CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1934 din 17 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (150): SARE CAPACUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Partidele fac implozie. Puzderia de nonvalori, instalate cu tupeu la cârma lor, dau din colţ în colţ. Au reuşit atât de bine să se facă antipatice încât simt că nu mai au nicio şansă. Presiunea pusă de ţugulanii votanţi, cu ceva conştiinţă, determină, vrei nu vrei, luarea unor măsuri. Găştile politice au încercat o abureală cu iz de reformă. Cu tot soiul de angajamente şi coduri de etică şi echitate. Era să zic socialiste. Acum, când a venit ceasul scoaterii la interval a candidaţilor s-a văzut că se joacă la cacealma. Niciunul din puzderia de „liderii politici”, mai ales locali, nu a făcut pasul înapoi. Unii, de un tupeu fără margini, dau sfaturi pe la toate televiziunile, după ce timp de două cincinale au fost la butoanele ţării fără să fi lasat în urmă ceva bun pentru ţară şi ţugulanii ei. Tot speră să mai tragă încăodată lozul câştigător. Reclama PMP-ului parcă e desprinsă din Cântarea României ! Numai că evenimentele par a avea un alt traseu.  
 
Cioloş se dovedeşte, tot mai mult, a fi cu totul altceva decât un ciolănar. Deşi mârâie pe la toate camerele, purtătorii de vorbe ai partidelor sunt tot mai văzuţi de marele public ca biete otrepe de partid. Proiectul reformei administrative dă fiori reci tuturor filierelor mafiote locale. Abia destructurarea acestor reţele, poate duce la renaşterea ţării. Sigur DNA-ul, plus alţi hăitaşi, deratizează la greu, însă nu e suficient. E necesară o reformă adâncă cu evaluări care să ducă la reinstaurarea valorilor autentice şi a profesionalismului în toate domeniile de activitate. De ani buni tot mai virusate, diletantismul fiind la el acasă.  
 
Măsurile deja aplicate şi cele anunţate fac ca Sistemul Mafiot Român să-şi concentreze toate forţele pentru demolarea acestui guvern. Membrii lojelor mafiote sunt îngroziţi, de ce pot găsi în cutia poştală (fizică sau virtuală). DNA-ul nu sună de două ori! O singură dată şi eşti terminat, chiar dacă ţipi în gura mare că e poliţie politică, cum face seară de seară un bibliofil cunoscut pentru pălăvrăgeala şi turismul practicat pe la fel de fel de partide!  
 
Cu DNA-ul încă e bine pentru ei. Procesele sunt de durată cu prelungiri la nesfârşit. Cu evaluarea e, însă, mortal. Se face o singură dată. Numai contează gradul de rudenie cu mahărul politic. Plus că e anuală ! Sistemul Mafiot Român primeşte o lovitură mortală! Vor dispărea mii de verigi mafiote. E unica soluţie de a repune România pe roate. Repet, să vedeţi ce lovituri dure vor încerca mafioţii României, ajutaţi substanţial de mafioţii din afara graniţelor, cu care au devalizat România de miliarde şi miliarde de dolari şi, apoi, de euro. Presa mafiotă, deja, cântă pe toate vocile sfârşitul democraţiei în România.  
 
Demisia lui Ludovic Orban a lăsat scena politică fără glas. Un gest, absolut normal într-o altă ţară democratică, este perceput ca un seism de gradul 9 în România. Aici nu e vorba de şpagă, banii fiind daţi direct unor posturi tv pentru publicitate. E vorba, în speţă, de o donaţie. Numai că nu s-a făcut conform procedurilor legale. Gestul de onoare al demisiei paralizează pe cei care sunt cu musca mult mai mare pe panama. Liberalul putea să procedeze la fel ca colegii (sic!). Să urle că nu e adevărat, să se roage de ceilalţi şparlamentari, să se lase miruit … Nimic din toate aceste trucuri ieftine. A procedat simplu, elegant, fără ezitări, retrăgându-se instantaneu de sub reflectoare. Gestul său dă un semnal clar reformării partidelor politice. Desigur, un asemenea gest nu-l putea face un şobolan. E chestie de educaţie. Şobolanii au comportament de cadre de partid. PCR. Luaţi direct din producţia de tăierea frunzelor, nu ştiu decât să schelălăie ! Vezi cazul Băsescu.  
 
Orban a făcut un gest care îl onorează. Nu ca mulţi alţii, care au luat milioane de euro pentru propriul buzunar ţipând, ca ţaţa Udrea, că e victimă. Dacă procurorii şi justiţia vor lucra cu aceleaşi măsuri în toate cazurile, nici un politician vechi nu va trece Iordanul. Încep să am speranţe în curăţarea clasei politice. Mai vedem! DNA, şo pe ei! Efectul public al demisiei ar fi trecut în câteva zile, dacă nu ar fost urmat de un alt gest curajos al PNL. Deschiderea porţilor către societatea civilă. Nu unui Nicuşor, care bate toba de vreo 10 ani pe culoarele Primăriei Generale şi plângător pe la tribunale, ci unui mega simbol. Afirmat cu prilejul Pieţei Universităţii 1990, după ce am ratat în Duminica Orbului, drumul spre dezvoltarea socială şi economică normală. Vă amintiţi? Atunci ţara a fost dată, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, pe mâna unei structuri politico-securiste în blană de miel. Infiltrată în toate partidele. Cu timpul, devenind un odios sistem mafiot transpartinic.  
 
Lui Marian Munteanu e greu să-i poţi reproşa ceva. Nici măcar naţionalismul pe care-l afişează, nu este unul extremist. De tipul vecinului de la Buda. Sau Varşovia! Cu siguranţă, se va bate monedă pe convingeri sale intime. Omul ăsta putea să aibă acces la orice funcţie în stat, dacă şi-ar fi dorit. A dovedit, însă, o mare tărie de caracter şi a preferat, mai întâi, să se realizeze în plan profesional. Timp de 25 (cinci cincinale) de ani a stat deoparte! Acum, la solicitarea PNL, acceptă să contribuie la redecredibilizarea factorului politic, care trăieşte drama umilirii supreme. Cea a dispreţului general! Toate partidele = aceeaşi mizerie! Condiţiile sale sunt foarte simple. Omul potrivit la locul potrivit! Loazele politice să facă pasul înapoi! Cioloş afirmă acelaşi lucru! Până şi boborul s-a săturat de caţavenci vânzători şi vrea oameni adevăraţi iubitori de neam şi ţară!  
 
Constat, cu tristeţe, că nici după 26 de ani nu ne-am lepădat de sindromul primului secretar. Stimaţi jurnalişti şi alţi răspândaci, nu primarul conduce destinele unei comunităţi, ci Consiliul Local, aşa cum nu preşedintele de la Cotroceni conduce România, ci Parlamentul. Nu mai induceţi asemenea gogomănii în capul ţugulanilor şi aşa virusaţi, mulţi tânjind după dictatură!  
 
Primarul general al Capitalei este, de fapt, al doilea om în stat. Ca susţinere populară. Are la dispoziţie, teoretic, cel mai mare buget local. Într-adevăr, de el depinde, în mare măsură, aplicarea corectă a proiectelor lansate şi votate de consilierii locali cu care face, după alegeri, echipă, încetând hârjoneala / hărţuirea mafiotă. Vedeţi ce s-a întâmplat în timpul mandatelor dr. Oprescu. Asistăm, în fapt, la bătălia finală cu Sistemul Mafiot Român, care a penetrat toate partidele, decăderea morală şi economică cuprinzând întreaga societate românească! Oare trebuie doar să asistăm? Niciunul din cei vechi nu are ce căuta pe noile liste de candidaţi!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 16 aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (150): SARE CAPACUL / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1934, Anul VI, 17 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!