CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  


Autor: Valerian Mihoc         Publicat în: Ediţia nr. 1601 din 20 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Interviu cu fondatoarea eModa.md – domnișoara Tatiana Onofrei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o era a comunicării prin toate mijloacele se mai pune oare problema eficienţei ei? Desigur, eficienţa comunicării în media se desfăşoară dupa unele bareme diferite: unele ce urmăresc întradevăr “arhitectura celor 3CO”(comunicare, colaborare, coordonare), altele însă se bazează pe “schimbarea(adică pe coordonare) unui număr cât mai mare de oameni prin prisma impactului mesajului în cauză (vizual, auditiv sau scris).  
 
Mesajul transmis fiind în sine și el diferit - unul real, sau/şi pur, altul dimpotrivă contrafăcut bazându-se pe schimbare, adică pe o influenţă a populaţiei(regizarea informaţiei). Astfel, se disting două genuri de informări prin mesajul transmis: 1-acela de a fi oamenii cît mai informaţi despre anumite aspecte generale ori specifice; 2- de a informa pe baza expectanţei unei schimbări, deci părtinitor în fapt.  
 
Dată fiind această departajare, desigur că pe domnișoara, Tatiana Onofrei, nu o vom putea încadra în partea mediei ce influenţează populaţia, ci numai în aceia care vizează informarea cît mai exactă, și în consecinţă a trustului media altruist şi nepărtinitor. Îți foarte mulțumesc!  
 
-În general, pari aşa de micuță precum un veşnic copil, în ciuda acestui fapt ai realizat atât de multe. După câte ştiu eşti fondatorul cafeluța.md şi eModa.md, mai există şi alte mari realizări notabile?  
 
Tatiana Onofrei: Cu drag! În primul rând, consider că nu am făcut în viaţa mea realizări mari, deoarece mai am multe de învăţat şi în curând pregătesc ceva frumos pentru societate.  
 
-Cum de ţi-a venit ideea vreunei reviste on-line şi de când cochetai cu ea?  
 
Tatiana Onofrei: Probabil această idee mi-a venit cu timpul, de când mă tot gândeam că ar fi ceva informativ de modă, iar viaţa m-a ajutat să întâlnesc oamenii creativi, care pot face lucruri originale.  
 
-Ce concurs de împrejurări ţi-a favorizat împlinirea acestui plan, sau dacă dimpotrivă ceva ţi s-a opus, iar în ciuda acestui fapt tot ai izbutit să creiezi cafeluta.md/eModa.md…?  
 
Tatiana Onofrei: Eu am simţit că vreu să încerc acest domeniu, căci și sunt o persoană care îmi place să risc, iar în plus la aceasta am avut susţinerea oamenilor apropiaţi, fără de care nu aveam să realizez nimic.  
 
-Ce statut au aceastea şi ce ţi-ai propus /te-ai gîndit să promovezi ?  
 
Tatiana Onofrei: Consider că ar fi important ca deseori oamenii să fie cât mai corect informaţi și să-și scoată anumite clişee pentru a încerca ceva nou în viaţa lor.  
 
-Te mai ajută cineva la redactarea revistei, ori te descurci singurică?  
 
Tatiana Onofrei: Eu tot ceea ce fac, fac împreună cu o echipă creativă, aşa că este o muncă comună cu oameni dragi mie.  
 
-Dacă ar dori cineva să scrie la cafeluta.md/eModa.md, pentru că poate îi place formatul spre exemplu, ce anume îi recomanzi să-ţi înfăţişeze?  
 
Tatiana Onofrei: Aceasta se discută, sunt multe proiecte care îşi aşteaptă timpul pentru a ieși la iveală.  
-Ştiam că erai organizatoarea unor evenimente interactive pentru tineri, şi că în acest sens ai implicat foarte mulţi în acestea, care era scopul şi ce ai realizat prin ele?  
 
Tatiana Onofrei: Cât de straniu nici nu ar suna pentru unii, dar iubesc oamenii cu toţi "gândăcei" care îi au în căpuşorul lor, căci şi eu am mulţi din ăştia..;) În general, încerc să ajut oamenii cu ce pot, prin orice mijloc, iar aceste activități interactive, ce le fac așa cum îmi vin pe un anumit moment, sunt unele dintre ele. De asemenea, voi continua să organizez și evenimentele de caritate, pentru că ştiu că putem să fim mai buni.  
 
-Despre tine ca manager al revistei ce ne-ai putea povesti (mică/mare prezentare)?  
 
Tatiana Onofrei: Eu nu pot să-mi fac autobiografia aici și acum, voi spune doar un singur lucru, încerc zi de zi să cunosc lumea și s-o văd cu alţi ochi, la fel cum încerc să mă observ pe mine însămi încontinuu, dar diferit… Nu în funcție de scopuri…anume acele care scuză mijloacele…  
-Ai putea să ne povesteşti vreo întâmplare legată de cafeluta.md/eModa.md? Ce te impresionat cel mai mult în acestă activitate?  
 
Tatiana Onofrei: Dintre toate paralele activităţilor cu care vin în contact, să zic că cel mai tare m-au impresionat creaţiile pe care la fac designerii noştri autohtoni. Posibil că, pe mapamond sunt alții mai vestiți și mai la modă, poftim, însă ai noștrii au ceva specific, ceva încântător, original, căci și la sigur sunt mai talentați! Pur si simplu eu cred că de la autohtoni a început toată această poveste.  
 
-În afară de oameni, evenimente, modă, ce alte lucruri te mai inspiră și de ce?  
 
Tatiana Onofrei: Filozofia vedică mă inspiră…;)  
 
-Te implici şi în acte caritabile, după cum spuneai, pentru orice fiinţe, dar în mod special pentru copii, care e mobilul şi ce câștig ai din acestea?  
 
Tatiana Onofrei: Nu am nici un câştig din proiectele caritabile şi dacă aş avea, aş zice aceasta publicului. Mie îmi place să fiu sinceră nu doar cu societatea, dar şi cu mine.  
 
-Ei, n-am dorit să sugerez ceva… Pe eModa.md văzusem mai multe evenimente inedite, aşa după cum ar fi “Nunta la Vatra’ sau “Moda este împotriva violenţei”, poți comenta?  
Tatiana Onofrei: Eu nu sunt organizatoarea unor astfel de evenimente, noi publicăm doar informaţii despre acestea, ceea ce cred că sunt utile publicului larg.  
-Legat de subiectul grav al violenţei domestice, cum ai putea comenta ceea ce deseori auzim “înţelepte” vorbe precum că: „bătaia e ruptă din rai”, „îl bat ca să fac om din el” sau „unde dă mama, creşte”?  
 
Tatiana Onofrei: Educaţia în familie mult contează, astfel încât consider că societatea va avea tot timpul în vedere conceptul de respect reciproc, chiar și a celui mai mic și mai vulnerabil. Violenţa nu rezolvă nimic, căci ambele persoane, dar mai ales agresorul, sunt victime ale unor emoţii necontrolate. De aceea, oamenii ar trebui să înveţe obișnuința să dăruiească mai des, pentru ca să iubească, să lase egoul într-o parte de ei, astfel încât să nu mai fie violenţă în familie.  
 
Referinţă Bibliografică:
Interviu cu fondatoarea eModa.md – domnișoara Tatiana Onofrei / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1601, Anul V, 20 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!