CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 1722 din 18 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

De la om la Dumnezeu!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să ne supunem sau nu? Să ridicăm privirea spre cer sau s-o coborâm-n pământ, omule? Oare există ceva de la Dumnezeu pentru noi cu adevărat? Facem fapte-n absurditatea unei existenţe precare şi nedefintă ca scop. Ce facem noi pot trage şi copii. Putem fi pedepsiţi înainte de a săvârşi fapta dar şi după, pedeapsa însă fiind dublă. Aceste vorbe, nu-s nici horoscop, nici zodiac sau alte cele de ghicit. Măştile de pe chipul nesufletului unora, nu pot ascunde ce nu vor să le fie dăruit, pentru ca Dumnezeu neagă firea lor diavolească. Să fim atenţi că timpul de multe ori a grăit prin trecut: Cinstea şi moralitatea, nu se cumpără, nu se vând iar daca le ai, păstrează-le, dacă nu, dobândeşte-le cu grea trudă pentru ca să nu constaţi în ultima secundă că ai făcut umbră degeaba pământului. Ai grijă că poţi ajunge mai rău chiar şi decât întunericul. Nimeni să nu creadă că nu-i ştiut sau nu-i văzut, dincolo de mască. Există mai multe tipuri de închisori … închisoarea din tine şi cea din afara ta. Cată să nu ajungi să fi în nici una din ele. Cată să nu ajungi în închisoarea din copilul tău sau în cea a urmaşilor tăi! Cată să nu le fi povară, morală-n viaţa lor! Să nu uităm că suntem supuşi vremurilor, timpului, şi că viaţa ne este dată ca probă o singură dată! Nu mă combate decât pentru ca să-mi dovedeşti că ai dreptate! 
  
Să nu ne jucăm cu viaţa şi cu libertatea noastră. Viaţa este doar una, iar libertatea poate fi văzută din mai multe închisori, din închisoarea inimii, din cea a sufletului, din cea a conştiinţei şi niciodată din cea a întunericului. Să nu coborâm dincolo de lumină, în întuneric, căci putem cădea dincolo de el şi cale de întoarcere nu mai există! Cu toţii în ultima clipă vom vedea până unde am ajuns. 
  
@ viorel muha 
  
Referinţă Bibliografică:
De la om la Dumnezeu! / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1722, Anul V, 18 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!