CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Ştefan Popa         Publicat în: Ediţia nr. 1448 din 18 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Gânduri de copil
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o ţară!" 
  
(Antoine de Saint-Exupery) 
  
Dragi colegi, deoarece mâine intrăm în vacanţă şi încep pregătirile pentru Crăciun şi Sărbătorile de iarnă, ca orice copil, am şi eu câteva gânduri pentru voi. 
  
În primul rând, aş dori să mulţumesc, atăt doamnelor educatoare, Claudia (Clau) şi Rozalia (Rozi), cât şi întregului corp didactic şi nedidactic al Grădiniţei “Licurici” din Cluj-Napoca, pentru grija pe care ne-o poartă, zi de zi şi ceas de ceas, pentru răbdarea pe care o au cu noi şi pentru eforturile pe care le depun pentru ca noi să avem cele necesare, în acest parcurs al iniţierii de cunoaşterea a universului şi a întregii lumi. 
  
În al doilea rând, aş dori să vă mulţumesc vouă, dragi colegi: Ovidiu, Albert, Alesia, Alex, Dragoş, Alex I, Matei, Andrei, Luca, Sara, Sofia, Natalia, Matei I, Emilian, Eduard, Cristian, Cezar, Maria, Eliza, Mihai, Natalia, Tudor, Alex II, Ariana, Natalia II, Daria, Maria I, Alex III, Maria II, Maria III, Sebi, Alessia, Nicolas, Vlad şi Maia, pentru că mă acceptaţi aşa cum sunt, pentru că am învăţat atâtea lucruri împreună, pentru că ne-am jucat împreună şi am descoperit o altă lume, cea a copilăriri noastre, de care ne vom aduce aminte, mai târziu, cu drag şi cu mult dor. 
  
În al treilea rând, aş dori să mulţumesc părinţilor mei pentru că sunt alături de mine, în această perioadă de început al copilăriei mele, pentru că mă ajută să fac primii paşi în viaţă, pentru iubirea pe care mi-o poartă, dar şi pentru răbdarea lor. Simt că ei sunt fericiţi alături de mine, încercând să retrăiască clipele copilăriei lor împreună cu mine. Mulţumesc, mami. Mulţumesc, tati. 
  
Apoi, nu pot să nu-i mulţumesc lui Dumnezeu, care prin îngerii lui, veghează permanent asupra noastră, ferindu-ne de tot ceea ce este rău, în mod special, lui Moş Crăciun care aduce daruri multe pentru mine şi părinţii mei. 
  
Idealul perfecţiunii nu ar trebui căutat în viitor, ci în trecut, prin revenirea la inocenţa copilăriei. Copilul din noi ne învaţă nevinovăţia şi ne aduce la acel stadiu de uimire, de stare harică necesară oricărui început, oricărei căutări. 
  
Fie ca Moş Crăciun să vă aducă multe daruri, iar Pruncul Iisus să vă aducă multă iubire şi să vă dăruiască har şi pricepere pentru a putea desluşi tainele acestei lumi. 
  
Crăciun fericit! Sărbători fericite! 
  
Cu sinceritate, a voastră colegă, 
  
Damiana-Augusta POPA 
  
Grupa mică II, Albinuţele, Grădiniţa “Licurici”, Cluj-Napoca 
  
Referinţă Bibliografică:
Gânduri de copil / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1448, Anul IV, 18 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!