Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Literatura > Proza > Mobil |   


Autor: Stefan Kellner         Publicat în: Ediţia nr. 2104 din 04 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Amintiri pierdute
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Povestirea face parte din cartea - "Cumva trebuie să încep" - care a apărut la Editura Coresi din București.

 
Ieri seară mi-am pierdut amintirile. Uite așa, nu mai am nici o amintire din trecut, nu-mi mai amintesc nimic. Am amnezie? Par altfel să fiu total sănătos. Sunt sănătos tun și îmi aduc aminte cu lux de amănunte de tot ce s-a întâmplat sau am făcut… de aseară până acum. O să vă întrebați cum e să nu-ți aduci aminte de nimic. Până acum e bine dacă aș ști unde îmi sunt hainele, în ce dulap, cum mă cheamă, sunt însurat ?  
Aflu din acte că mă numesc Izidor Popescu și că locuiesc pe strada Fazanilor nr. 13. Prin casă sunt tot felul de lucruri femeiești, de unde deduc că am o soție sau o prietenă cel puțin.  
Acum stau nedumerit și mă întreb ce să fac. Dacă aș putea să întreb pe cineva, dar cum să-i spun: uite, nu sunt amnezic dar nu mai știu nimic ce s-a întâmplat în trecutul meu. Ar zice că sunt nebun. Și eu as zice același lucru despre altcineva. Caut mai departe prin casă. În agenda de telefon stau câteva nume Popescu ca și al meu. Probabil rude. Dacă sun vreuna și foarte dezinvolt le spun: hei, eu sunt, Izidor! Poate o să-mi povestească câte ceva ce mă interesează. Dar dacă mă întreabă ceva ei pe mine ?  
Încerc să mă concentrez de simt că-mi crapă capul. Încerc să recapitulez plecând invers, de la momentul actual. Deci m-am trezit, înainte de asta am dormit , evident ca am dormit dacă m-am trezit. Înainte de asta … Nu are nici un rost. Încep să accept idea că trecutul meu e mort și încep să-mi bat capul ce să fac în viitor. Am un servici ? Dacă-l am unde e ? Ce am lucrat ? La ce mă pricep ?  
Începe să mă apuce disperarea. Nu e așa de ușor cum am crezut la început.  
 
 
Aud ușa de la intrare deschizându-se și în casă intră două femei necunoscute mie. Le salut, lăsând impresia că le cunosc, bănuiesc că sunt de-ale casei. Una mai tânără , una mai bătrână, nu seamănă, ar putea să fie cunoștințe, ar putea să fie rude. Se fac comode, cea tânără se dezbracă fără jenă în fața mea și își ia capotul, cea bătrână pornește televizorul. Deci am o relație relativ intimă cu cea tânără. Mă gândesc că am noroc, e drăguță și pare de treabă. Putea să fie altfel. Sau bine că nu s-a dezbrăcat cea bătrână. Acum îmi povestește ceva despre o persoană pe care ar trebui să o cunosc fiindcă o numește cu numele mic, stau ca boul și o ascult încercând să arăt că mă interesează și că știu despre ce e vorba. Habar n-am de cine vorbește.  
Acum îmi spune să vin că mâncarea e gata. Iau la cunoștința că-mi place salata de cartofi cu ceapă și chifteluțe. Asta după cum îmi spune că mi-a gătit mâncarea mea preferată și mă privește așteptând mulțumirile și osanalele. Cred că am mințit-o ani de zile. Chiar nu-mi place.  
După ce-am mâncat stoic toată porția de mâncare, o vad că se duce și dă la o parte cuvertura de pe patul din dormitor. Acum ce mă fac ? Doarme singură sau se așteaptă să mă culc și eu cu ea. Dacă doarme singură și eu mă bag în patul ei sau invers, nu mă duc și zice că-s supărat pe ea. Aoleu, dar dacă o fi vreo rudă de-a mea și eu mă vâr în patul ei.  
Mă mai învârt prin casă, încercând să mai amân momentul, poate mai pică vreo informație cât de cât. Noroc că aia bătrână s-a proțăpit în fața televizorului și nu vede, nu aude. În orice caz simpatică nu e. Când a intrat în casă s-a repezit la televizor fără să salute, fără să-mi arunce măcar o privire.  
Mă las pe un scaun, dezorientat și descurajat, gata să las totul baltă și să ies pur și simplu pe ușă și să plec cât vad cu ochii. Chiar în clipa când era s-o fac, cea tânără cotrobăie în poșeta ei mare și grea și scoate ceva și îmi întinde mie.  
- Uite dragă, aici sunt amintirile tale, le-am luat din greșeală aseară când am fost la restaurant.  
 
 
O clipa stau descumpănit și nu știu ce să fac. Apoi le iau înapoi. Dumnezeule, în fața televizorului e soacră-mea care de o săptămână s-a mutat la noi.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Amintiri pierdute / Stefan Kellner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2104, Anul VI, 04 octombrie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Stefan Kellner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stefan Kellner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!