CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Veronica Ivanov         Publicat în: Ediţia nr. 1873 din 16 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

Veronica IVANOV - O VIZITĂ ÎN ISRAEL CU TUS AIRWAYS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ziarul românesc din Cipru “Pulsul Afroditei”  
Două zile în Israel cu TUS AIRWAYS.  
Cipru şi România au participat la Târgul Internaţional de Turism din Tel Aviv !  
 
Noua companie aeriană din Cipru, TUS AIRWAYS a invitat pentru două zile, înainte de deschiderea oficială din 14 februarie, jurnalişti (Phileleftheros, Politis, Pulsul Afroditei, INBusinessNews, Sigmalive) şi turoperatori (Top Kinisis, Century Travel, Tsokkas Travel, Salamis Cruise Lines, Pan Leon, Louis Travel, Armonia…), pentru a vedea condiţiile în care vor călători viitorii pasageri ai companiei aeriene. Programul de două zile (8 şi 9 februarie) a constat în vizite în frumosul oraş Haifa, al treilea ca mărime din Israel, în Nazaret (8 februarie) şi Tel Aviv (9 februarie).  
 
Am zburat, în data de 8 februarie (ora 08:30), de pe Aeroportul din Larnaca şi în 40 de minute am aterizat la Haifa. Acolo am fost întâmpinaţi de un ghid turistic, doamna Zivit Sari, care ne-a dus într-un tur în Colonia Germană, unde am vizitat Grădinile Bahai, incluse în patrimoniu UNESCO. Micul dejun l-am servit la Hotelul Colony unde a avut loc şi o întâlnire cu Moshe Shema – director general al Centrului Turistic din Haifa şi Iulia Shtraim – adjunctul primarului din Haifa.  
 
Am mai vizitat şi Hotelul Dan Carmel, situat pe Muntele Carmel, unde am putut admira de la ultimul etaj oraşul Haifa, puternic centru comercial, educaţional, de cercetare şi de afaceri. În aceeaşi zi am reuşit să vizităm oraşul Nazaret, oraşul în care a copilărit Iisus.  
 
În Nazaret, centru de pelerinaj, am întâlnit şi grupuri din România. Am vizitat Biserica Ortodoxă a Bunei Vestiri, Biserica romano-catolicăBuna Vestire (Church of Annunciation) şi Biserica Sfântul Iosif. Interiorul bisericii ortodoxe cu hramul „Sfântul Arhanghel Gavriil” (ridicată lângă o sursă de izvoare care alimentează fântâna de unde Maica Domnului venea şi lua apă), a fost pictat de trei iconari din Moldova: Mihail, Gavriil şi Nicolae Moroşanu. Aşa se explică de ce pereţii acestei frumoase biserici sunt împodobiţi şi de chipurile unora dintre cei mai cinstiţi sfinţi de la noi, cu moaşte în Moldova, Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iaşi şi Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.  
 
La aproximativ 500 de metri distanţă se află Biserica romano-catolică cu hramul „Buna Vestire”, o biserică impresionantă prin dimensiunea turlei, înaltă de 57 de metri, dar şi prin originalitatea structurii de susţinere a cupolei. Considerată cea mai mare construcţie din Orientul Mijlociu, această biserică a fost ridicată pe locul casei Sfinţilor Ioachim şi Ana, a casei Maicii Domnului, pe ruinele unei biserici bizantine.  
 
Pe zidul care înconjoară această biserică, pe interior, se află mozaicuri reprezentând-o pe Maica Domnului, realizate de diverse ţări ale lumii. Una dintre cele mai frumoase reprezentări ale Maicii Domnului este cea din România (datată:mai 2004). O altă reprezentare deosebită este cea care provine din Grecia. Lângă biserica monumentală, se află Biserica “Sf. Iosif”, construită în 1914 deasupra grotei cunoscute sub numele “Atelierul lui Iosif”.Locul pe care se află astăzi biserica este cinstit încă de la 1900, drept Casa Sfintei Familii. Nu am putut pleca din Nazaret fără a cumpăra câteva suveniruri pentru familie şi prieteni… Cina am servit-o la Restaurantul King Jorge din Haifa.  
 
***  
 
A doua zi, 9 februarie, după micul dejun, am plecat cu autocarul spre Tel Aviv, la Târgul Internaţional de Turism IMTM 2016, unde am admirat standurile României, Ciprului, Greciei, Republicii Moldova, Bulgariei, Italiei, Spaniei şi a Israelului, desigur!  
 
M-a bucurat revederea cu dna. Andreea Păstarnac, acum Ambasador al României în Israel, cu dna. Doina Meiseles, editor şef al Jurnalului Săptămânii din Israel, dar şi revederea cu dna. Corina Martin, pe care am cunoscut-o când a venit să promoveze „Litoralul românesc şi Delta Dunării” la Nicosia.  
 
În jurul orei 16:00 am părăsit expoziţia şi ne-am îndreptat spre aeroportul din Haifa. Am aterizat la ora 20:00 în Larnaca. Mulţumim organizatorilor (http://www.tusairways.com) pentru aceasta excursie, care ne-a oferit prilejul de a vedea o parte din Ţara Sfântă.  
-----------------------------------------  
Veronica IVANOV  
Redactor şef al revistei  
„Pulsul Afroditei” – Cipru  
februarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Veronica IVANOV - O VIZITĂ ÎN ISRAEL CU TUS AIRWAYS / Veronica Ivanov : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1873, Anul VI, 16 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Veronica Ivanov : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Veronica Ivanov
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!