CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Valentina Becart         Publicat în: Ediţia nr. 1887 din 01 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Lansare de carte.Volumul de poezie ”ÎN UMBRA ZEILOR”, autor Valentina Becart
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Amfora sufletului...  

*  
La început a fost Cuvântul, poate de aceea sufletele noastre caută cu atâta înfrigurare acel Cuvânt, de altfel, unic prin frumusețea și diversitatea emoțiilor ce se doresc a fi exprimate, mai bine zis, eliberate din amfora sufletului, spre a fi dăruite oceanului emoțional universal. Asta pentru a avea spațiu de a prelucra alte și alte emoții, ce pe parcursul vieții umplu acea amforă - din care se îmbată de frumusețe - universul întreg. Pentru mine, întâlnirea cu poezia Valentinei Becart, ea însăși, prin construcție - emoțională și fizică, o poezie aproape desăvârșită, cuprinzând întreaga gamă a trăirilor omenești, a avut un efect bulversant. Mă întreb mereu: ce forță uriașă de caracter, de optimism, de frumusețe interioară și de umilință poetică, poate transforma atâta gingășie ce se desprinde din ființa doamnei Valentina Becart, într-o atât de puternică revărsare de frumos poetic. Nu am să enumăr aici, din lipsă de spațiu, toate realizările artistice ale domniei sale, și vă asigur că sunt multe , de la promotor pe numeroase rețele literare, la volume de autor, de la coordonator de antologii literare, la apariții în televiziunea română și în cea spaniolă, de la numeroase premii și diplome de excelență, la coordonarea de cenacluri literare și redactarea de reviste cu caracter cultural, și aș putea continua... dar mă opresc aici.  
Pentru mine poeta, scriitoarea, dramaturgul, omul de litere Valentina Becart , reprezintă proiecția Cuvântului, acelui Cuvânt, în care, frumosul, în toate formele sale de expresie, se transformă în licoare de suflet. Da, poeta Valentina Becart, e una din cele mai prețioase licori sufletești, din care trebuie să sorbi picătură cu picătură, până devii beat de frumusețe. Când citesc poezia dumneavoastră, doamna Valentina Becart, mă îmbăt cu frumusețe. E o stare de euforie interioară care mă face să trăiesc intens viața, și, așa cum spuneți într-un citat: ''am pe cap o viață de trăit”... acest lucru nu e prea ușor. ”Fiecare zi este o provocare, o luptă cu sine, cu tot ce ne înconjoară...  
Atunci când reușești să ”cucerești” o redută, seninul îți bate la ușă și inima se scaldă în bucurie. Da! Viața trebuie trăită, dar contează enorm și calitatea trăirii, oamenii care-ți apar în cărare.... Fără un strop de suflet, de iubire... toată această alergare nu are niciun sens, nicio valoare. Aici este problema majoră! Am urmărit un documentar... Se vorbea despre acest aspect al umanității, mereu spre o degradare morală, spirituală... DA! Încercăm să trăim, pășind cu discreție prin locurile ”minate”, contaminate cu parfumul ”florilor răului”(flores du mal), așa cum scria Charles Baudelaire.  
 
Sigur, poezia mea este una profundă, mereu în căutarea unui adevăr prim. ”trădează o frământare existențială, tristețea trecerii timpului care ”prăduiește” totul, amăgirea eului cu frânturi de fericire, din păcate, adesea, scăldate în lumina trădării și nepăsării. Viața este un cerc istovitor în care ne zbatem, visăm, dar totdeauna vom avea privirea îndreptată către ”acelaşi ţărm sugrumat de naufragii”... În final, viața pământească este o iluzie, un naufragiu...''( spune autoarea).  
 
În final, noi, cititorii dumneavoastră, vă mulțumim că prin poezia pe care o așterneți pe hârtie, reușiți, nu numai să dezamorsați acele” mine ” - contaminate cu ”parfumul răului ''- din sufletele noastre, ci reușiți să îmbogățiți grădina din suflet, cu parfum de poezie. Căci ce este viața, dacă nu o poezie transpusă în Cuvânt?  
 
*  
 
Mărioara Vișan ( poet) ( 28 februarie, Italia)  
 
Referinţă Bibliografică:
Lansare de carte.Volumul de poezie ”ÎN UMBRA ZEILOR”, autor Valentina Becart / Valentina Becart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1887, Anul VI, 01 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Valentina Becart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Becart
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!