AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Valerian Mihoc         Publicat în: Ediţia nr. 1459 din 29 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Când pe la mulţi bunătatea-i de faţadă,  
 
Cu a lor gesturi “bune” doar de paradă,  
 
Amintind de el şi-n debila-i senectute,  
 
Va rămâne el tot cu ce are în frunte...  
 
 
Când gestul gratuit se lăsă aşteptat,  
 
Făcând un bine se crede prea căutat,  
 
Căutând doar paiele din ochiul altuia,  
 
Îşi şi vede statuia din paiul paranoia...  
 
Se spune că de Crăciun toţi sunt mai buni.. asta, dacă au devenit între timp de la primii paşi ai autoeducaţiei, sau dacă putem vorbi de aşa ceva, deoarece unii chiar şi de Crăciun nu pot fi altfel decât aşa cum au ‘învăţat’ ei de a fi mai ‘’bun’’.  
 
Chiar mă întrebam cum se numesc aceia care deşi au tone de aţă nu dau un firicel pentru un ac, nu iau pe cineva în drumul lor nici dacă ar avea un mic loc în căruţă şi nici dacă nu ar face acelaşi drum de o sută de ori trecând pe lângă acela, care mergând pe jos, poate n-a ajuns măcar singură dată la destinaţie, sau dacă văd pe cineva la un început de drum nu ar da măcar un gest gratuit de încurajare, nici măcar de le-ar plăcea, însă prea evident că da.. dar, nu pot arăta că doar se afla în drumul lor... ca obstacol. Există o scuză întotdeauna ca răspuns de ‘’bunăcuviinţă la conştiinţa mustrătoare: “aa, nu te-am văzut.. ”, dar, de fapt= ‘văd toate relele de la tine’, ori se intampla ca aceasta naţie chiar să le vadă... la altul. Legat şi de “cultura demenţială”: la un moment dat evidenţa orbeşte...chiar de nu vrei! Se va vedea că tot preaplinul şi drumul gol (sau sufletul) foarte dorit aşa, în lipsa gestului gratuit, chiar se va întâmpla a fi dacă e prea mult aspirat!!
  
  
Există astfel o nouă cultură… demenţială, ajutată de net şi programe neînvăţate la ora de morală... Nu că ar fi acestea vinovate, pentru tratamente aplicate din setari sau opţiuni.. Ooo , ce alienare mai paşte pe “marii oameni din fb.(nu c-ar fi el vinovat de opţiunile pe care s-a format), care zic că: “te apreciez ca om, dar mai mult îmi place când mă apreciezi că-mi dai like..”, hmm; apoi când comentezi ceva care nu convine, deşi poate nu faci decât să apreciezi mai mult realitatea pe care o vezi, atunci “dacă mai comentezi (ce nu-mi place), te...”, sau “mie îmi place tăcerea pentru că sunt “creştin/ă, nu am ce să vorbesc cu tine(veyi Doamne)==că nu te etalezi prestigiului tăcerilor mele”, că ‘’ nu vreau să prietenesc’’.. ceea ce, survine în contradicţie cu existenţa unui status sau profil (nimeni nu obligă pe nimeni să vorbească după cum doreşte cineva, dar.. respectul pentru propria persoană..) şi alte şi alte ‘ratiuni’ demenţiale, pe când multe guri mai au aceştia... precum megasugarii.. pentru că şi trebuie să se hrănească ei conform apetitului.  
 
Câteodată mai mă decotectez din fb.-ul..sursă a ''Binelui, iar atunci primesc pe e-mail sau pe telefon întrebarea “m-aţi blocat?”, venind ca o prevestire sumbră - pentru unii - a ceea ce au ei în cap, ca nu cumva alţii să le-o ia înainte. Că sunt tot felul de orgolii, mari sau mici, născute de pe resturi de lăcuste, ce au făcut aplicând din taste cruste pe pământ.. cu doar copy-paste, sau mă rog le mai pun şi ei altfel, precum în rebus.. chiar s-au găsit de unde.. Însă, “superioritatea lor extremă.. că nu mai comentez la ce cote înalte a ajuns plagiatul... Deci, cu ale lor puzzle-uri inversate, având un orgoliu nemăsurat, “marele nostru poet al... dementeriei, după ce l-am tot lăudat... m-a blocat..! Ori cu multe alte orgolii mai mari sau mai mici la fel, din cauză că le-am întrebat de sănătate şi nu le-am luat cu o altă abordare ‘’strong precum acele personae sunt... deoarece eu nu ştiu cine sunt ei (“cine sunt eu”, ei chiar.. fleosc- hmm).. Asta, după ce înainte i-am luat interviu, încercând să-l pun într-o lumină mai bună decât era (pentru că avea/are tot felul de gânduri de ‘’mare seducător şi chiar de omun-crator al acelui vechi dictator.. chipurile), n-a catadicsit altceva decât să mă persifleze pe la alţii, chiar şi în “marile-i opere.. până ce a ajuns ca de atâta “onorabilitate să-mi trimită prin e-mail viruşi... ori mă rog un site agăţat şi el în jos-ul e-mail-ului astfel încât să nu se vadă. Ce greşeală fatală am mai făcut şi eu... Ori, acest site acţiona fără ca să-l fi accesat... până ce după mult timp m-am luminat.. Ca să vezi cum se face la mai “marii maeştri... Apoi alţii şi mai ‘mari... îi urmează drumul. Dar, acesta primul, care aşa a considerat să răspundă unui pustiu de bine, când va ajunge în cele mai adânci şi întunecate umbre ale minţii lui şi ale hadesului, să nu-mi spună că l-am blestemat, pentru că aşa s-a comportat... de la sine. Chiar aşa e în lumea asta scriitoriceasca? Mă întreb, totuşi, pentru că de vreo doi ani de când am făcut imprudenţă să fiu ‘printre’, nu am numărat niciodată nicăieri aşa de multe orgolii.. şi, pot spune că m-am aflat între cele mai diverse domenii până acum. Acum în acest timp, mă bucur pentru toţi blocangii că au făcut aşa, întrebându-I totuşi dacă le-a crescut stima de sine în acest fel..!? Că de umanitate ce să mai spun.. egal cu zero!! Continuaţi aşa voi mari “oameni” şi mari “maeştrii.. veţi găsi singuri ponoasele.  
 
Carl Marx spunea- “Tehnologia merge înainte de relaţiile umane şi la un moment dat le crapa pe cele deficitare…!”  
 
Am învăţat între timp să mă apăr (prin doi antiviruşi) de aceşti mişei, care văd că continuă, dar acest individ “roscovan’ şi în “floarea vârstei” cred că nu-şi doreşte să mai iasă prin cale, la cât a împroşcat cu noroi (ştie ce bine i-ar sta cu o imagine de toată ‘înfrumuseţarea’ de acesta dată.. numai să mai rişte... nu ştiu dacă va câştiga..).. De obicei, uit repede orice rău, însă de acesta dată chiar nu am cum, chiar în ciuda faptului de vreo minune cerească l-ar trăzni şi ar cere scuze.. Nu întâmplător am văzut la foarte mulţi scriitori că li s-a trimis un video compromiţător... Întâmplare neîntâmplătoare şi fără de motiv serios nu există! Poi, în acest timp nu pot le urez acestor orgolii decât - să primească înmiit ceea ce au dat sau făcut, la anu şi la mulţi ani!!  
 
Referinţă Bibliografică:
Cultura ce apreciază binele... / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1459, Anul IV, 29 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!