AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (165): CIOLOŞ – SINGUR ÎNTRE DUŞMANI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Atacurile asupra guvernării Cioloş se înteţesc pe zi ce trece. Era previzibil. Cioloş a devenit o marotă cotidiană pentru întreg eşicherul politic românesc. Mass media sistemului mafiot, politicienii, postacii de serviciu concluzionează strident: „Guvernul Cioloş - un dezastru!” Corect! Un dezastru pentru ei, nu pentru ţară cum tot insinuează. Se poate guverna şi fără politicieni! QED!  
 
În ciuda a tot felul de gulgute, sondaje contrafăcute, zvonuri apocaliptice, de manipulări groteşti, atacuri cu perdea sau fără, obezul Parlament sau parlamentul de obezi, nu îndrăzneşte să-l dea jos. Ar fi fost de ajuns o simplă moţiune de cenzură! Ar face-o şnapanii, însă, simt că vântul nu le bate în pupa.  
 
„Hoarda lui Dacian Cioloş pârjoleşte România!” titrează din fundul curţii de la Găgeşti, ziaristul mercenar al „timpurilor noi”, Cristoiu. Pe fondul ăsta, Dacia(n) îşi vede de cele promise. Nu merge treaba într-o zonă a guvernului, schimbă fără ezitare. Nu contează ce zic casandrele! Cu o încăpăţânare demnă de toată admiraţia pune pe calea cea bună zeci şi zeci de situaţii pervertite de „voinţele politice” anterioare. Unele aranjate premeditat cu multe cincinale în urmă. Sigur, nu par lucruri spectaculoase, de circ ocupându-se partidele, sindicatele şi televiziunile, însă tocmai aceste lucruri, în aparenţă mici, fac să se mişte căruţa România în direcţia cea bună. Europeană. Exemplele devin tot mai numeroase. Numai la ultima şedinţă de guvern au fost aprobate alte proiecte, care zăceau de ani prin sertare. Tocmai de aceea, liderii „politici” îi caută înverşunaţi tot felul de pricini. Mai nou, un lider penal îl invită în Parlament la raport. „- Nicio problemă !”, a zis premierul. Vă amintiţi că a mai fost şi de fiecare dată, şparlamentarii au ieşit şifonaţi rău de tot.  
 
Piedicile puse zi de zi, ceas de ceas nu l-au dezarmat, dimpotrivă! Cioloş a tăcut şi a făcut. Că nu a realizat într-un an, ceea ce vrem noi de 26 de ani, e o altă poveste. Sunt enorm de multe lucruri de îndreptat, pe care corupţia generalizată, instaurată de sistemul mafiot, le-a deturnat pur şi simplu de la normalitatea europeană. În pur stil dâmboviţean. Doar noi suntem români!  
 
Alţi lideri caută să-l atragă pe Cioloş în mocirla politicii româneşti. E normal ca tehnocraţii să nu dea curs sirenelor din Vocea partidelor României, atâta timp cât acestea nu s-au reformat. Măcar de ochii lumii. Deloc. A venit toamna şi vedem aceleaşi figuri compromise, aceeaşi „vectori de imagine” care se scălămbăie la televizor, aceeaşi penali şi viitori puşcăriaşi se înghesuie să fie pe un loc eligibil pe proximele liste parlamentare. Iar noile partide se burduşesc cu traseişti la greu. De unde credibilitate? Mai ales că vin şi pomenile la moşii de toamnă!  
 
Sesiunea, ultima din acest ciclu, a debutat, fără nicio jenă din partea parlamentarilor, cu acordarea de noi drepturi „speciale” şi pomeni electorale, cu noi strâmbe introduse în legislaţia românească, cu tot felul de aranjamente şi cât mai multă protecţie pentru „colegii” aflaţi în vizorul organelor de cercetare penală. Posibil ca unii membri ai actualului guvern să alunece spre iazul rechinilor politici. Apropo! Am fost uluit să văd cum „justiţiarul” Zegrean (cel cu celebra erată, care a menţinut javra naţională pe post de preşedinte), doreşte, în continuare, imunitate parlamentară! Noroc că PNL-ul i-a spus pas (=marş)! Ca el sunt zeci de indivizi, care nu ştiu ce să mai facă pentru a fi în grupul imunitarilor, pentru a-şi proteja averile, acumulate la foc automat, de ochiul vigilent al DNA&Co.  
 
„Nu ne dau afară din casă oamenii de bun simţ, ca domnul Cioloş.” declară ritos CTP, alt guru al presei româneşti. Mai să-i dau dreptate! O toamnă fierbinte, fierbinte în care cetăţeanul, turmentat sau nu, are de ales! Până la urma urmei, de fiecare român depinde soarta României, nu de declaraţiile, uneori tembele, ale unui ambasador sau altul!  
 
Ultima oră !  
 
1. Parlamentarii reuşesc din nou să facă de râs România în lumea civilizată. Mai sunt câteva zile şi nu au fost în stare să ratifice o directivă a U.E., pe care toate celelalte ţări membre au făcut-o deja. Mai sunt câteva zile şi şparlamentarii vor băga bugetul U.E. în colaps! Noroc tot de Cioloş că le-a amintit printr-o scrisoare de neglijenţa avizilor doar pentru drepturile lor speciale. La fel văd că se întâmplă şi cu o altă directivă europeană privind confiscarea extinsă a averilor ilicite (din 2014), care ar trebui sa fie transpusă în legislaţia romanească până la 4 octombrie a.c. Aici e de înţeles sabotajul practicat de reprezentanţii de vază ai naţiunii! Cum să-şi taie singuri craca?  
 
2. La Timişoara, în cinstea aflării veştii că urbea va fi capitală culturală europeană în 2021, un grup de ţigani/romi/indieni au făcut praf un local de manele. Unul dintre bătăuşi a fost lovit violent la cap. Neavând creier, victima nu a avut probleme deosebite.  
 
3. Mai mulţi sirieni rebeli au detonat accidental o bombă în timp ce-şi făceau un selfie. Nu te joci cu tehnologia!  
 
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 17 septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (165): CIOLOŞ – SINGUR ÎNTRE DUŞMANI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2088, Anul VI, 18 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!