AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1899 din 13 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (145): ASCUNŞI AU FOST ŞI DIBUIŢI !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Mulţi dintre martorii incomozi, ai celor care s-au perindat la frâiele Puterii, au dispărut ca prin farmec. Unii au dat „colţul” inexplicabil, altora li s-a înlesnit plecarea peste mări şi ţări. Printre alte oi! C-aşa-i în democraţia originală! Coruptă până în măduva oaselor!  
 
Odată cu venirea tehnocraţilor, de care Sistemul Mafiot Român face mişto nonstop prin mass media avută la dispoziţie, se produc minuni şi pe palierul ascunşilor la ordin. În mai puţin de o săptămână, trei figuri grele dispărute în ceaţă au fost recuperate de Poliţia Română, devenită peste noapte performantă!  
 
Mai întâi a apărut locotenentul „sindicalistului” Miron Cozma. Un anume Beja, ortacul care ştie multe din minunile mineriadelor „spontane”! Omul nostru face imprudenţa să apară în ţară cu doar câteva zile înainte de prescrierea faptelor sale. Mare tărăşenie şi aceste prescrieri ale faptelor comise! Totul e să ai avocaţi isteţi, care să speculeze toate breşele legislaţiei-şvaiţer şi să tot lungească procesele până când vine sfânta prescriere.  
 
Urmează acţiunea de filaj de la Paris şi prinderea multisexualului Gregorian ot Bivolaru, guru MISA, bun prieten al urinistei Monica Macovei. Tocmai la un târg de carte! Obsedatul vroia să achiziţioneze un nou vraf de publicaţii de profil pentru astâmpărarea instinctului animalic exacerbat. După ce s-a dat bulgar, el fiind de fapt vulgar, prietena Monica o încercat manevră de scăpare a gurului în Parlamentului European. Noroc că a fost demontată. Manevra.  
 
Vă amintiţi? A fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Îl aşteaptă un dosar la Curtea de Apel Cluj privind traficul de persoane, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 10 mai a.c.  
 
Nu trece o săptămână şi este capturat, tot de Poliţia Română, multimilonarul gunoier Florian Walter (fost Buşcă), patronul Romprest. Nevăzutul a fost prins în Dubai, unde se „ascundea” de vreun an.  
 
Lista e lungă. Aştept şi la alte arestări de senzaţie, pe alte parlele şi meridiane ale lumii. Văd că se încearcă ca unii să fie, deja, declaraţi morţi!?! Urmează dezvăluiri ce vor duce la noi direcţionări spre Beciul Domnesc, devenit Academie, cu toate secţiunile de specialitate.  
 
Aud că Justiţia română a decis soarta celui mai temut hacker român. Lasar Marcel Lehel (alias Guccifer) va fi dat pe mâna justiţiei americane. CIA&FBI nu se joacă întrucât omul nostru a spart conturile mai multor persoane publice, inclusiv ale lui Hillary Clinton, Jeb Bush sau Colin Powell. Ah, era să uit şi... NASA! Pentru aşa ceva, la ei se dă 50 de ani de închisoare. La noi pentru că a spart contul fostului şef al SRI, George Maior, i s-a dat doar 7 ani de Jilava.  
 
Cea mai tare ştire care zgudie sociatatea este lovitura dată de Sistemul Mafiot Român, prin oamenii infiltraţi în Parlament, care urmărea anularea probelor audio-video obţinute cu ajutorul SRI în dosarele aflate pe rol. Lovitura magistrală a eşuat. Cât pe ce ca o nenorocită de sintagmă neconstituţională „ori de alte organe specializate ale statului", din cuprinsul dispoziţiilor art.142 alin. (1) din Codul de procedură penală, să întrerupă activitate de vânare a corupţilor României. Vigilentă Curtea Constituţională, vigilentă! Aici a văzut imediat imixtiunea! În alte cazuri celebre, a fost la fumat!  
 
Oare cine să fi plantat cele 7 cuvinte salvatoare pentru penali în noul cod? În mod premeditat. Aşa se vede, de aici, din Piaţa Universităţii. Datorită tehnocratei 007 Prună, DNA&DIICOT&Parchete îşi vor putea face meseria. Se va face transferul de tehnologie specifică de un miliard de euro (!), iar supravegherea tehnică dispusă de procuror va fi efectuată doar de „organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei". Cum este legal. Geaba s-au bucurat Băsescu&gaşca pesedist-pompistă crezând că-şi vor salva mafioţii aflaţi în vizorul DNA&Co.!  
 
Până una-alta, Parlamentul ignoră în continuare Constituţia împiedicând organul de urmărire penală să-şi facă treaba. Încă un şparlamentar, Rizea, e scăpat de arestare. Să vedem cum va funcţiona arma secretă! Cauţiunea. Ultima a fost de peste 9 de milioane de euro, aplicată miliardarului de carton, Dan Adamescu, care a falimentat premeditat compania de asigurări ASTRA.  
DNA, şo pe ei!  
 
O ştire incredibilă!  
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brasov declară: „Nu avem nevoie de bibliotecă în Braşov! Iată ce personaje, dintre cele mai indoielnice sub aspectul intregrităţii şi capacităţilor manageriale, ajung să populeze şi să conducă un sistem administrativ sufocat de incompetenţă şi delăsare.  
  
Biblioteca Judeţeană Braşov se află într-o situaţie dramatică. Secţia pentru Copii ar urma să fie închisă. Toate dotările obţinute cu multă muncă pentru educarea, formarea şi informarea copiilor Braşovului urmează să fie aruncate în stradă de un individ lipsit de inteligenţă.  
  
Pe româneşte, adio atâtor acţiuni şi parteneriate de succes cu instituţii din localitate, ţară şi din străinătate ce au ca scop educaţia nonformală a copiilor din Braşov. Copilăria şi accesul la informaţie a mii de copii din şcolile braşovene vor fi astfel grav afectate. Ca sa nu mai vorbim ca o mare parte din toate aceste dotări provin din proiecte finanţate, donaţii şi sponsorizări cu greu obţinute.  
  
Nu le e ruşine să se atingă de o instituţie cultural-educativă sau scopul vostru e să distrugă totul?  
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 12 martie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (145): ASCUNŞI AU FOST ŞI DIBUIŢI ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1899, Anul VI, 13 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!