CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Valentina Becart         Publicat în: Ediţia nr. 1907 din 21 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Soarele a zâmbit poeziei...( 21 martie / Ziua mondială a Poeziei)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astăzi, 21 martie 2016, am îmbrăcat poezia în straie de sărbătoare și am scos-o la plimbare, pe străzile orașului Pașcani, jud.Iași. Vremea a fost destul de rece în prima parte a zilei. Îndată ce ne-am încolonat frumos... și am pornit spre obiectivele avute în vedere, încă de la începutul programului, soarele ne-a ieșit surâzător în cărare, aducându-ne lumină în suflet și simțire, așa cum se cuvine Muzei poeziei.  
 
Am făcut câteva opriri și membrii cenaclului Vasile Alecsandri, elevii clasei a I-a A ( prof. Carmen Pasat), au recitat poezii , încântând auditoriul cu gingășia lor, cu emoția transmisă. Astfel, am intrat într-o cofetărie ( Alcazar / zona vale); ne-am oprit în fața sediului Poliției Municipiului Pașcani. Aici se desfășurau Manifestările dedicate Zilei Poliției. După microrecitalul dat pe treptele sediului poliției , grupului nostru i-au fost prezentate armele folosite de poliţişti precum şi echipamentul criminaliştilor. Am urcat scările mari și am ajuns în partea de sus ( deal) a orașului. Aproape de Casa de Cultură ne aștepta echipa BIT TV, Pașcani. N-am scăpat fără câteva interviuri, privind importanța acestei zile:” ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI”. Membrii cenaclului s-au întrecut în recitare, cu emoțiile inerente. Ne-am propus să intrăm și într-un Market. După tratativele duse de d-na Carmen Pasat cu conducerea magazinului, am fost primiți înăuntru. Copii au început să recite poezii / aparținând poeților consacrați, spre uimirea cumpărătorilor. Astfel de evenimente ar trebui să producă o mare bucurie, stânjeneala Să nu-și aibă locul, cei din jur să-și amintească că în sufletul lor este cuibărită poezia universală. Am fost răsplătiți cu aplauze și multe bomboane. Le mulțumim, pe această cale. Un gest minunat! Ultima oprire a fost la cofetăria din deal, popas mult așteptat, unde s-a servit o prăjitură ( după preferință).  
 
Mereu poezia...  
Poezia este un mijloc de delectare intelectuală și spirituală. Este armonie, frumos, magie.  
Când citești o poezie te desprinzi de lumea reală, pătrunzi într-un nouă dimensiune, mai rafinată, locul unde gândul hoinărește liber, acompaniat de muzica universului.  
Auzim adesea expresia: ”Ce zi minunată! Astăzi m-am plimbat prin parc și parcă am simțit că am renăscut, că sufletul îmi este mai senin.” Iată poezia! Această vibrație a sufletului, la frumosul din jurul nostru, înseamnă POEZIE!  
Omul este prima poezie. Marele univers a creat mai întâi Omul, acest microcosmos atât de complex, i-a pus la dispoziție o planetă atât de minunată, prin varietatea formelor existente, aceasta devenind sursă de inspirație. Modul cum ființa umană s-a raportat la mediul înconjurător, la lume, la propriul sine / a dus la diversitatea spirituală, varietatea interpretărilor acestei existențe efemere.  
 
”Cine nu și-a ascultat poezia sufletului înseamnă că nu și-a cunoscut propriul sine” ( Valentina Becart)  
 
Mulțumesc tuturor membrilor cenaclului Vasile Alecsandri, mulțumesc coordonatorilor, deja știuți. Cu drag și prețuire.  
Vivat Poezia!  
Valentina Becart ( poet coordonator)  
21 martie 2016  
 
http://www.bittv.info/profesori-si-elevi-au-mers-cu-poezia-prin-oras/  
 
Referinţă Bibliografică:
Soarele a zâmbit poeziei...( 21 martie / Ziua mondială a Poeziei) / Valentina Becart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1907, Anul VI, 21 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Valentina Becart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Becart
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!