AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1974 din 27 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (155): L-AU SINUCIS !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Aşadar, s-a ajuns şi aici ! Accidentul-sinucidere-asasinat a căpătat proporţii de masă. De când aştepta mass media un asemenea subiect gras ! Cu detalii la detaliile detaliilor. Ce păcat că nu s-a filmat în direct evenimentul ? Dar, poate apare un filmuleţ ! Cu sateliţii de azi nu te joci ! Adio, Deveselu !  
 
Adevărul că e plictiseală mare, mon cher ! În campania asta electorală. Auzi, să umbli din uşă în uşă şi să răspunzi la tot felul de întrebări neroade ! „Şi cum veţi face proiectul ăla, domnule primar (posibil, dar ce mai contează) ? Care vor fi costurile ? Concret, când şi cum va fi implementat ? Da, parcări etajate în cartiere când veţi face ? etc. etc.” E clar, li s-a urcat la cap ţugulanilor ! Încep să pună întrebări, să aibă pretenţii !...  
 
Unde sunt bannerele de altădată ? Chiţcăiala de la televiziuni, moale-moale ! Bla-blauri ! Niciun program punctual. Generalităţi. Congresul al XIX-lea al PSD. Unde-s baronii de odinioară ! Constat cu satisfacţie, că în mare parte, partidele mari s-au lepădat de marile javre de partid ! Locale ! Văd că unii au făcut transferuri de la naţional la local ! Pentru credibilitate. Mai sunt pe ici-colo câţiva dalmaţieni, dar în mare, cel puţin la marile oraşe şi reşedinţe de judeţ e multă prospătură ! Nu ştiu cum se stă la nivelul consilierilor, căci acolo e cheia succesului, pentru ca să dispară mitul primului secretar din primării !  
 
Aşa că, subiectul dezinfectanţilor diluaţi a venit taman la timp. Ce contează că firma încriminată nu acoperă nici 10% din piaţa dezinfectanţilor din România ? 90% din cerere fiind acoperită de alte firme despre care nu se suflă o vorbă ! Ceea ce înseamnă că substanţele oferite de acestea sunt conforme cu standardele ! Asta, nu se spune ! Cum să ridici moralul românilor ? Are dreptate doamna doctor cu apa şi săpunul ! Mai spală-te, române ! Prea puţi prin mijloacele de transport în comun. La tine acasă poţi sta nespălat cu lunile, dar când ieşi în lume, nu acoperi cu parfum jegul şi mirosurile pestilenţiale ! Şi apoi, te miri că te îmbolnăveşti !  
 
Deci, personajul principal al zilei a dat naştere unor discuţii hot. Interesant că subiectul a fost văzut, cu câteva minute înainte de a trece la Domnul, de o femeie, ce părea, la televizor, absolventă a Academiei de Poliţie. Stăpână pe sine, le ştia ca la carte. Ce făcea omul când a depăşit-o cu câteva minunte îanainte, cu cât mergea, însă, culmea, nu a văzut impactul acestuia cu groapa şi copacul ! S-au invers ! În plus, nu a văzut nicio picătură de sânge, când a ajuns la faţa locului ! ş.a.m.d. Prilej pentru marii noştri trombonişti de la A3 şi RTV să facă scenarii demne de un nou episod din La Piovra / Caracatiţa dâmboviţeană. Insinuările merg până la capo di tuti capi ! Stop ! Fără a se da nume. Doar sugestii !...  
 
Mult mai interesante sunt declaraţiile traumatizatei soţii. Fostă. Coborâtă parcă de pe talkwakul de la Bălăceanca, doamna medic descarcă un vagon de informaţii ce par a fi din acelaşi film de succes cu comisarul Cattani. Numai că noi nu avem un Cattani ! Organele noastre se feresc ca dracul de tâmâie să cerceteze profesionist cazul. Omul, care a defectat psihic (!), a fost suspect de repede înmormântat. Mă mir că nu a fost incinerat ! Serviciile ezită să dea dezminţiri, absolut normale, la acuzele ce se aud la nivel de urlet.  
 
Muşamalizarea scandalului uriaş al gripei aviare, pardon, al dezinfectanţilor superdiluaţi (de o mie de ori !?!) se face cu ajutorul oamenilor din televiziuni.  
 
Totul va fi, în curând, O.K. !  
 
Mai e săptămână până la alegerile locale ! Ce ne facem ? Mai trebuie un subiect strong să nu adoarmă ţara ! Tolontane, ce păzeşti ?  
 
Iar, tu, ţugulane, să nu te gândeşti la problemele comunităţii tale ! Ce-ţi trebuie să alegi nişte oameni cu adevărat gospodari ? Ce Europă ? Ăia vor să ieşim din Evul Mediu, ca să ne primească în Schengen ! Cum să ieşi cu 30-40% super analfabeţi şi alţi10-20% care nu înţeleg ce se întâmplă ?  
*  
 
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete ? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
Nu uita, o carte pentru copiii şi tinerii Basarabiei !  
Dacă eşti român, poţi !  
Sau, măcar, promovează proiectul !  
 
N.B. Mai multe tablete pe Blogul lui Găbu' - http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
s\mbătă 28 mai 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (155): L-AU SINUCIS ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1974, Anul VI, 27 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!