CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1555 din 04 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

CONTINUITATE ȘI UNITATE ÎN SLUJIRE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Biserica creștină baptistă „Emanuel” din Oradea a găzduit sâmbătă, 4 aprilie 2015, Adunarea Generală Electivă a Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Oradea (C.B.C.B.O) care reunește delegații de electori din cele peste 200 de biserici din Bihor, Satu Mare și Sălaj. Prin vot deschis a fost ales Bordul executiv al C.B.C.B.O pentru următorii patru ani iar prin vot secret au fost aleși membrii Comitetului C.B.C.B.O. 
  
Potrivit votului unanim exprimat de electori în Adunarea Generală a C.B.C.B.O au fost aleși în Bordul executiv pastorii: Petru Vidu (președinte), Alin Faur (secretar), Dorin Hnatiuc (vicepreședinte, responsabil cu educația biblică), Mihai Micula (vicepreședinte, responsabil cu misiunea creștină) și Dan Faina (vicepreședinte, responsabil cu activitatea pastorală). Pentru același mandat al următorilor patru ani au fost aleși prin votul secret exprimat de cei 194 electori și cei zece membri ai Comitetului C.B.C.B.O, pastorii: Viorel Ile, Adrian Mateaș, Constantin Petruș, Remus Oanță, Ștefan Iluțan, Beniamin Pinca, Petrică Creț, Dan Suciu, Liviu Pop și Ioan Gliță. 
  
Lucrările Adunării Generale Elective au fost marcate de momente deosebite întărite prin rugăciunile de mulțumire ale pastorilor delegați. Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, prin vocea directorului Iosif-Viorel Curta a mulțumit lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de binecuvântare. Pastorul Daniel Burtic, directorul Radio Vocea Evangheliei a mulțumit Domnului pentru biruința lucrării misionare creștine care, după 20 de ani de slujire pe calea undelor, duce mai departe Cuvântul Evangheliei. Prin rectorul său, prof.univ.dr. Paul Negruț, Universitatea Emanuel din Oradea aduce slavă și mulțumire Dumnezeului cel viu pentru călăuzirea oferită ca har de binecuvântare în cei 25 de ani de activitate, timp în care peste 2.500 de tineri absolvenți au răspuns cu bucurie chemării Domnului în slujirea misionară creștină din 39 de țări. 
  
Cuvântul Sfintei Scripturi a fost predicat de pastorul Bisericii Emanuel din Oradea, prof.univ.dr. Paul Negruț care, călăuzit de mesajul lui Dumnezeu din Evanghelia după Matei (20:20-28) și din Epistola lui Pavel către Filipeni (2:1-11) i-a îndemnat pe toți slujitorii Domnului ca, în unitate, smerenie și respect reciproc, să urmeze exemplul de viață al Mântuitorului nostru Isus Hristos care „El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor”. 
  
Creștinii baptiști din zona Salonta au fost reprezentați la lucrările Adunării Generale Elective a Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Oradea de o delegație de electori formată din pastorul Ioan Marișcaș, pastorul Mihai Cociubei (Bisericile din Ianoșda, Homorog, Mărțihaz, Ghiorac), pastorul Florin Cociubei (Bisericile „Betel” din Salonta și „Credința” din Mădăras) și secretarul Ionel Miheș. Profesorul de religie baptistă de la C.N. „Teodor Neș” din Salonta, pastorul Petrică Creț (Biserica baptistă din Micherechi, Ungaria) a fost reconfirmat prin vot secret în Comitetul C.B.C.B Oradea. 
  
Sorin Petrache 
  
Referinţă Bibliografică:
CONTINUITATE ȘI UNITATE ÎN SLUJIRE / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1555, Anul V, 04 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!