CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1906 din 20 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (146): PROFESIONIŞTII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
„Nu mă interesează cine este preşedinte, poate fi şi Mao Tzedun (nici chiar aşa - n.n.). Mă interesează cine este primar în localitatea mea, unde trăiesc cea mai mare parte din viaţă." a spus Horia Rusu, mort într-un accident rutier (!) în 2001. Unul dintre bunicii săi a fost viceprimar liberal al Timişoarei, în perioada interbelică.  
 
În afară de liberali, şi nici aici 100%, celelalţi se codesc în nominalizarea candidaţilor la alegerile locale. De care ne mai despart doar câteva săptămâni. Se fac tot felul de speculaţii, dar nimic nu este bătut în cuie. Să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare! Este o criză de proporţii în găsirea unor membri de partid credibili, care să garanteze succesul în alegeri. Abia acum se vede calitatea celor promovaţi prin diverse funcţii de partid, care ezită să-şi asume răspunderea unei candidaturi. Bineînţeles, liderii cei mari visează la un os de parlamentar, lipsit de orice responsabilitate. La bază, însă, nu există oamenii care să mişte căruţa administrativă a comunităţii locale.  
 
Să fiu bine înţeles! Ciolănari există, dar nu sunt şi profesionişti. În administraţie. Sau cam terminat vremurile, când oricine putea fi primar sau consilier. De fapt, marea problemă nu ar fi candidatul la primărie, ci candidaţii la consiliile locale. Aceştia sunt, în realitate, principalii vinovaţi pentru hoţiile petrecute de-a lungul anilor într-o comunitate. Ei şi-au împărţit, în complicitate cu primarul, contractele cu statul, ei au dat şi au luat şpaga aferentă. Ei au nenorocit multe comunităţi locale.  
 
Consigliere e cel care a propus şi aprobat derularea unor proiecte total ineficiente pentru comuna, oraşul, municipiul sau judeţul lor, doar pentru a-şi mai rotunji averea. La vedere sau ascunsă prin conturi! DNA-ul este sufocat de miile de dosare aflate în lucru. Neprofesioniştii, care au împânzit partidele în goană de sinecuri şi locuri călduţe pe spatele bietului contribuabil, dau din colţ în colţ. Cum să mai candideze, când alegătorul nu mai pune botul la punga cu te miri ce pliante şi îl ştie ca pe un cal breaz cât de profesionist este în meseria sa civilă. ? Nu în cea de partid, unde e amator doar de foloase necuvenite ! Vezi vila, vezi casa de vacanţă, vezi maşina, vezi comportamentul arogant, vezi... rezultatele anterioare!  
 
Din nefericire, adevăraţii profesionişti nu vor să se implice în politică. De aici şi uriaşul gol existent la nivelul decidenţilor, unde întâlneşti gargaragii şi caţavenci de doi lei cu duiumul. Constituirea guvernului de tehnocraţi a arătat cât de greu se găsesc manageri de ministere. Evaluările promise şi aplicate consecvent de Cioloş dau rezultate uluitoare. Sunt zone întregi în care niciun ocupant de post de conducere nu a depăşit bariera minimală de cunoştinte ! Totul a fost infestat de analfabeţi în ale administraţiei, cu consecinţe dezastruoase asupra bunului mers al ţării şi comunităţii.  
 
Un ocean de vorbe goale acoperă scena politică românească. Nici la dezbaterile televizate nu prea vezi profesionişti din partea partidelor. Aceeaşi palavragii, care se pricep la toate şi la nimic. Toate partidele sunt în căutarea profesioniştilor. De unde să-i ia, dacă şi-au bătut joc de ideea de om politic, promovând toate loazele? Au promovat o lege total nedemocratică. Alegeri locale într-un singur tur! Doar-doar unele partide, în special cele compromise, vor putea să mai ia câte ceva în alegerile ce urmează. Cele mai mari surprize nu vor fi în mediul rural, unde nemurismul îşi va spune în continuare cuvântul, ci în oraşe şi municipii. De aceea, desemnarea candidaţilor este o problemă delicată. Acest lucru este conştientizat de liderii de partid, care amână tot mai mult oficializarea candidaturilor. Nu prea au profesionişti. Oneşti!  
 
Cum să nu fiu de acord cu spusele regretatului Horia Rusu! Primarul şi consilierii săi sunt cei care asigură evoluţia comunităţii locale. De modul în care vor şti să rezolve problemele administrative, să asigure condiţii corespunzătoare de funcţionare factorilor civilizatori ai comunităţii (şcoală, sănătate, biserică, cultură), să atragă interesul investitorilor interni sau externi, aleşii vor contribui cu adevărat la evoluţia comunităţii, implicit a societăţii româneşti.  
 
„Câinii de pază ai democraţiei” abia aşteaptă lansarea candidaţilor pentru a-i lua la puricat. Mai sunt şi acei „câini” înregimentaţi, care vor lansa tone de „adevăruri” la adresa candidaţilor adversari partidului pe care îl servesc, aducând un imens deserviciu comunităţii în care şi ei trăiesc. În general, ei sunt cunoscuţi şi vor rămâne, în cele mai multe cazuri, doar cu schelălăitul! Manipularea la nivel naţional va fi la ea acasă. Asta e sigur! Un amănunt nu poate fi neglijat. La nivel local, adevărul se ştie despre fiecare „catindat”! Şi, vorba lui Lincoln „Votul e mai puternic decât glonţul!” realitate care a fost verificată la ultimele alegeri. Prezidenţiale.  
 
N.B. În ciuda apocalipselor, guvernul Cioloş e pe linia de plutire. Şi aici se caută profesionişti pentru toate ministerele. Chiar şi miniştri!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 19 martie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (146): PROFESIONIŞTII / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1906, Anul VI, 20 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!