CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Valerian Mihoc         Publicat în: Ediţia nr. 1679 din 06 august 2015        Toate Articolele Autorului

S-ar numi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: Atingeri uşoare şi gingaşe, priviri dilatate şi empatice, cuvinte calde şi romantice te ameţesc prin cuvinte încântătoare, cu zâmbete dulci, gesturi ce te strâng şi te lasa, te ridica în spaţiu prin plăceri divine date de inocență şi de înţelegerile ”puritane ale partenerului.  
  
  
  
Ai strâns doar o mână şi te-a furnicat o voluptate necuprinsă...? Mulţi şi-ar dori mai mult, cât mai rapid, cât mai promt, fără preludiul ală...dar, ţie-ţi este frică să nu scapi cealaltă mână pentru a nu pierde necuprinsul? Crede-mă, eşti cel mai normal om posibil, respectiv o femeie pe cinste!  
  
Mă aflam la un centru de copii, mai exact într-o casă mixtă, iar pe lângă unele activităţi obligatori de autoadmistrare precum un “părinte social” face, desigur, ca un frate mai mare, mi-ai impus să discutăm despre problemele acestea care îi interesa mult pe ei. Discutam din ce ştiam, dar pe baza a ce ştiau şi copilaşi, mă rog.. La un moment dat o fetiţă de 12 ani mă întreabă dacă: - ”copiii se pot face şi fără a avea orgasm?”- la care o colegă prezentă : “eu, eu..”; bine, o întreb ce s-a întâmplat, iar ea: “eu am născut 2 copii şi n-am avut niciun orgasm...cu el..” mai aflam chiar şi eu că existau fiinţe care “produceau” copii, deci mult mai mulţi şi... nimic... da, acele femei care din viaţa lor şi-au făcut o profesie din asta..10...12... ”numere”, nu copii... şi, încă mai trăiesc J) Trist.. Pentru un tablou nefericit cu toate că articolul cam atinge acest subiect, numindu-se: “sexul plăcere sau obligaţie?”; am găsit acolo un sfat ‘extra’, dar ”obligație” pentru care se dă de fapt cu stângul în dreptul..privându-se persoana de ceea ce în ziua de azi e atât de vehiculat ca scop ”prim” al sexualității.. de fapt, primul fiind de coeziune și împărtășire, al doilea de...în fine, rolul major precum că în căsătorie este „obligație”...vine din vechiul cod al credințelor morale care încă mai sunt active, determinate de-a lungul timpului de către biserică, prin care femeile trebuiau să se priveze... fapt pentru care sunt nevoite al căuta în altă parte..plăcerea aia..ce se lasă prea mult așteptată încă de când fetiță se smiorcăia... Deci, 'sfatul altruist/feminist':  
  
“Mari greşeli faceţi fetelor... Chiar dacă sunteţi mai pudice, chiar dacă nu aveţi noroc în viaţă sau chiar dacă nu vă place să faceţi sex, nu vă opriţi în a crede că acolo, undeva, în lumea asta există un bărbat, sau poate chiar mai mulţi, care vă pot oferi momente de neuitat. Nu vă opriţi din căutare, chiar dacă asta înseamnă să vă culcaţi cu mai mulţi bărbaţi. Merită efortul, deoarece sexual este ceva grozav!”  
  
Dacă am putea concepe asemenea sfat, ca şi când pudoarea n-ar avea sens, mai ales într-un site pentru femei “de nişa”,(fără a da detalii să nu facem reclamă pentru ce conține mai multe..),cam ne-am da seama de ce atâtea mizerii.. mai ales când poate citi o persoană de ‘senx’ feminin fără o ‘cultură’ în domeniu... Referitor la titlu, care-şi păstrează în continuare semnele de punctuaţie şi de interogaţie, pare şi o joacă de copii hazardată/?; cred că n-ar deveni vreodată cât mai complet niciun articol dedicat "sexului". Plus că experienţa precară (știm noi de fapt cine se laudă că are experiență..) în sensul celor vizionate şi simţite a fi viabile şi suprareale în domeniu, face doar să se bănuiască capacităţile simţirilor şi senzaţiilor voluptăţilor totale pe care le sugerez, ramând de multe ori analize( reci?), bazate pe cunoştinţe, percepţii însoţite de mărturiile altora şi iar analize, însă, zic eu că analize logice, datorită cărora am cum să fac să suscit empatia în anumite stări. Cu toate că, ar fi un păcat la mijloc, să fac eu să simtă mai mulţi/e, deoarece fiecare poate trăi şi experimenta voluptăţile dragostei numai cu partenerul său pe care-l iubește. Iată totul în domeniul sexului, iar al doilea aspect şi cel mai definitiv lucru îl are – dragostea, ori ba!? Altfel, ce te-ai mai întreba despre frustrări, dacă dragoste nu e...? Un cuplu de terapeuţi spunea că: “sexul este ca o fântână nesecată..!”, deci nici nu are sens să te gândeşti la altceva şi mai ales să fi ‘precaut’ pentru când nu vei mai simţi ceva pentru partenerul actual.. hmm, cea mai mare prostie..! Dacă nu-l iubeşti este normal că sexul a fost doar o experienţă pentru primele senzaţii periferice, nimic mai mult!  
  
Dacă nu iubeşti, nu există voluptate cu persoana pe care astfel ‘iubesti’...  
  
  
  
Terapia de a şti ce să faci sau pentru a şti ce este bun  
  
  
  
Acest articol nu-şi propune să fie exhaustiv în domeniu, aşa după cum am afirmat, iar experienţa în orice departament uman poate fi negativă dacă este prea afişată. Din punctul meu de vedere oricine afirmă că are o experienţă sexuală ea este negativă pentru simplul fapt că niciodată cine afirmă aceasta nu comentează faptul că a făcut sex numai cu partenera/ul de viaţă. Cea pozitivă este deseori atât de discretă, de cuminte și de neștiută..aproape. O laudă, o fală, după cum am mai văzut şi ce parte are această 'nevoie' imperioasă...e indiscutabil negativă. Personal afirm că nu am experienţă în sensul celor pe care le ştiu, le văd, le simt a fi bune etc., defapt, așa după cum au afirmat acei terapeuți, însă acest lucru nu mă va opri deloc a comenta în continuare aspectele rele şi mai ales 'apucăturile'(de a schimba partenerul că nu te potrivești la pat..?), fiind drept în a le judeca la justa valoare, nu însă şi oamenii. Mulţi iau treburile astea aşa cum le vine, fără prea multe semne de întrebare, iar ceea ce are o frecvenţă mărită în societate li se pare normal, de aceea un astfel de om nu trebuie judecat, el merită mereu o a doua şansă, căci poate nu a ştiut.  
  
  
  
Terapia prin a şti indică şi se referă la ceea ce este bun în mod general, dar şi la ceea ce nu ar fi, că nu se vede că e bun, pentru că sexul trebuie cunoscut, explorat, gândit mai ales ca şi orice altă dimensiune umană. Urmărind acest lucru, repetându-mă că nu deţin cea mai bună soluţie şi nu dau lecţii sau explicaţii despre cum... În nici un caz, dacă aceasta doreşti, urmăreşte şedinţe de Tantra ce îţi pot da multiple explicaţii, chiar demonstraţii după cum se aşteaptă unii... însă, nu pot afirma că acestea nu au devenit pure explicaţii mecanice, care la fel au lăsat undeva în urma elementul primordial al tuturor acelor poziţii şi ‘fixatii' aş comenta... dragostea - cel mai important ”element!! Se explică cu atâta patos toată această polologhie de parcă cheia ar exista într-o poziţie... Crede că dragostea, numai ea singură te va învăţa ce poziţie să abordezi, mai ales că nu o schemă din aceasta se potriveşte şi convine oricui, trebuind comunicare, cunoaştere reciprocă prealabilă. În sens contrar, oare nu cumva o despărţire facilă a unui cuplu a survenit pe urma unor frustrări...?  
  
  
  
Viziunea mea, aceea ce afirmă că nevoia unui material informativ despre poziţii şi ”scheme de... vin întocmai să înlocuiască o gravă lipsa, aceea a dragostei! Însă, vânzătorii de iluzii a ceea ce 'isi doreşte toată lumea' nu au cum să refuze pe unul ce doreşte să cumpere, că doar ei înşişi au practicat şi este ”eficace... totul iată că ţine de mental şi de contagiunea psihică, de parcă ceea ce l-ar face fericit pe vânzător, automat l-ar face măcar bucuros şi pe cumpărător, mai puţin contând diferenţele de mentalitate sau elevarea. Există atingeri fără de contact neapărat imediat ce satisfac pe toate planurile interioare, fără a se întâmpla nimic în exterior... Da, probabil că prea ţin eu la elevarea sexului ..  
  
Posibil, totuşi, am o ”fixaţie să-mi închipui că este o lipsă cognoscibilă cauza problematicilor în domeniu (cu toate că eu cred cu convingere aceasta; spre exemplu: dorinţele mari de sex aduc şi mari frustrări, pentru că totul ţine de voinţa/dorinţă, ori dacă sunt multe=multe frustrări!), dar posibil că este doar una de voinţă, căci numai eu singur câte nu am auzit desfăşurate în tot felul de laude?! De pildă că: 'mi s-a cam acrit sexul doar cu nevastă-mea sau cu partenera/-ul"; "m-am plictisit..." ori că pur şi simplu m-am săturat de tine şi-mi trebuie diversitate..".  
  
  
  
Acestea vin în sprijinul acelora ce au sau vor o experienţă în domeniu...  
  
  
  
Punctul moral dacă aş cerceta este depăşit, chiar burzuluit de astfel de comentarii... Dar, ce să spun de morală sau de justiţie ideatică că acestea apar culmea de abia în urma atâtor fapte, iar legat de terapie, aş vrea să pot inventa una de prevenţie... Ştiinţa este una, însă atunci când educaţiile le omit, mai ales cea de şapte ani...?! Dacă atunci când nu ai un partener de viaţă eşti liber să schimbi partenerul de sex, ori că nu ajungi la o relaţie închegată şi tot există fricţiuni? În primul rând, dacă ai ajuns încă de la prima întâlnire în pat sau de la a treia chiar, ce relaţie poţi să-ţi mai doreşti? Oare nu-i prea clar ce ai urmărit, sau ce a urmărit un el/? Ori poate ajunge o relaţie, însă una superficială în orice caz. În primul rând ca bărbatul acesta ce a ajuns repede la ce şi-a dorit, deja şi-a făcut o idee... El doreşte sex cât se poate, însă tu de îl oferi pe tavă, el deja şi-a făcut o idee. El îşi doreşte acest lucru, însă face o mare diferenţă între sex şi dragoste, chiar dacă nu prea ştie prea multe despre cea din urmă, ştie că într-o relaţie de acest gen la sex nu se ajunge uşor.. de fapt la dragoste, pardon. El ştie instinctiv că pentru dragoste are de muncit...!  
  
Dacă n-aş fi interpretat greşit pentru asta, dar chiar şi aşa aş spune fetelor/femeilor: feriţi-vă de excroci sexuali, care binenţeles că se poartă foarte frumos cu voi, pare că vă înţelege foarte bine şi culmea are o groază de pasiuni asemănătoare, se poartă cu mănuşi când îi întrebi ceva şi prima dată îşi atacă rivalii în capul vostru, căci altfel nu se arată şi nici nu are de ce, că nu să apere pe cineva au interes,cu atât mai puţin relaţia ..cu voi, pe care curând o va părăsi. El face tot într-un mod "drăguţ, ba chiar sclipitor şi ireal de frumos pentru a-şi atinge scopul cât mai repede şi rapid să...Normal că nu au cum spune vreun adevăr, ca să nu-şi piardă interesul. Sunt cu atât mai periculoşi cu cât nu numai că aduc persoane drăguţe şi finuţe în cazul disperării, dar le şi mai retează alte şanse, nu-şi asumă responsabilităţile lor fireşti, fiind atât de preocupaţi cu..şi, aduc în fond cea mai mare dezordine societăţii..!  
  
  
  
Apoi, de ce să nu comentăm faptul că deşi nu mai sunt aceleaşi precepte în picioare ca altădată, ce ”solicitau ca femeia să fie virgină până la căsătorie (justificarea e în picioare încă..aceasta tot din cauza ”dinamismului..), deoarece aventurile de o noapte şi sexul facil la femeie sunt de condamnat și acum, dar se minimalizează, ascunde..! Ba chiar că mai mulţi prieteni la catastif de se văd, adică relaţii sexuale avute la activ cu iubiţi anteriori, cam bate la ochi şi cam are de ce. Sunt două mari motive:  
  
  
  
1 - faptul grandios că sexualitatea feminină nu este ca cea masculină, diferenţele fiind desigur de natură hormonală, funcţională, dar mai ales de dinamică...adică de ”dinamica” partenerului, actul sexual feminin fiind mai mult pasiv... (Un detaliu ce necesita mai multe detalii si pe care la mom.oportun) Important este faptul că cercetările actuale au afirmat acest fapt şi a făcut lumină acolo unde un 'mare gânditor' a făcut numai întuneric afirmând că "femeia este un om castrat" şi de aceea de-a lungul vieţii îşi doreşte cu obstinență doar un anumit lucru - falusul - ce-i lipseşte. Greşeala lui Freud plecând de la faptul că a interpretat greşit sexualitatea feminină (cunoscută numai și numai prin cea masculină)ce are caracteristica de totală pasivitate, iar legat de aceasta numai de primi. Între noi fie vorba, femininul în genere atunci când se deschide la maxim să primească, atunci este chiar în maximul de dăruire! ‘Nevoia’ de sex la femeie, dacă ar fi să acceptăm totuşi acest termen, vine pe fondul necesităţii de tandreţe, de completare, de împărtășire gingașă; ori, amestecul acestor două lucruri depinzând de nivelul de spiritualitate şi de educaţie al fiecăreia... Spiritualitatea având o legătură foarte mare cu sexualitatea la acele femei educate.  
  
  
  
2 - Astfel, la femeie încă de la primul contact sexual se întâmplă schimbări hormonale şi de comportament sexual, în urma acestuia hormonii cât şi comportomentul sexual căpătând o predispoziţie... Aceasta însemnând o determinare... poate una uşoară dacă psihicul nu rămâne 'cuplat' cu acestă primă experienţă, însă tot o determinare este. De aceea, la femeie contează foarte mult primul, prima experiență... care nu e tocmai cea plăcută...care inconştient sau mai puţin (la acelea cu un grad de conştientizare mai mare) rămâne ca un punct de reper, mai grav e dacă mentalul încă îl ”îmbrăţişează, sau dimpotrivă dăunător sănătăţii dacă nu numai că l-a uitat rapid pe primul, dar că mai există tendinţa de a-l uita săptămânal sau chiar zi de zi prin altul...  
  
  
  
Nu întâmplătoare sunt acestea. Virginitatea, masculii au aruncat-o în aer sub imperiul lor sexual, însă apoi tot ei au fost aceia care au plâns primii după ea...Feminitatea la acest punct s-a conformat, nu cu un regret foarte mare, căci şi-a dorit ‘cunoașterea şi mai ales satisfacerea proprie”. Deşi, încă are ca punct de reper la modul general, de a nu face sex la întâmplare şi mai ales de a nu se lasa prinsă în relaţii sexuale fără dragoste; din păcate, însă, şi aici la ”ele”factorul anturaj are un rol major, putând să 'distribuie' membrilor din interior percepţii despre ceea ce înseamnă dragoste, adică unde tot masculii sunt ”organele de conducere... Uneori percepţia aceasta despre dragoste se poate transmite mutual fără definiţii.  
  
  
  
Cu toate acestea, bărbatul în genere încă are în el întipărită imaginea 'fecioarei' şi o caută, fiind conştient că poate nu mai este niciuna aşa, o caută pe aceea cu un - mental virgin. Nu contează că ei pot fi cei mai mari neruşinaţi, nu contează că sunt aceia cu cea mai mare experienţă sexuală (dacă există aşa ceva după cum am zis), însă ei o caută pe aceia unică, ca un tipic donhuanism...  
  
  
  
Sunt multe paradoxuri ce cuprind umanitatea mai ales în aceste timpuri moderne, ce totuşi zic că femeia este bine să mai ia şi ea în mâna rolul activ sau că nu se mai poartă anumite ”tradiţii despre virginitate, deoarece în acest caz cu siguranţă ea va fi pasivă şi nici nu va ‘ști’ să acţioneze? dar... revin, bărbaţii calculează toate acestea, mai ales prin prisma dragostei... O fată care îşi pune prea multe poze cu prea mulţi iubiţi spre exemplu, cu siguranţă că va fi ca un paradox frumos, ce poate fi atractivă şi plăcută, însă distanţează întocmai prin acest fapt -'prea mulţi iubiti'. Mai este vorba şi de competiţie, care dacă ar fi în domeniul sexual, din start demoralizează... Paradoxal este că, în ciuda faptului că unii se lauda cu ‘experiențe’, competiţia în domeniu îl face pe el să-şi ia picioarele în buzunare, pentru că nu mai poate merge.. şi, chiar de a început să ţină, el va pleca.  
  
  
  
Pentru că începusem să zic aşa, cea mai bună terapie în domeniu este faptul de a avea: un singur partener pentru a face dragoste!  
  
  
  
Orice altă 'invatatura', oricât de fluorescenţă, de stufoasă, ori de ”raţională fiind (prin diverse teorii ce susţin că bărbatul este poligam, spre exemplu)indiguiește raționalul și justețea sexualitații de a fi trăit pentru scopul din care a apărut, este falsă orice contra-opinie prin însăşi structura pompoasă. Dumnezeu la început a creat un bărbat şi apoi o femeie, oare pentru ce? Apoi, într-adevăr oamenii înmulţindu-se, dar structurându-se totuşi în grupuri, triburi, societate, Dumnezeu a găsit că cea mai bună soluţie pentru om: căsătoria. De altfel, oare pentru ce s-ar mai practica şi la ora actuală cu toate că s-a liberalizat atât de mult sexul şi din afara căsătoriei? Primul motiv, am văzut anterior, este unul de igienă, atât mentală, cât şi mai ales trupească, al doilea de comunicare, apoi de plăcere/plenitudine, dar ca acesta poate ajunge la un moment dat plictisitor...? Me culpa, este de-a dreptul pur şi simplu culmea şi nu pentru că aşa este moral sau că aşa s-a dictat pentru mereu încă de la începuturi, ci pur şi simplu este părăsit de mult izvorul inspirant al naturii pure...  
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
S-ar numi intimul...? (II) / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1679, Anul V, 06 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!