AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  Varvara M. Măneanu - PORȚILE DE FIER, Revistă de istorie și cultură, an, XV, nr. 22, 2015-11-04
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PORȚILE DE FIER, Revistă de istorie și cultură, an, XV, nr. 22, 2015-11-04  
 
Zilele acestea a apărut un nou număr al Revisteide istorie și cultură Porțile de Fier, publicație tipărită sub egida Societății cu aceeași titulatură prin grija președintelui- redactor șef Dr. Mite Măneanu și al secretarei de redacție Varvara Magdalena Măneanu- muzeograf la Muzeul Regiunii Porților de Fier.  
 
Acest număr special își propune să evidențieze rolul istoric al Severinului în evenimentele istorice din 1330, care a culminat cu victoria istorică a lui Basarab la Posada și fundamentarea statului independent Țara Românească. Studiile semnate de Prof. Univ. Dr. Dinică Ciobotea, Dr. Mite Măneanu, Dr. Tudor Rățoi cercetători recunoscuți, precum și Varvara Magdalena Măneanu-muzeograf, cât și alte contribuții aduc clarificări importante cu privire la rolul esențial al Banatului, Țării și Cetății Severinului în evenimentele de acum 685 ani, aspecte privind evoluții istorice, personațități și fapte de cultură deosebite, care oferă o imagine mai clară asupra istoriei culturii și civilizației acestor meleaguri în context național și european.  
 
De asemenea recentul număr al revistei Porțile de Fier se înscrie în complexul de manifestări istorice și culturale dedicate momentului de excepție Posada 1330, care au debutat la Severin cu inaugurarea Cetății Severinului reabilitate recent, cu acțiunile de la Universitatea Craiova de săptămâna trecută și cu evenimentele comemorative de la Râmnicul Vâlcea și Perișani- Posada 7-12 noiembrie 2015, la care își aduc o contribuție importantă și autorii studiilor din acest număr al revistei Porțile de Fier. Varvara M. Măneanu- muzeograf.  
 
Referinţă Bibliografică:
Varvara M. Măneanu - PORȚILE DE FIER, Revistă de istorie și cultură, an, XV, nr. 22, 2015-11-04 / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1770, Anul V, 05 noiembrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!