CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Shanti Nilaya         Publicat în: Ediţia nr. 1489 din 28 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vă salut, dragi cititori! 
  
Sunt Adrian Moldovan , realizator radio, prezentator de evenimente culturale, recitator şi moderator de emisiune consacrată poeziei. 
  
Colaborarea mea cu Shanti Nilaya – de mai bine de un an de zile – mă bucură enorm şi spun colaborare deoarece pe lângă recitări în cadrul emisiunilor „Dor de Poezie”, am imprimat o mare parte din versurile ei şi cu siguranţă că mulţi dintre dumneavoastră le-aţi ascultat şi continuaţi... De ce poeme Shanti Nilaya? Îmi plac cuvintele lucrative, „cuvântul care zideşte” şi descoperindu-le, am avut parte de o altfel de lectură, un înalt grad de însufleţire, un conţinut de litere vii în formele candorii uneori, ale feminităţii în diversele ei stadii de la intuit la copleşitor de manifestat, mai apoi. Un artist e complet doar atunci când colaborează sută la sută cu fiinţa lui şi alcătuieşte întregul, doar atunci devine conştient de ce Dumnezeu a pus în el; am deprins citind poezia lui Shanti o altfel de înţelegere a spaţiului şi timpului, mereu cu sentimentul că îndepărtezi perdele de mister şi totuşi ele rămân… Ori de câte ori recitesc, simt trăiri frumoase, sensibilitate, pure energii feminine cum rareori au fost exprimate… Mă gândeam la primul impact, prima întâlnire şi mărturisesc că fiecare lectură este şi acum pentru mine o „primă întâlnire”! Dincolo de expresiile particulare şi sentimentul prezenţei divine, ce m-a făcut să revin iar şi iar în poveştile acestea de dragoste scrise în versuri este un sens mereu nou, mereu altul descoperit care m-a pătruns şi a rămas – o prezenţă a celei mai înalte instanţe interioare renăscute, Iubirea. Citiţi… Am avut şansa multor feedback-uri de la dumneavoastră, cititorii şi ascultătorii noştri, în mediul online, obiectivări cu fluxul realităţii; ce e remarcabil e unisonul de simţire a unei trăiri extrem de sensibilă: fiecare în parte îşi regăseşte povestea, mesaje ale sufletelor proprii, impresia de „altă lume” mai pură, un prim plan al sufletelor uneori pe tărâmuri de nuanţa celor iniţiatice-interioare, alteori… undeva, cândva, în Univers. 
  
Zic să călătorim de acum pentru multă vreme cu poemele Shanti-ei, paşi de călător ori de dans, Balet către Lumină… Cum se vede lumea din trupul unei femei trezite dincolo de cele cinci simţuri, asemeni Femeii Interioare ca parte din noi, nu o să vă spună mai mult un bărbat… Deci să citim, să aflăm! 
  
Adrian Moldovan 
  
Referinţă Bibliografică:
Impresii - fragment din volumul de poeme Din trup de Femeie , autor Shanti Nilaya / Shanti Nilaya : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1489, Anul V, 28 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Shanti Nilaya : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Shanti Nilaya
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!