CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1598 din 17 mai 2015        Toate Articolele Autorului

MAI MULT VERDE, MEREU IMPLICAT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O provocare inedită, fără precedent în istoria Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta a fost lansată joi, 14 mai 2015, de echipa „EchoSpirit” a inimoșilor iubitori de natură, elevi în clasa a X-a: Vlad Dumitrescu, Bogdan Groza, Arnold Balla, coordonați de Șerban Grecu. Tinerii au reușit să polarizeze peste 40 de elevi, colegi din clasele VIII – XI, care au contribuit la finalizarea uneia dintre activitățile implementate prin Proiectul „Mai mult verde, mereu implicat”.  
 
Evenimentul reprezintă una dintre cele trei activități ale proiectului educațional prin care elevii echipei „EchoSpirit” împreună cu zecile de voluntari au semănat gazon și au plantat arbuști ornamentali tuia în zona verde a colegiului, contribuind astfel la mărirea și înfrumusețarea perimetrului verde al școlii. Rezultatul muncii elevilor este evident și dovedit prin plusul de spațiu verde și arbori ornamentali față de starea inițială, realizare de care se bucură acum toată suflarea colegiului național din Salonta.  
 
Proiectul „Mai mult verde, mereu implicat” este finanțat prin programul YouthBank Oradea, coordonat de Fundația Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi BRD - Groupe Société Générale. Activitățile YouthBank România sunt incluse în ,,YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” - proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.  
 
Prin intermediul blog-ului „maimultverdemeruimplicat.weebly.com”, echipa „EchoSpirit” încearcă să demonstreze cât de simplu este ca frumusețile naturii să se dezvolte și cât de puțin efort trebuie investit pentru ca plămânul verde al Salontei să crească.  
 
Ultima activitate a echipei „EchoSpirit” din Salonta o reprezintă ecologizarea spațiilor verzi din incinta colegiului național salontan și implicarea elevilor claselor a IV-a în continuarea acțiunilor de întreținere și înfrumusețare a spațiilor verzi din incinta școlii.  
Autori: prof.înv. primar ILIE Adela Sofia și Sorin Petrache  
17 mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
MAI MULT VERDE, MEREU IMPLICAT / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1598, Anul V, 17 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!