CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1950 din 03 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (152): SACRIFICAREA BERBECILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
În bună tradiţie românească, în Săptămâna Patimilor, partidele şi-au propus eliminarea din rândurile lor a câte unui reprezentant de frunte. Liberalii după lansarea aparentului onorabil, fost viceprimar al Capitalei, au găsit un berbec de import, pe care la ceas de seară l-au uns membru de partid iar a doua zi l-au sacrificat. La cererea internetului pe motive de ultranaţionalism?! Apoi, au găsit un alt vechi candidat la ghilotina alegătorilor, pe care deja media dâmboviţeană îl tâmâiază cu tot felul de amintiri din noapte dintre ani.  
 
Ritualul sacrificiului suprem a fost însă în rândul pesedeilor, unde C.C. al PSD l-a ales pe Baraba de la Teleorman, penal de marcă, să conducă în continuare spre noi victorii partidul pe formula „cine-i nu-i penal, afară !” Spectacolul a fost măreţ, amintindu-se şi de trecerea râului. Numai că în Biblie lucrurile s-au petrecut puţin altfel. După 40 de ani de purtare a poporului prin deşert (spre reformare), la trecerea Iordanului spre pământul făgăduit, conducătorului Moise i-a fost interzis accesul, tocmai pentru a nu infesta poporul abia refrişat. Să ne ţinem firea! Deşi e cazul să plece toţi şi să stingă lumina. Roşie!  
 
Codul de integritate al stângiştilor, adoptat cu surle şi trâmbiţe, a fost încălcat, de altfel, în multe localităţi. Cu voioşie ! Astfel, pe liste au reapărut tocmai virusaţii de odinioară. Primari şi consilieri vestiţi pentru abilitatea lor de a face nevăzuţi banii publici prin găurile negre numite „proiecte în interesul cetăţeanului”. Mai mult au loc infiltrări ale actualilor parlamentari, plini de bube în urma complicităţile din marele internat al bolnavilor de şpagă şi şmenuri de răsunet din Casa... Poporului! Se vorbeşte de revenirea unui cadavru politic la conducerea Camerei Deputaţilor! A înnebunit lupul!? La ALDE, partidul fantomă cu manechin în frunte, sacrificatul este un biet fost ministru al Culturii, acum împins pe scările Primăriei Generale a Bucureştilor. Cu care nu are de-a face nici în clin, nici în mânecă. Nefiind de prin partea locului ! UNPR-ul nu mai are ce sacrifica, neavând curajul să iasă singur în bătălia electorală de ziua debarcării la ... urne!  
 
La nivelul sectoarelor dâmboviţene, după cum vă amintiţi, sacrificarea a fost executată cu brio încă înainte de Paştile catolic. Abatorul DNA a lucrat zi şi noapte scăpându-ne de mai toţi primarii plantatori de panseluţe ! Numai că unii, cu obrazul cât tovalul încearcă revenirea cu ajutorul avocaţilor. Pricepuţi în găsirea uşiţelor prin legile şvaiţer votate de şparlamentarii versaţi în a face legi care să-i le acopere hoţiile de grup.  
 
Ce mi se pare simptomatic este păstrarea la secret a programelor electorale, deşi perioada depunerii candidaturilor s-a încheiat. Am căutat, bineînţeles pe internet! Ni nu l-am găsit decât pe al tânărului Cristian de la S2. Despre intenţiile viitorilor primari şi consilierii lor de cumetrie vom avea, însă, timp suficient să ne informăm. Dansul electoral începe abia pe 6 mai a.c.  
 
Nici guvernul Cioloş nu a traversat nepăsător timpul dintre cele două sărbători pascale. S-a ajuns, chiar în Săptămâna Patimilor ortodoxe, la al treilea servitor al poporului (ministru - în greceşte) sacrificat. Sistemul Mafiot Român nu se lasă. Armele media, din dotare, fac mormane de muniţie consumată pentru detronarea tehnocraţilor. Însuşi prim ministrul a fost luat la roate în Piaţa Victoriei de galăgiosul actor-cântăreţ sau invers. Să fiu Cioloş l-aş pune ministru al Culturii chiar pe cârcotaşul artist, tare-n clanţă, să rezolve situaţia viesparului de la Operă!  
 
Tot mai mult mi se pare că instalarea guvernului de tehnocraţi, cu voie de la partide, este o mare cacealma. Cred că a fost adus ca, între timp, lumea să uite cum au condus ele ţara. În toamnă, vor da vina pe bietul guvern, de scurtă durată, pentru toate neîmplinirile lor de 26 de ani. Personal, cred că Guvernul Cioloş a fost instalat cu un singur scop. Să dea răgaz clasei clasei politice să se reformeze după propriile criterii de integritate. Dar ciolănarii din partide şi-au văzut de ale lor în ciuda codurilor liber asumate. La serviciile secrete, linişte! Niciun sacrificat?! Cât de prost trebuie să fii, să nu ştii că jefuitorii României trebuie urmăriţi până în pânzele albe, fiind atentatatori la siguranţa naţională? Unele declară, senin, că nu se implică în urmărirea cetăţenilor români!  
 
Pe scurt. Fură şi du în străinătate, că te apără serviciile secrete!? Între timp, americanii comunică că din România au plecat peste 500 de miliarde de dolari sau euro! Pe sub nasul serviciilor noastre „vigilente”! Sau mână în mână cu ele? Nu m-ar mira deloc! Cred că m-am îmbolnăvit şi eu de scenarită!  
 
P.S. Iar a luat-o media tabloidă în meclă, cu insinuări de doi lei ! Prin care permanent caută să bage zâzanie între palate. Motivul real al amânării întâlnirii săptămânale cu premierul fiind operaţia la umărul prezidentului. C-aşa-i în tenis ! Acum, să vezi tot felul de bazaconii despre starea de sănătate a preşedintelui! Pentru că tot e săptămână de meditaţie să revedem Programul Guvernului Cioloş şi apoi să vorbim ! http://www.agerpres.ro/…/document-programul-de-guvernare-pr Pun pariu că nu l-a mai citit nimeni !  
 
Sărbătorile pascale cu sănătate şi bucurii!  
HRISTOS A ÎNVIAT !  
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 30 aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (152): SACRIFICAREA BERBECILOR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1950, Anul VI, 03 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!