CONFLUENŢE LITERARE

GILBERT, ARIZONA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1610 din 29 mai 2015        Toate Articolele Autorului

VIOREL IUGA ESTE NOUL PREȘEDINTE AL BAPTIȘTILOR DIN ROMÂNIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea a găzduit joi și vineri (28-29 mai 2015) Congresul național electiv al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) - Cultul Creștin Baptist din România, la care au fost aleși pentru un mandat de patru ani membrii Consiliului Național al Uniunii, ai Comitetului Executiv și noul Președinte al cultului. 
  
La lucrările Congresului cu tema „Isus Hristos este Calea, Adevărul și Viața” au participat 874 de delegați electori din cadrul celor 14 comunități regionale și Convenția Baptistă Maghiară ale Cultului baptist din România care, potrivit site-ului oficial al Uniunii, numără peste 1.700 de biserici în care slujesc lui Dumnezeu aproximativ 150.000 de credincioși. 
  
Un moment deosebit al lucrărilor Congresului a fost marcat prin discursul susținut de Victor Opaschi, ministru secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte care, într-o scurtă alocuțiune, a adresat delegaților bisericilor baptiste salutul său, alături de mesajul de apreciere și susținere al șefului Guvernului României, premierul Victor Ponta. Mesaje deosebite marcate de o viziune optimistă au fost adresate Congresului și de prof.univ.dr. Otniel Ioan Bunaciu, președintele în exercițiu al Federației Baptiste Europene - European Baptist Federation (EBF), alături de Tony Peck, Secretarul General EBF. Parlamentarii creștini baptiști au salutat misiunea Congresului național al UBCB și au subliniat în discursurile lor, alături de Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, rolul constructiv al mișcării creștine baptiste din România și Diaspora. 
  
Noul Președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) - Cultul creștin baptist din România a fost ales prin votul delegaților la Congres pastorul arădean Viorel Iuga, slujitorul Bisericii Creștine Baptiste „Speranța” din Arad. Acesta se autocaracterizează drept „un dependent zilnic de călăuzirea, de mila, de înţelepciunea şi de puterea lui Dumnezeu”. Președintele ales al Cultului creștin Baptist din România are 53 de ani (originar din Săliştea de Sus, județul Maramureş), este căsătorit cu Didina Eugenia şi sunt binecuvântaţi cu doi copii credincioşi Cristian şi Teodora Harina. 
  
Comunitatea creștinilor baptiști din municipiul Salonta și din zonele limitrofe orașului nostru a fost reprezentată la acest Congres național de delegația pastorilor electori Florin Cociubei și Ioan Marișcaș (Bisericile baptiste „Betel” din Salonta și „Credința” din Mădăras), alături de delegația pastorului Mihai Cociubei însoțit de pastorul Daniel Brisc și prezbiterul Traian Petrila (Bisericile baptiste din Avram Iancu, Ghiorac, Homorog, Ianoșda și Mărțihaz), de pastorul Petrică Crețu de la Biserica Creștină Baptistă din Micherechi (Ungaria), profesor de religie baptistă la C.N. „Teodor Neș” Salonta, de pastorul Gheorghe Chișe (Biserica baptistă din Tulca) și de Mezei Ödön, pastor al Bisericii Creștine Baptiste Maghiare din Salonta. 
  
Sorin Petrache 
  
Referinţă Bibliografică:
VIOREL IUGA ESTE NOUL PREȘEDINTE AL BAPTIȘTILOR DIN ROMÂNIA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1610, Anul V, 29 mai 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!