CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  Luceafărul poeziei şi tinere vlăstare pe străzile oraşului Paşcani
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astăzi, 15 ianuarie 2016 s-au împlinit 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. O zi de iarnă, mai friguroasă ca cea de ieri. Vântul ,destul de neprietenos, s-a strecurat în trupul şi sufletele noastre, încercând , parcă, să reducă din elanul cu care am pornit , cu mic, cu mare, pe străzile oraşului. Cine ar fi putut să stingă glasul poezie care s-a înfiripat în fiecare trăire? Nimeni şi nimic! 
  
Se pare că ecoul din anul 2013 a fost unul pozitiv şi mobilizator. Atunci, poezia a luat contact pentru prima dată cu “strada”... subsemnata Valentina Becart fiind susţinută şi de un grup de tineri de la Colegiul CF.Unirea. Ca urmare a acestui act cultural, iată-ne astăzi, 15 ianuarie 2016, din nou în stradă: mai mulţi, mai tineri, mai frumoşi, mai captivaţi de spiritul eminescian, de poezie, în general. Sunt multe voci care spun că Eminescu este depăşit. Dar, din fericire, sunt şi mai multe voci care îndrăgesc rafinamentul şi sensibilitatea poeziilor acestui mare poet, un adevărat far pentru cultura românească. De-aţi fi văzut entuziasmul celor mici ( clasa I-a A), care au dat culoare şi savoare acestui eveniment inedit, recitând poezii şi purtând cu mândrie , fiecare, câte un portret al marelui poet şi împărţind pliante trecătorilor? Felicitari d-nei profesoare Carmen Pasat ( Liceul Teoretic Miron Costin) pentru remarcabila implicare, pentru aportul adus actului cultural în acest oraş. Speranţa noastră stă în aceste tinere vlăstrare care nu vor uita prea curând acest eveniment şi, poate, nu vor lăsa să se aştearnă praful peste lucrurile frumoase. Elevele de clasa a VI-a A, aparţinând aceluiaşi liceu ( membre ale cenaclului Vasile Alecsandri), împreună cu eleve de la Şcoala Gâşteşti, au întregit frumuseţea acestui eveniment. De asemenea, prof. Ionela Boariu, a pregătit o pancartă pe care erau trecute date importante ale poetului Mihai Eminescu. O parte dintre părinţii elevilor ne-au însoţit pe tot parcusul drumului, bucurându-se împreună cu noi, lăsându-şi sufletul cuprins de magia poeziei. 
  
O zi minunată, memorabilă! Fie ca tot ce e frumos şi nobil să dăinuiască! 
  
Felicitări tuturor! Trăiască poezia! 
  
Cine nu are o poezie în suflet... nu va simţi măreţia universului, frumuseţea florilor, mirajul zborului unui fluture, splendoarea răsăritului şi înflăcărarea apusului. 
  
Poezia vindecă rănile create de raţiune. Novalis. 
  
Poezia reprezintă gânduri care respiră şi cuvinte care ard. Thomas Gray. 
  
  
Valentina Becart ( poet coordonator) 
  
15 ianuarie 2016 
  
.... 
  
http://bittv.info/recital-de-poezie-eminesciana-pe-strazile-pascaniului/ 
  
Referinţă Bibliografică:
Luceafărul poeziei şi tinere vlăstare pe străzile oraşului Paşcani / Valentina Becart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1842, Anul VI, 16 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Valentina Becart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Becart
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!