CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1913 din 27 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (147): DEBALANSAREA TERREI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
De regulă, nu prea comentez evenimente externe. Însă, au loc mişcări cu impact planetar şi nu mă pot abţine. Ceea ce s-a întâmplat, recent, la Bruxelles nu a fost o noutate. Televiziunile abia aşteaptă asemenea ştiri. Se inflamează. Acuză în stânga şi-n dreapta. „Ce-au păzit serviciile secrete belgiene?” „De ce i-au lăsat pe migranţi să vină în Europa?” „Ciocnirea civilizaţiilor!” etc. etc.  
 
Foarte puţini fac o analiză lucidă. Nu e vorba de nicio ciocnire a civilizaţiilor, cum bat piua atoateştiutorii. Dacă erau civilizaţii nu aveau cum să „ciocnească”. Din contra, căutau căi amiabile de comunicare. Vezi ce fac extratereştrii cu noi! Nu doresc un contact direct cu noi, deşi primim multe semnale din partea lor (sic!). Nu, n-am luat-o razna! Noi, terrienii, avem un comportament primitiv în relaţia cu ei. E cam în genul în care se comportă teroriştii. Una-două scoatem bazuka!  
 
E suficient să ne întoarcem în timp pentru a vedea cum s-a comportat civilizaţia europeană cu semenii lor de pe planetă. Sunt numai vreo 2.300 de ani de când Alexandru cel Mare a râvnit la bunurile altora, atentând grav la legile de bază ale actualului program Homo sapiens (3). Program tot mai puţin respectat, deşi e cunoscut de tot atâtea mii de ani. A trecut timpul şi noi, civilizatorii europeni, ne-am impus punctul de vedere cu arcul, cu sabia, cu puşca, cu tunul şi, mai nou, cu rachete tot mai sofisticate. Am luat în deşert numele Managerului General, punându-i în cârcă toate crimele noastre, în procesul de „civilizare” a celorlalţi semeni. Unii cu civilizaţii mult mai avansate (sic!) ca a cuceritorilor !  
 
Când coloniştii seculari s-au retras, au lăsat multe zone fără structuri civilizatoare bine constituite. Neavând învăţământ şi sistem sanitar eficiente, în loc să evolueze s-au prăbuşit. În timp ce Europa avansa tot mai mult, împreună cu alte câteva state de prin alte părţi ale lumii. Mai mult, a continuat politica furtului de creiere, pe care le-au mai avut şi le au, sărăcindu-i şi mai mult. Acele „ţări”, deşi au mari resurse materiale, nu au ştiut să le gestioneze, fiind la cheremul marilor companii transnaţionale din lumea ... civilizată. Prăpastia dintre cele două lumi, tot mai mare, a creat dorinţe şi uri nedisimulate. Un lucru absolut normal! Cei dornici de aceleaşi condiţii de viaţă au evadat luând-o spre ţările cu lumini strălucitoare, aici trăind drama dezrădăcinării şi a adaptării umilitoare. Alţii, încărcaţi cu tot mai multă ură, conştienţi că un război nu-i avantajează, au pus şi pun la cale tot felul de lovituri în coastele ţărilor cu un nivel de trai ridicat. Lovituri, pe care le numim, generic, „acte teroriste”.  
 
Teroriştii, mulţi proveniţi chiar din sânul ţărilor civilizate (sic!), profită de incultura indivizilor rămaşi în afara evoluţiei fireşti, incitând la violenţă şi răzbunare. Autorii acestor atacuri fac din aceste carnagii, un titlu de glorie. Faptul că ucid în numele lui Alah arată cât de involuaţi sunt. Cel puţin, noi, europenii, am renunţat de secole la acest motiv ridicol, contrar Bibliei, Coranului şi altor scrieri programatice. Ceea ce se petrece este un nonsens pe care un simplu european nu are cum să înţeleagă şi se tot miră cum „autorităţile ” nu stăpânesc fenomenul. Terorismul e greu de controlat. E un război cu umbrele, rezultat al dezvoltării haotice a planetei. Multe din acele ţări, astăzi furnizoare de terorism, au fost create în mod artificial. De aici interminabilile conflicte interetnice, multe întreţinute premeditat, pentru a putea fi jefuite mai uşor. Dacă dictatorii şi „aleşii” din acele ţări şi-ar fi adus popoarele la un nivel de trai cât de cât asemănător cu Europa, nu aveam acum parte de tragedii peste tragedii. Aşa cum a procedat unchiul Sam cu mai toate ţările din lumea nouă. Urmează asimilarea Cubei!  
 
S-a produs o debalansare la nivel planetar. Efectele sunt imprevizibile. S-au încălcat toate regulile (poruncile) programului general, pe principiul, „las' că ştiu eu mai bine”! Chiar şi de către mari propovăduitori ai programului biblic. Mai puţin de 20% din populaţia Terrei se află sub standardul de viaţă acceptabil, ceea ce face să stăm pe o uriaşă bombă cu ceas. Care ticăie! Nu sunt de felul meu apocaliptic, însă pericolul autodistrugerii actualei civilizaţii a speciei umane este foarte mare. Să nu uităm că la baza programului a fost, tot timpul, dreptul de a ne alege singuri destinul. Nu întotdeauna, am făcut-o corect.  
 
Acum, după faptă, şi răsplată! Totul se plăteşte! Omenirea, în ansamblul ei, are o singură şansă. Aducerea rapidă (20-30 de ani) a acelor zone la un nivel de trai mulţumitor pe principiul chinezesc milenar: Nu-i dai omului peştele, ci îl înveţi cum să-l pescuiască!  
 
N.B. Oamenii nu se împart pe rase, religii, studii, sex ..., ci în buni, răi, iar cei mai mulţi aşa şi-aşa! Cei mai periculoşi sunt cei cu fundul în două luntri! Ăştia te vând şi te cumpără!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
http://blogulluigabu.blogspot.ro  
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3  
gsm_as@yahoo.com  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 26 martie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (147): DEBALANSAREA TERREI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1913, Anul VI, 27 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!