Info

Totul despre serviciile de gazduire

Prin serviciul de gazduire, firmele pun la dispozitia clientilor spatiu pe unul dintre serverele pe care le detin. Mai exact,dupa ce alegeti un nume propriului site, urmeaza sa ii gasiti un loc unde, ca sa zicem asa, „va locui”.

Site-ul propriu-zis poate fi o simpla pagina sau o aplicatie complexa, cu o interfata de administrare. Site-ul tau de prezentare va fi gazduit pe un server performant. Acesta ar trebui sa asigure viteza mare de procesare a scripturilor, harddisk-uri SSD cu viteza mare de acces, sistem de operare ce asigura izolare completa, 99.99% Uptime , cPanel, Webmail, trafic necontorizat, securitate: antivirus, antispam, backup zilnic.

Adresa web este „casa ta” pe internet, acolo unde te gasesc mai usor potentialii clienti.

In cazul in care va intrebati ce este un server, este un computer puternic,  care are posibilitatea de a stoca site-urile mai multor clienti si dispune de o conexiune foarte puternica la internet. Pe langa spatiul pe server oferit, firma de gazduire este obligata sa ofere si alte facilitati, cum ar fi adrese de email sau baze de date. Viteza de incarcare este importanta pentru site-urile bogate in continut si mai ales elemente grafice.

Revenind la avantaje, gazduirea pe servere romanesti chiar are. Viteza de incarcare a unui site este foarte buna, transferul de biti avand loc pe o ruta foarte scurta, spre deosebire de un site gazduit in SUA, care ar face transferul de biti mult mai greu, datorita distantei. Un alt avantaj foarte important este cel oferit de catre motoarele de cautare. Daca site-ul are ca public tinta utilizatorii din Romania, cel mai bine e ca si gazduirea sa sa fie din Romania. Motoarele de cautare vor avantaja site-urile care sunt gazduite pe servere din tara celui care face cautarea,asa ca puteti alege gazduirea pe servere romanesti cu cea mai mare incredere, fiind chiar mai avantajoasa decat cea pe serverele din SUA.