CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1601 din 20 mai 2015        Toate Articolele Autorului

MAEȘTRII DESENULUI AU „ÎNFIAT” ARBUȘTII ORNAMENTALI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta a găzduit miercuri, 20 mai 2015, Concursul de desene cu creta pe asfalt al elevilor claselor a IV-a. Evenimentul a reprezentat o premieră pentru colegiul salontan și a fost organizat de echipa „EchoSpirit” a Proiectului „Mai mult verde, mereu implicat”, formată din liceenii Șerban Grecu, Vlad Dumitrescu, Bogdan Groza, Arnold Balla și întărită prin mai mulți voluntari mobilizați de Consiliul elevilor.  
 
Cele opt echipe de desenatori cu creta pe asfalt au realizat pe trotuarul școlii adevărate opere de artă inspirate din activitățile cotidiene ale iubitorilor de natură. Asfaltul fierbinte al școlii s-a declarat învins de creta predominant verde, iar vibrația multicoloră a temelor dedicate salvării mediului înconjurător a transformat concursul de desen cu creta pe asfalt într-un atelier de soluții ecologice pentru viitorul mai verde al orașului Salonta. În paralel cu micii artiști ai cretei colorate, colegii lor de clasă au desfășurat activități ample de ecologizare a întregului perimetru al Colegiului Național „Teodor Neș”.  
 
„Școala este cea de-a doua casă iar dorința elevilor noștri de a o păstra curată, mereu verde și primitoare, cu surprize plăcute și pline de învățăminte cu impact de lungă durată asupra mediului înconjurător, confirmă utilitatea programelor educaționale cu tematică ecologică”, ne-a declarat prof. Vasile Trăncău, directorul C. N. „Teodor Neș” Salonta. Coordonatoarea de programe pentru tineri, Iulia Dudaș, din cadrul Fundației Comunitare Oradea, prezentă la acest eveniment, a subliniat „importanța implicării creative și responsabile a profesorilor și elevilor salontani în cadrul programelor YouthBank Oradea, coordonate de Fundația Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi BRD - Groupe Société Générale”, fapt dovedit prin rezultatele materializate în cadrul Proiectului Mai mult verde, mereu implicat.  
 
La finalul Concursului de desene pe asfalt, cele opt echipe de artiști au primit diplome de excelență și au „înfiat” pentru următorii ani de școală câte unul din cei opt arbuști ornamentali tuia plantați săptămâna trecută de echipa „EchoSpirit”. Elevii premiați vor săpa, vor plivi și vor uda arbuștii ornamentali „înfiați” cu dragostea și devotamentul investite și în operele de artă născute din creta colorată care, timp de o oră, a mângâiat necontenit trotuarul școlii.  
 
Astfel, elevii din clasa a IV-a A (prof. Florica Dehelean), împărțiți în două echipe creative, au primit titlurile de „Maeștrii Hărniciei” (Echipa „Ecologiștii”) și „Maeștrii Inspirației” (Echipa „Verde”). Elevii din clasa a IV-a B (prof. Lavinia Bodiu) au primit diplome de excelență pentru titlurile de „Maeștrii Speranței” (Echipa „Salvatorii Naturii”) și „Maeștrii Pământului” (Echipa „Iubitorii Terrei”). Echipa „Naturiștii” din clasa a IV-a C (prof. Mirela Grecu) a primit titlul onorific de „Maeștrii Culorilor”, în timp ce colegii lor din aceeași clasă, adunați în echipa „Fluturașii”, au primit titlul de „Maeștrii Creativității”. Operele pe asfalt ale micilor artiști din clasa a IV-a D (prof. Florica Iova) au fost premiate cu două diplome de excelență pentru „Maeștrii Sârguinței” (Echipa „Albinuțele Harnice”) și pentru „Maeștrii Fanteziei” (Echipa „ Micii Naturaliști”).  
 
Autori: prof.înv.primar ILIE Adela Sofia și Sorin Petrache  
20 mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
MAEȘTRII DESENULUI AU „ÎNFIAT” ARBUȘTII ORNAMENTALI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1601, Anul V, 20 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!