CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ştefan Popa         Publicat în: Ediţia nr. 2060 din 21 august 2016        Toate Articolele Autorului

În Hristos, omul are viaţă veşnică
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În Hristos, toate s-au făcut şi totul s-a înnoit. În Hristos, omul a fost răscumpărat şi a devenit o făptură nouă, fiind pecetluit cu Duhul Sfânt şi devenind copil al lui Dumnezeu. Numai în Hristos, omul poate aduce închinarea în duh şi adevăr lui Dumnezeu. În El, omul nu mai caută să facă voia lui proprie, ci voia lui Dumnezeu. Aceasta este esenţa credinţei creştine: să nu mai fac voia mea, să mă golesc de tot şi să mă umplu de Hristos (Hristos în mine), să fac voia Tatălui Ceresc. Aceasta este gândirea hristică. De aceea Apostolul Petru ne şi îndeamnă: „înarmaţi-vă cu acest mod de gândire”. Datorită lui Dumnezeu, omul este cineva, are bogăţii, are prieteni, are serviciu bun, are copii, are de toate şi este fericit. Fără Dumnezeu, omul este un nimeni şi nimic. 
  
În Hristos, omul primeşte pecetea Duhului Sfânt, este pus de-o parte, adică iese de sub autoritatea diavolului şi intră sub stăpânirea lui Dumnezeu. În Hristos, omul are viaţa veşnică, pregustând din aceasta încă din viaţa aceasta efemeră. În El sunt un altfel de om, am o gândire nouă, un mod de viaţă nou, o trăire nouă. În El, am o misiune personală, am un scop în viaţă, am un ţel pentru care lupt, zi de zi şi ceas de ceas, desăvârşirea şi mântuirea personală. 
  
Numai în Hristos, sunt cineva, sunt un om preţuit şi iubit de Dumnezeu. Pentru că şi Dumnezeu ne vede pe noi, pe fiecare prin Iisus Hristos, adică fără de păcate, desăvârşiţi şi sfinţi. Dumnezeu îl iubeşte pe om necondiţionat, chiar având şi cele mai grave păcate. Dumnezeu doreşte ca tot omul să ajungă la cunoaşterea Lui şi să obţină marele premiu, viaţa veşnică. Odată ce am intrat sub stăpânirea lui Dumnezeu, prin firul rugăciunii neîncetate se înfăptuieşte transferul de putere de la Dumnezeu, prin Duhul Sfânt la sufletul şi la trupul nostru, ceea ce duce de fapt la sporirea credinţei, nădejdii, dragostei şi încrederii în strânsă comuniune cu Dumnezeu. 
  
În acest sens, Părintele Arsenie Papacioc avea un singur răspuns pentru credincioşii care întrebau: „Ce să fac, Părinte?”, „Să murim şi să înviem, în fiecare zi, dar nu oricum, ci în Hristos Domnul nostru. Asta să facem!”. 
  
Dă-ne Doamne, pecetluirea Duhului Sfânt, duhul închinării în duh şi adevăr şi duhul rugăciunii neîncetate, pentru ca odată cu acestea să avem unirea în Hristos Domnul, să avem viaţa veşnică. Amin. 
  
Dă-ne să Te lăudăm cu o gură şi cu o inimă, adică în deplină unitate a dragostei neîncetate şi veşnice. Amin. 
  
Doamne, ajută! 
  
Ştefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
În Hristos, omul are viaţă veşnică / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2060, Anul VI, 21 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!