CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Valerian Mihoc         Publicat în: Ediţia nr. 1857 din 31 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Care îi este funcția?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto:"Nu depinde doar de tendința de a se depărta, ci și de percepția, deseori negativă, pe care bărbatul o are despre trupul lui, față de sublimarea fetișiștă a frumuseții femeiești"- Elisabetta Leslie Leonelli -"În lipsa unui model de barbăție sau feminitate sub raportul sexualitatii trebuie sa-l reinventam la justa valoare apropiata de spirit, suflet si gandire.  
 
Dat omului pentru a se înmulți, acordat ca un beneficiu chiar și pentru plăcere, dar destinat pentru coeziunea cuplului, acest ”organ în aceste zile a devenit el însuși obsesie pentru el însuși, ”obiect ” de... de multe chestii imaginate și neimaginate, dar cumva denaturate de la scopul prim...Făcând în așa fel ca ce-i destinat perntru a funcție a familiei să fie doar dorit prin sine..  
 
Sciziunea dintre trup și psihic se trăiește astăzi la nivel de valoare, trecându-se după ce ne-a safisfacut nevoile primului (parcă tot timpul cel mai important) trecem apoi la celălalt, ca și când nici nu s-ar mai percepe UNITATEA dintre ele. Se și știe ce parte procedează mai mult în acest fel, după percepțiile față de propriul trup, dar și față de sine, deoarece dacă organul acela conduce omul cam clar.  
 
”Trăirea”, trăirea vieții spun cei amatori în acestă privință, indică o viață zbuciumată, ba chiar obsesia în această privință ne face să ne dăm seama că vine din egoism. În familie o astfel de ”trăire face să se ducă tot la extrem, prin comportamente extreme..ceea ce specialiști numesc astfel:„știința tristă”, ea care aflându-se în orice extremă duce la un colaps, de oricare ar fi.  
 
In primul rand are un inteles denaturat, ca sa nu zic mai mult... Pentru a alunga orice susceptibilitate, atunci cand se va mai intampla sa folosesc cuvantul "sex", pentru ca nu am cum intr-un anumit context, o fac pentru a-l combate, a-i strivi intelesul perfid si acid si de a-l repune din nou pe fagasul pentru care a fost predestinat, acela pentru si de a intretine dragostea. Vulgaritatea..? nu-i aci  
 
Revenind totusi la intelesul prim, el cu adevarat indica stric un organ, insa tot incelasi aluat se pune in balanta cu ”mecanica in sine, desi este mai mult de atat. Revenind mai mult la intrebarea precedenta, de capatai: "pentru ce l-am folosi pe acest ”sex?Inainte ar trebui; 'oare simt dragoste pentru ea/el?" Personal pun foarte multe neajunsuri pe seama acestei cautari cu obstinenta a placerilor fara de placeri as spune... Deoarece, sa nu uitam ca:  
 
Cea mai mare voluptate este dragostea!!  
 
Cate discrepante de personalitate datorate frustrarilor sexuale, cate certuri, cate rele nu aduc frustrarile sexuale, intocmai datorita faptului ca lipseste dragostea, iar atunci prin sex (peiorativ fiind) se incearca marea compensare, dar el devine o mecanica. Cu toate ca, poate pe moment partenerii simt o uniune... De fapt, acesta este scopul prim al sexului: de uniune, de fuziune, de completare, de comunicare. Fara dragoste si comunicare sexul este la intamplare, ceea ce practic nu stiu ce placere aduce, chiar nu stiu. Insa, cea mai tare comunicare si completare este iubirea - Marea comunicare! Pentru ca el este asa, pentru ca si ea devine ca el (pentru ai face fata), pentru ca incep ambii parteneri sa se copieze (stramb! chiar si fizionomic...), devenind ambii masculi ori vice-versa. Cu adevarat conteaza foarte mult a-si pastra fiecare caracteristicele native pentru mentinerea atractiei, a comunicarii pe toate planurile presupuse unui cuplu si a receptarii semnalelor subintelese numai de partenerul de viata.  
 
Poate ca, totusi, acest flagel - agresivitatea - sa fie cel mai mare neajuns raspunzator pentru multe umbre negre in domeniu? Din pacate, cuprinzand toate aspectele vietii. Agresivitatea nu se 'lipeste' numai de sex, el este un factor care se vede la un om inca de la inceput, este problema stricta a fiecaruia daca a ales pe cineva avand acest comportament probatoriu.  
 
Marea comunicare, nu numai ca devine tamponul (pentru 'ranile sexuale', as spune) de tratament, insa este chiar facilitatorul, este cunoastere, marea impartasire, empatie si intrepatrundere in celalalt eu, caci numai o astfel de cunoastere este data de iubire! Astfel, sexul din dragostea devine doar o consecinta a acestei fuziuni si nu doar un scop de ajunge la aceasta fuziune! Deoarece, daca nu exista o anumita fuziune de dinaintea actului sexual, acesta nu este in masura sa confere aceasta fuziune, ba bine ca si o poate alunga pe aceea care este; si, poate alunga fuziunea prin anumite sentimente nelamurite de vina, iar vina este multipla... ori, morala ce nu te lasa instinctiv sa depasesti o anumita etica, sau sentimente de rusine fata de anumite malformatii inchipuite sau nu, dar mai mult inchipuite/ imaginate, caci toti oamenii normali se cam cred altfel. Ajungem la o concluzie, nu? Suntem perfecti prin insasi imperfectiune!! insa:  
 
-Nu putem face sex fara sa nu gandim! Sau da? Aceasta face diferenta intre om si animal, ori la om toate spun ca este destinat cu un singur partener! In interiorul omului sunt deja acestea si practic stim, insa vointa de mai mult, dorintele nemasurate...Din pacate, acest "mult" se traduce prin cantitate: oare cati sunt constienti ca toti aceia ce vor multa experienta apeleaza doar la cantitate. Calitatea dimpotriva, chiar aceea a partenerilor de sex scazand din pacate. Faptul ca uneori/ de multe ori mai trebuie si sa ascundem acest fapt este de-a dreptul coplesitor...este dezaxant, ca mereu sa ma muncesc sa ascund...pe cand energia aceasta sexuala sau de acest 'calibru' o fi o pot pune la treaba pentru altceva mai bun, la o poezie spre exemplu! Da, da!  
 
Intocmai de aceea, sexul facil nu te apropie de cineva pe care nu-l cunosti, dar in acel moment se ia ceva din acest contact: o vibratie straina, chiar un gand ce a patruns prin contactul cu pielea acelui necunoscut si iata ceva strain in noi, daca nu chiar mai mult ca o boala se poate lua...spui ca te-ai imbogatit cu ceva, cand de fapt acel ceva te roade pe interior... De fapt, am uitat, este doar mai mult o ‘necesitate, ori unii ce si-o prezinta cam des mai au si completari, anume ca: “da, unii nu au aceasta necesitate, pot sa stea si fara a face sex, dar eu o am..."  
 
Nu stiu, daca este cazul sa amintim de scala necesitatilor lui Maslow, pe care o cunoaste multa lume si este si logic cum actioneaza, caci daca exista o "necesitate" absoluta, coplesitoare chiar, oare de ce nu se poate pastra pentru asta doar un/o singur/a partener/a??  
 
Un singur partener/a de a face dragoste o viata intreaga!?  
 
Doar intreb retoric, deoarece in fapt as putea confirma aceasta prin diferite si totale modalitati. Pentru ca, iubirea deseori a venit sa sa contrazica demostratiile matematice din domeniul dragostei, caci o reala relatie in spiritul iubirii, coeziunii mutuale si a empatiei membrilor unui cuplu a venit sa contrazica mereu matematicile pure, pentru ca in domeniul matematicii iubirii unul plus unu prea putin a fost egal cu doar doi, in acest caz fiind doar o multime vida sau una stearpa, la propriu. Aritmetica ar mai fi contrazisa deseori cand dragostea pura tot te face sa dai fara socotinta si fara adunare si s-ar bloca ‘sumele’ atunci cand ar constata ca sexualitatea feminina se daruieste maxim atunci cand primeste! Filozofic si/ sau socialmente de-am calcula ca deseori unii se indragostesc nu de cine se asteapta toti, sau ca contrariile se atrag mai ales din punct de vedere sexual, sau ca paradox, este faptul ca cele mai mari excitatii provin de la privire, zambet, cuvinte sau alte caracteristici, care culmea nu sunt intocmai nominalizate la perfectiune. Un mers sui poate atrage incontient, deci cumva cu aceasta energie sexuala, sau un tic nervos - ceea ce poate enerva persoana insasi poate atrage pe un posibil/a partener/a!  
 
Aceia care gandesc logic inteleg, pentru ca este in firea ficaruia. Sunt stari si situatii de fapt, intamplari, sex facil si tot felul, insa, nu-i prea bine sa se permanentizeze acestea, pentru ca afecteaza toata viata si cine nu si-ar dori dragostea adevarata? Insa, aceia care spun ca-i plictiseste sexul numai cu sotia le propune sa se gandeasca unde a intervenit hopul; comunicarea cum este? atentia fata de ea o mai acorda sau este precum acel sadic care scoate doar o mana din intuneric pentru vreo cateva minute acolo, pe cand si cu o prostituata isi doreste mai mult timp? A, apropo, cum se poate explica ca multi barbatii au niste printese acasa, dar se duc la niste urate din alea de pe varianta si nu numai! Daca-mi poate explica cineva, ca eu sunt barbat si nu inteleg...sau nu sunt?  
 
Unii completeaza si aici: "sigur, nu se compara ca si atunci cand ai fi cu sotia, dar satisfaci o necesitate." Phuu! O parodie maxima despre cum s-ar comporta sexul in acest caz, ori pielea de-ar fi zburlita cand un miros... ne mai miram de unde atatea boli... Regretul la cate casnicii s-au distrus astfel nu poate fi acoperit cu nimic...Si, pentru ca vorbeam si de pace, sexualitatea da, traita anormal poate fi un factor decisiv de agresivitate pentru ca frustrarile sunt atat de crunte pe cat are importanta aceasta necesitate si nu nevoia de sex in sine. Dar, cine poate explica acest lucru atat de bine mai ales acelora ce sunt deosebit de agresivi ei insisi? Alta concluzie ar fi, deci:  
 
Pe cat de mult ar fi de importanta experienta sa sexuala pentru om, ajungand la nivel de necesitate, pe atat de mult 'experienta' i se urca la cap! :P  
 
Decat sa fie o experienta cantitativ - disociativa pentru corp, cat si mai ales pentru spirit, deci decat sa fie o msb-intravag nascatoare de multe neajunsuri, mai ales a aceleia de a-ti disocia imaginea iubita de sexualitate - ca prima energie a iubirii, mai bine as spune ca este o simpla mm.. ce nu are nicio repercursiune negativa din acest punct de vedere. Schimbarea prea des a partenerilor face ca in niciun caz sexul sa fie asociat cu dragostea, ba chiar sa existe o discrepanta mare intre ele. Ori, acestea doua intocmai ca au fost predestinate inca de la aparitia omului sa salasluiasca in sufletul lui impreuna. Cu toate ca, sexul singular am vazut ca nu este destinat, ba chiar deloc, sa confere mari fuziuni intre parteneri decat pentru moment (pastrand gandul in gand pentru persoana iubita), fuziunea perfecta fiind iubirea!  
 
Cupluri celebre, pentru oricine are timp sa cerceteze spusele lor din diverse surse, afirma ca: sexul cu un singur partener nu numai ca nu este plictisitor, ci chiar este ca o cascada sau ca o fantana adanca din care ies tot felul de minunatii nestiute de la bun inceput, pentru ca trebuie explorate in timp.  
 
Iata ca aici intervine neajunsul de a-ti schimba partenerul... l-ai schimbat intocmai pentru ca esti frustrat/a, insa incepand cu altcineva reiei explorarea ta sexuala de la inceput, ca un "dute-vino iar de la zero!". This is it! Mind your step, because is possible for you to do miss exactly your point!!  
 
Referinţă Bibliografică:
Care îi este funcția? / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1857, Anul VI, 31 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!