CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1392 din 23 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

VOLUNTARIAT OFTALMOLOGIC PENTRU SUTE DE BIHORENI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Profesioniști desăvârșiți, zâmbitori, cordiali, răbdători. Fac evaluări, măsurători, explorări funcționale ale ochilor și iau decizii cu precizia unui mecanism elvețian. Timp de 10 ore pe zi, cinci zile pe săptămână, în diferite localități din județul Bihor, peste 600 de bihoreni sunt controlați oftalmologic și primesc vești bune, recomandări sau corectări ale ochelarilor de vedere pentru o sănătate oculară mai bună, pentru o perspectivă mai senină. 
  
Familia Donna și Jim Watts (Florida, SUA), Jenny Stickhouse, Jill Thomas, Sue Clipsham (Anglia), Kevin Hoy, Ilie Cimpoca, Maria Hava (Cimpoca), Simona Duciuc, Georgeta Opreanu și mulți alți tineri inimoși sunt voluntarii Asociației Smiles România de care Dumnezeu se folosește în aceste zile pentru ca înțelepciunea citirii Cuvântului Sfintei Scripturi să lumineze cu bucuria mântuirii inima celor care-L caută. 
  
Echipa de voluntari americani coordonată de medicii oftalmologi Donna și Jim Watts au inițiat acest program umanitar împreună cu Asociația Smiles România (thesmilesfoundation.org) în urmă cu opt ani și promit că, prin grija și ajutorul lui Dumnezeu, vor continua, din doi în doi ani, să vină în Bihor și să ofere gratuit consultații oftalmologice și ochelari de vedere pentru toți cei care doresc să-și îmbunătățească vederea. 
  
Anul acesta, localitățile Tulca, Cuieșd, Salonta, Pomezeu și Cihei sunt gazdele voluntarilor din echipa medicilor oftalmologi veniți din Statele Unite și Anglia. În orașul Salonta, la Biserica baptistă „Betel” păstorită de Florin Cociubei, oftalmologii voluntari au oferit gratuit consultații și ochelari de vedere la peste 100 de persoane care au solicitat diferite verificări sau corecții ale aparatului vizual periferic. „Mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că ne folosește și aici, în România, în județul Bihor. Mă bucur să cunosc oameni deosebiți, ospitalieri și încrezători în valoarea medicinei oftalmologice americane. Știu că, în veșnicia Împărăției lui Dumnezeu ne vom reîntâlni cu mulți dintre ei”, ne-a declarat Jim Watts. „Perseverența și statornicia voluntariatului prietenilor noștri din Statele Unite și Anglia sunt binecuvântări sfinte pentru județul nostru. Echipa de medici oftalmologi condusă de Donna și Jim ne întărește credința că tot ce facem pentru oameni, în Numele Lui Dumnezeu, este binecuvântat de El cu sănătate și pace”, ne-a spus Georgeta (Georgi) Opreanu, director JFL Elderly Care Home din cadrul Asociației Smiles România. 
  
Înființată în anul 2002 de către Kevin D. Hoy, un om de afaceri creștin din Marea Britanie, organizația Asociația Smiles România a crescut continuu ca număr de proiecte și echipă. Pornind de la un singur proiect (Sprijin acordat familiilor aflate în dificultate) și un singur voluntar, astăzi Asociația Smiles desfășoară 18 proiecte de asistență socială, având peste 60 de angajați și numeroși voluntari din Marea Britanie, Statele Unite și România, devenind una dintre cele mai importante organizații de caritate din județul Bihor și din România. 
  
Sorin PETRACHE 
  
Referinţă Bibliografică:
VOLUNTARIAT OFTALMOLOGIC PENTRU SUTE DE BIHORENI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1392, Anul IV, 23 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!