CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Viorel Roman         Publicat în: Ediţia nr. 1472 din 11 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - STATE ORTODOXE MAFIOTE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din 1989 statele ortodoxo-comuniste sunt în tranziţie spre state mafiote, urmAre a eşecului refacerii unităţii creştine. Vezi structurile crimei organizate din fosta URSS, Jugoslavie şi Bulgaria, România... Dictatura de dezvoltare marxistă urmărea să ajungă din urmă şi să depăşească occidentul, pe când mafia ortodoxă se substitue statului şi amâna astfel dialogul cu Roma, refacererea unităţii est-vest.  
 
Dictatura se baza pe sclavi, fără drept de mişcare şi cuvânt. Mafia continua tradiţia Hoardei de Aur, Bizanţului, Despotului, dar fură de la buget mai subtil, sub mantia aparent liberal-occidentală. În parlament, guvern, justiţie sunt aleşii baroni ortodocşi care refuză din moşi, strămoşi, prin crez, cultura occidentală şi sunt dependenţi de crimă organizată, evaziune fiscală, corupţie. Dacă cred în acela de aceeaşi credinţă, este firesc ca occidenalii nu-i cred pe cei de crediţă diferita, nu pot şi n-au voie să-i ajute pe cei ce merg pe căi greşite. Aşa că ortodocşii se răzbună prin crimă organizată şi paternalism mafiot. Din multitudunea de analize competente privind statul mafiot (vezi gen. Aurel Rogojan, econ. Pavel Roman) incompatibilitate milenară dintre ortodocşi şi occidentali e trecută mereu cu vederea.  
 
Aşteaptă ortodocşii moldo-valahi hotărârea lui Vladimir Putin, urmaşul împăraţilor celei de a treia Romă (mai ales că e în Război Rece!) sau a Sfântului şi Marelui Sinod Panortodox 2016? Cu prim-miniştri infractori, românii nu se mai bucură de încredere şi simpatie în UE, mai ales că astfel a ieşit la iveală atât duplicitatea lor faţă de occident, cât şi strategia lor subversivă, de tip mafiot. Neîncrederea est-vest e veche de o mie de ani. De 50 de ani s-a renunţat la anatemizarea reciprocă, dar după 1989 a început un dialog destul de firav. Puţin câte puţin, Sinodul vor tăia nodul gordian al incompatibilităţii? Mafia ortodoxă e vremelnică în era globalizării, asta explică şi generozitate UE/NATO de a integra Grecia, Bulgaria şi România. Preşedintele Klaus Iohannis şi DNA sunt semne promiţătoare în acest sens.  
 
Prof. Dr. Viorel ROMAN  
Akademischer Rat a.D.  
Bangkok  
8 Ianuarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - STATE ORTODOXE MAFIOTE / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1472, Anul V, 11 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!