AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Viorel Roman         Publicat în: Ediţia nr. 2076 din 06 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - NAPOLEON, HITLER, MERKEL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Proiectul Europa Mare, nu este în interesul anglo-saxonilor, declara ministru de externe al Marii Britanii Boris Jonson, pe când pleda pentru Brexit, inspirat de Churchill în vreme de război, ca ţara sa să devină eroina eliberatoare. Şi d-na Le Pen, Frontul Naţional frencez, vrea asta. Nici protectorul ortodocşilor nu-i de acord cu UE/NATO. Putin îi vrea pe greco-pravoslavnici în Eurasia sa.  
 
Jonson, Le Pen refuza €, UE, politica germană, care încalcă tratate în timp de pace şi îi obliga pe englezi, francezi şi alţi memebrii ai UE, să plătească sute de miliarde € pentru Grecia, să suporte criza €, administraţia lui Junker, invazia a milioane de mahomedani şi idolatrii etc. Aceasta destabilizare promovată de Berlin nu lezează interesele Moscovei, din contră.  
 
Popularitatea d-nei Merkel a scăzut de 75% la 45%. La recentele alegeri din Mecklenburg-Vorpommern, Uniunea Creştin Democrată este surclasata de Alternativa pentru Germania/AfD, care aruncă peste bord mai toate taburile. Deja nu mai e sigur că prima femeie cancelar, reprezentanta DDR-ului, va mai candida sau câştiga alegerile din 2017. AfG a ajuns de la 0 la 20%. În SUA, după Brexit, americanizarea, nu globalizarea, motivează electoratul.  
 
Se ştie cum au eşuat Napoleon şi Hitler. Dece însă invita Merkel afro-asiatici incompatibili cu tradiţia creştină şi teologia muncii? Dece nu respecta tratatul monedei comune €? Dece nu vede că e responsabilă de Brexit, de protestul grecilor, italienilor, ungurilor, care dirijează refugiaţii spre Berlin? Dece a ajuns dependenta de Turcia lui Erdogan? Dece generează costuri de un bilion de euro pentru germani, dar şi pentru toţi europenii, fără să întrebe pe nimeni? În interesul cui destabilizează Merkel marele proiect Europa?  
 
Nu există răspuns la aceste întrebări pe care şi le pun germanii şi mai toţi europenii. Ele vor fi găsite probabil de istoricii genaratiilor viitoare în arhive. Până atunci să ne mărginim la întrebările şi constatările sine ira et studio, fără ură şi părtinire, din articolelel anexate: Alternativă pentru Germania, AfD; Dezmembrarea Europei; Brexit 2016; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel; Invazia barbarilor.  
----------------------------------  
Prof.Univ. Dr. Viorel ROMAN  
Universitaet Bremen  
Akademischer Rat a.D.  
Timişoara  
5 septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - NAPOLEON, HITLER, MERKEL / Viorel Roman : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2076, Anul VI, 06 septembrie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!