CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 2023 din 15 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (157): HRISTOS S-A ÎNÂLŢAT ! HABEMUS PRIMĂRIŢĂ !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT !  
 
După 26 de ani, analfabeţii din Parlamentul României sunt sesizaţi că art. 1 din Constituţie, de care fac deseori mare caz, este încălcat în mod grosolan. Specialiştii au observat, în sfârşit, că stema fără coroană încalcă art. 1 din Constituţia României: Art. 1, (1): „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.” Am atras atenţia asupra acestui lucru de ani de zile. Dar, cine să asculte de un ţugulan, cu ceva cunoştinţe? Şi nu am fost singurul!  
 
Coroana de oţel, turnată din metalul tunurilor, care au ajutat la obţinerea Independenţei ţării, fusese înlăturată de pe stema ţării de politrucii comunişti la 30 decembrie 1947. Normal, am zice, deoarece deveniserăm colonie sovietică. Mai grav a fost după decembrie 1989, când continuatorii sistemului comunist (echipele Iliescu&Băsescu), cu a lor „a treia cale”, care a nenorocit o ţară, nu au dorit să respecte Constituţia. În prostia lor au confundat simbolul Independenţei cu cel al Casei Regale. Abia acum se face reparaţia cuvenită.  
 
Mergând în ritmul ăsta, România are neşansa, de a merge prin gropi, încă o sută de ani! La fel este ignorată şi problema reîntregirii neamului, deşi pactul Ribentrop-Molotov a fost dezavuat chiar de statele semnatare. Mai mult, deşi nu există niciun document odicial pentru răpirea unor anumite teritorii din trupul ţării (Herţa, Insula Şerpilor...), autorităţile nu întreprind niciun demers în sensul recuperării acestor teritorii. Personal, cred că avem prea mulţi analfabeţi, indolenţi, chiar trădători prin Parlament, Guvern, Preşedinţie.  
 
E Ziua Înălţării, a eroilor neamului, care au luptat pentru Independenţa României, a reîntregirii şi a păstrării unităţii neamului românesc! Treziţi-vă laşilor! Înclin şi eu să cred vorba unui istoric, pe care nu-l prea agreez, dar aici are dreptate. „Românii se trag mai mult din comunişti decât din daci şi romani.” sau cum spune Ion Romanul „Mai înainte de fi daci, românii au fost comunişti !” Mai ales parlamentarii noştri!  
 
HABEMUS PRIMĂRIŢĂ !  
 
Fum negru la Jilava! Semn rău !?! Mai puţin de un sfert din alegătorii bucureşteni au ales Primarul General. Deşi nu are legitimitate, cui să-i pese!?! O alianţă cu Nicuşor, cel cu toba spartă, e mai mult decât previzibilă. Cu toate că Nicuşor se jură că nu… Se repetă scenariul cu PP-DD senzaţional! Să vedem câţi rămân fideli lui Nicuşor până la toamnă. La nivelul consilierilor de strânsură.  
 
Imoralitatea şi lenea arhicunoscute ale dâmboviţenilor au ieşit încăodată în evidenţă. Neprezentarea la vot tot un act imoral este. Te prezinţi la vot şi nu votezi vreun candidat. Anulezi votul. Astfel îţi demonstrezi protestul faţă de calitatea slabă a candidaţilor. Faţă de lipsa reformării partidelor. Nu stând la mici şi bere, cârcotind continuu. Nepăsarea lor poate să-i coste!  
 
Primăriţa e moldoveancă! S-ar putea să facă ceva. În ciuda mafioţilor dâmboviţeni. Au mai fost primari moldoveni care au revoluţionat Bucureştiul. De la unul din ei a rămas şi renumele de Micul Paris! Da, ce ştiu miticii? Oricum, să nu-i mai aud cârcotind, cum le este prostul obicei!  
 
4 (patru) ani ciocul mic, iubitori de şobolani! Măcar ţara a mai şters din roşul triumfător, PNL-ul rămânând în parametrii obişnuiţi, chiar într-o uşoară creştere ! Ardealul e tot mai liber de comunism. De aceea, Ardealul e în Europa iar restul României în Evul Mediu.  
 
Nu ştiaţi!? Oraşe de prin Moldova, altădată roşii, au devenit libere de şobolani! Inclusiv, Bârladul meu de suflet. La sate nu se poate vorbi de culoare politică. Acolo, clanul familial e la putere. Doctrina politică este o iluzie! Cât despre Muntenia şi Oltenia tot la roşu-criminal-mafiot au rămas. Acum SMR a vopsit şi Capitala, unde sistemul dâmboviţean are rădăcini stabile!  
 
Urmează liniştea estivală peste ţară! Nicuşor pune batista pe tobă. Vara, nu-i aşa, autorităţile „e în concediu” ! Parlamentarii „nu munceşte” sunt în vacanţă de o lună! Acum revin, vor încerca a o mică lovitură de guvern (!?!) şi după vreo două săptămâni, din nou, la munte, la mare, prin cele ţări exotice ale Terrei! Pe banii boborului! Trai nineacă!  
 
Vremea nemernicilor domneşte, încă, peste ţară !  
Abia prin toamnă, după parlamentare se va mişca căruţa. Până atunci, România, tot pe loc, pe loc, pe loc! Guvernul tehnocrat ce se mai zbate, deşi e sabotat mediatic din toate părţile de marele Sistem Mafiot Român cu televiziunile sale de serviciu!  
Trăiască nepăsarea!  
 
POST ALEGERI  
 
Mulţi, falşi liberali, mor de grija PNL. În ciuda uriaşei victorii, mega colaliţia PSD&UNPR cu ALDE-n coadă, varsă lacrimi de crocodil pe toate ecranele, prin mercenarii de serviciu. Unul dintre ei este Mitică. Ei, cum nu-l cunoaşteţi pe Mitică?! E cel care dă sfaturi tot timpul, arată cu degetul vinovaţii, cel care declară ritos: „Dacă eram eu ... N-am spus eu... Vai, vai ce s-a întâmplat... Dezastru!...”  
 
Nu, nu eşti liberal, Mitică! Eşti un biet cârcotaş, postac dacă nu, cumva, un şobolan roşu plantat în vreo organizaţie liberală şi explodezi când se dă comanda! Vezi parlamentarul „liberal” revoltat de la televizor ! Sau fripturistul Mitică Paleologu! Să fiu Alinuţa, azi nu mai erau în PNL! Indivizi din ăştia au fost trimişi în misiune cu miile, încă din decembrie '89.  
 
Acum, văd că dă lecţii românilor din Diaspora, celor alungaţi de Iliescu&Băsescu (alt liberal vopsit). De fapt, cei mai destoinici români + ceva hoţi + ceva cerşetori (nu contează etnia, tot români sunt), prin ţară rămânând mai mult javrele politice, leprele mafiote şi neputincioşii. Împreună cu un popor cvasianalfabet. Politic.  
 
- Mitică, Diaspora românească a trimis acasă zeci de miliarde de euro, pe care sistemul mafiot român (FSN&urmaşii) le-au jefuit prin taxe şi impozite. Cei mai mulţi ne-au făcut cinste şi au creat o imagine bună României, nu cum îi acuzi tu, cu Dragnea al tău în frunte.  
 
Despre preşedinte nostru, al României, îţi reamintesc, Mitică, că preşedintele Germaniei iese o dată pe an şi face declaraţii publice. Are exact aceleaşi atribuţii ca neamţul nostru. Mai citeşte Constituţia art. 80-101 http://www.constitutiaromaniei.ro/  
 
Johannis, deja, vorbeşte mult. Mult prea mult! Din păcate foarte puţini înţeleg mesajele sale sinteză. Avem o mare problemă cu cei 40% analfabeţi, creaţi de sistemul mafiot român, care ne vrea proşti ! Asta fac cu televiziunile lor nenorocite. Spală creiere. Ei vor trăncăneală şi scandal continuu, să poată fura liniştiţi.  
 
Mitică, văd că simţi acut nevoia unui prim secretar ca Iliescu sau urmaşul său Băsescu! Ai sindromul secretarului general. Asta e! Sănătate ! Despre minte, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere !  
 
*  
 
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
http://gsm_as@yahoo.comgsm_as@yahoo.com  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
Sâmbătă 10 iunie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (157): HRISTOS S-A ÎNÂLŢAT ! HABEMUS PRIMĂRIŢĂ ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2023, Anul VI, 15 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!