CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1437 din 07 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

LACRIMI DE BUCURIE DINTR-UN CUGET CURAT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Isus Hristos S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”. Amin. 
  
„Pocăiţi-vă, le-a zis Petru, şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru”. Îndemnul Apostolului Petru din cel de-al doilea capitol al cărții Faptele Apostolilor a fost împlinit cu bucurie nemărginită, spre slava Jertfei Domnului Isus Hristos - Fiul lui Dumnezeu, și în prima Duminică a lunii decembrie 2014, când adunarea Bisericii Baptiste „Betel” din Salonta a organizat un nou botez nou-testamentar. 
  
Trei suflete binecuvântate de Dumnezeu - Iuliana, pensionară rezidentă a Centrului pentru vârstnici JFL (Joint Facility of Love) din Salonta, Monica, profesoară la Colegiul Național „Teodor Neș” și medicul veterinar Petrică Gruia din cadrul DSVSA Bihor - au mărturisit dintr-un cuget curat dragostea deplină și dedicarea vieții pentru slujirea lucrării Domnului Isus Hristos, Cel răstingnit și Înviat de Dumnezeu spre iertarea păcatelor noastre pentru ca, în vrednicia, statornicia și neprihănirea credinței lor, să primească cununa Mântuirii. Frații păstori Florin și Mihai Cociubei, alături pe pastorul-senior Ioan Marișcaș, au slujit adunarea creștină în cadrul serviciului divin de laudă și închinare în puterea Cuvântului Sfintei Scripturi din Întâia epistolă sobornicească a lui Petru, capitolul trei: „Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos, care stă la dreapta lui Dumnezeu, după ce S-a înălţat la cer şi Şi-a supus îngerii, stăpânirile şi puterile”. Mărturia personală a celor trei noi membri ai bisericii, votul unanim al acceptării în Adunarea Bisericii „Betel” din Salonta, Botezul nou-testamentar și Rugăciunea de primire în sânul Bisericii Domnului Isus Hristos prin punerea mâinilor au fost încununate prin Cina Domnului. Astfel, peste o sută de creștini salontani au împărtășit bucuria cerului spre lauda măreției și îndurării Dumnezeului Tată, Fiu și Duh Sfânt. 
  
Sorin Petrache 
  
Referinţă Bibliografică:
LACRIMI DE BUCURIE DINTR-UN CUGET CURAT / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1437, Anul IV, 07 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!