AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  ION STÂNGĂ, Istoria unei așezări dunărene. Comuna Gârla Mare. Jud. Mehedinți, Editura Tipo Radical. Drobeta Tr Severin, 2015, 161p.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recent a apărut așteptata și mult necesara lucrarea Istoria unei așezări dunărene. Comuna Gârla Mare. Jud. Mehedinți, Editura Tipo Radical. Drobeta Tr Severin, 2015, 161p. realizată de cunoscutul istoric-arheolog Ion Stângă. Lucrarea este interesantă atât pentru membrii așezării Gârla Mare dar și pentru cei interesați de trecutul nostru pentru faptul că după cum precizează autorul”Puține sunt satele județului nostru cu o istorie atât de bogată ca a satului Gîrla Mare. Este istoria moșilor și strămoșilor noștri, a noastră, cei de azi și a celor care vor veni.” Lectura istoriei acestei așezări dunărene ne convinge de faptul că ” Satul natal reprezintă rădăcinile care te țin legat de el nu țin cont de faptul că cineva l-a făcut faimos în lume, sau poate l-a făcut de ocară. Pe toți fiii rătăcitori satul îi primește cu brațele deschise” ne oferă speranța distinsul autor în cuvântul introductiv al lucrării. Varvara Magdalena Măneanu-muzeograf 
Referinţă Bibliografică:
ION STÂNGĂ, Istoria unei așezări dunărene. Comuna Gârla Mare. Jud. Mehedinți, Editura Tipo Radical. Drobeta Tr Severin, 2015, 161p. / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1750, Anul V, 16 octombrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!