asta cu Cristi, să găsim o soluţie pentru voi, îi zise zâmbind Delia, dragei ei prietene. 
  
— Mâine vă părăsim, Cristi- Delia, le spuse Mihai. Joi trebuie să fiu la birou. Astăzi, fac cinste cu un păstrăv, în Poiană, acolo unde le-am cunoscut pe fete, soţiile noastre. 
  
— Noi rămânem cu fetiţa, răspunse Maria când fiica ei îi spuse să se pregătească că vor urca în Poiană, cu toţii. 
  
E mai bine să rămânem acasă, te rog, Delia, mă simt minunat cu nepoţica, lasă-mi aceasta bucurie, am prilejul să fiu doar eu cu micuţa. Eventual ia-l pe tata cu voi. 
  
— Eu nu plec de lângă fetele mele, plecaţi voi, tinerii să vă aerisiţi, să vă bucuraţi de timpul acesta frumos. 
  
Astea fiind planificate, au urcat doar cu o maşină, desigur a lui Cristi, el era gazdă bună până la capăt. 
  
Acolo, sus, în Poiană au simţit nevoia să reînvie acea frumoasă toamnă de la care au trecut aproape cinci ani. Probabil voi sunteţi destul de des pe aceste locuri, dar noi nu am mai fost decât atunci după căsătorie, am făcut un fel de săptămână de miere, zise Mihai. 
  
— Nici noi nu venim prea des, am avut în ultimul timp zile prea pline de evenimente, unele foarte dureroase. 
  
Au tăcut toţi patru, fiecare gândind la altceva. 
  
— Cum se face că nu ne-aţi luat-o înainte şi nu v-aţi adus pe lume, moştenitor? 
  
Cristi pusese întrebarea, zâmbind, fără să ştie că a pătruns într-un spaţiu nepermis. Mihai se făcu că nu a înţeles sensul întrebării, Dana se uită tristă la Cristi fără a răspunde, Delia îl privi pe Cristi într-un mod semnificativ, care însemna: taci! Dar Cristi nu luă în seamă nimic, îi spuse Danei: 
  
— Sunt medic ginecolog, după ce coborâm din Poiană te planific la un control. 
  
— Nu, mulţumesc! zise Dana! Nu e cazul! Au trecut peste incident până la urmă, fără comentarii. 
  
Au plecat musafirii lăsând în sufletul Deliei puţină tristeţe, puţină nelinişte. Au plecat și părinţii , regretând că-și lasă fata singură cu atât de multe responsabbilități dar înțelegând că așa este mai bine pentru toți. 
  
— Draga mea, eşti sigură că te descurci cu problemele casei și ale copilului? Nu doreşti să rămân cu tine, scumpo? 
  
— Nu, nici vorbă, mamă! Mă descurc şi dacă sunt singură, atunci mă ajută Cristi. Cine ştie dacă va mai participa alături de mine la treburile casei dacă eşti aici! Ai grijă de tata, îmi pare obosit şi puţin trist. 
  
Maria îşi sărută fiica, bucurându-se că în sfârşit fiica ei este fericită. Au plecat dimineaţa devreme, lăsând în urmă o fiică, nepoată, ginere, împliniţi şi plini de viaţă. 
  
Referinţă Bibliografică:
Să nu uiți trandafirii continuare / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1829, Anul VI, 03 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!