CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Stihuri > Cugetare >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 1594 din 13 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Adevăr

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să nu păşim peste el, peste adevăr, dar nici să-l călcăm în picioare! @ viorel muha  
 
La răscruce de destin ... faţă în faţă cu adevărul  
 
Răsucită cu voinţa minţii, cheia inimii încuie de multe ori visuri şi sentimente rănite. Neâmplinirile şi nedreptăţile ne-au imunizat şi nu mai reacţionăm corect la adevăr şi dreptate, ci acestea cu ajutorul nostru sunt excluse şi îndepărtate de către sistem. Noi, inconştienţi, ne-am creat un mecanism al distrugerii. Am început să ne degradăm, nu dintrodată, ci treptat, fără a realiza ce se întâmplă cu noi. "Gândim" din ce în ce mai instictual. De aceea, răni şi cicatrici urâte, unele deschise, ne populează de multe ori sufletul. Ele ne dor. Cu ce le putem masca, apoi vindeca, faţă de o societate pe care am creat-o şi-n care nu există o concurenţă reală şi-n care cei dintâi sunt cei din urmă? La masa voinţei comune, nu bate cu ciocanul dreptatea, ci strâmbătura, osul schilod al unor suflete sterpe, suflete şi minţi bolnave.  
 
De 25 de ani trăim în cultura kitchului, a averilor fără raţiune, a celor care prin folosirea răului, a invidiei, a egoismului şi a neraţionalului din noi, s-au menţinut acolo unde cei drepţi şi curaţi nu au cum să ajungă. La această masă au stat şi încă stau, impostorii. Ea este ocupată de spuma acestui rău din noi. Această spumă, rea, otrăvitoare, a urcat acolo sus şi ne-a înecat în propria noastră prostie. Suntem cu toţii mai mult sau mai puţin bolanvi. Noilor generaţii le-a fost construită o societate îmbăcsită de manipulare, o societate în care acest adevăr zace călcat în picioare, însă adevarul nu poate fi îngropat de către nimeni! Unii au folosit şi încă folosesc aceast fundamental principiu, echilibru în existenţă, atât a universului în ansamblul său cât şi în societatea umană, ca scară mincinoasă pe care au folosit-o şi o folosesc pentru a distruge şi nu costruii. Ei sunt nefiinţe neumane, sunt nefiinţe înghesuite-n nemernicia lor.  
 
Trebuie să ridicam adevărul, acolo sus, în aşa fel ca nimeni să nu-l mai poata atinge, altfel ne vom stinge ca popor. Atunci vom fi luminaţi şi această ţară daruită cu de toate, va începe a lumina! Lumina vine de acolo de unde îşi are izvorul, adică din cei cinstiţi şi curaţi. Să nu fim orbi şi să continuăm să nu o vedem! Să nu păşim peste adevăr, dar nici să-l călcăm în picioare!  
 

@ viorel muha  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Adevăr / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1594, Anul V, 13 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!