CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (142): ŞI DĂ-I ŞI LUPTĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Se configurează tot mai mult o lovitura suicidară pe care Sistemul Mafiot Român o pregăteşte... Guvernului Cioloş. De ce suicidară? Să mă explic! România ajunsese în toamna anului trecut la o situaţie explozibilă. Pe toate canalele televiziunilor, care serveau cauza, se trâmbiţa continua creştere economică, însă la nivelul cetăţeanului nu se simţea nimic de ani buni. Firimituri de 3-5%, care practic nu rezolvau nimic.  
 
O schimbare la nelul executivului era iminentă, însă cu cine să o faci ? Niciun partid nu mai oferea garanţia redresării bărcii, care tot ia apă de vreo 26 de ani. Găurită de tunurile mafioţilor români, sprijiniţi direct de oameni infiltraţi în toate structurile decizionale, epava abia mai pluteşte. Sute de miliarde de euro au fost jefuite, sute de unităţi industriale au fost distruse premeditat, prin mass media aservită insinuându-se perfid că neagra străinătate e de vină!  
 
De altfel şi complicitatea cu mafioţii străini este mai mult evidentă. Astfel, toate partidele parlamentare şi-au pierdut credibilitatea. Era nevoie de o persoană credibilă, care să astupe găurile bărcii şi să o pună pe linia de plutire. Aşa s-a născut Guvernul Cioloş. Nu-i Albă ca Zăpada, dar a fost singura persoană credibilă dintre paparudele vehiculate în acele zile. Au recunoscut acest lucru înseşi partidele, care l-au votat cu o largă majoritate. La instalare.  
 
Sistemul Mafiot Român a simţit imediat pericolul şi a sugerat boborului, bolnav de scenarită, legătura schimbării cu nefericitul accident de la Colectiv. Paranaoia 100%! Guvernul format în mare viteză a avut câteva derapaje. Mai mult sau mai puţin controlate. Cioloş a arătat, însă, clar ce vrea, că ştie cum să o facă şi mai ales a arătat că e sensibil la semnalele raţionale ale societăţii civile. Ceea ce nu le convine deloc mafioţilor. Personal cred că e mai bine că unii membri ai guvernului gafează şi nu umblă cu fraze ticluite, cum se lucra pe timpul guralivului dr. Ponta! Desigur, boborul ar fi vrut ca peste noapte să se schimbe totul, ceea ce este imposibil. Nu poţi repara în câteva luni ce a stricat Sistemul Mafiot Român în 26 de ani, dar se observă că lucrurile se mişcă. Totuşi.  
 
În tot acest timp, reformarea partidelor nu are loc. Ăsta fiind principalul obiectiv al instalării tehnocraţilor. Recredibilizarea partidelor. Pare imposibil. Compromişii nu fac pasul în spate. Totul bălteşte în această privinţă. În Parlament s-a ajuns ca puşcăriabilii să facă proiecte de legi! Sistemul mafiot nu se lasă pregătind, zi de zi, noi şi noi lovituri. Mass media de partid vorbeşte tot mai mult de dictatură! Dacă e vorba de dictatura Legii atunci nu am cum să nu fiu de acord. Şi nu cred că sunt singurul!  
 
Johannis este tot mai mult izolat de televiziunile ştiriste (B1, RTV şi Antena 3)! Evenimente de importanţă naţională şi regională ale Cotroceniului sunt prezentate la şi altele şi deloc dezbătute! Se repetă scenariul cu Emil Constantinescu?! După declanşarea aprigii campanii mediatice de discreditare a tehnocraţilor printr-o miştocăreală de Ferentari, mai nou ameninţă cu acţiuni de opoziţie parlamentară. La ce?  
 
Oare nu intuiesc caracterul sinucigaş a unor astfel de activităţi sau îşi simt sfârşitul aproape şi atunci doresc să se pună la adăpost (vezi şi pensiile nesimţite pe care şi le-au votat în ciuda opoziţiei generale a „maselor populare”). Nu-şi dau seama că, orice ar face, pecetea li s-a pus definitiv pe frunte oriunde ar ieşi în lume? Până vor muri nu le va mai tihni nici traiul în vilele cu şpagă în temelie, nici mersul cu maşinile luxoase mânjite de hoţiile făcute! Pentru că totul se plăteşte! Aşa e programul biblic (sic!). Altul nu există! Vor fi priviţi tot timpul ca nişte ploşniţe urât mirositoare, care au distrus societatea românească şi fibra morală a poporului român.  
 
P.S. Antenele ştiau demult timp că urmează evacuarea şi ar fi trebuit să-şi pregătească mutarea într-o altă locaţie (înţeleg că au şi făcut câte ceva în acest sens), dar nu a pierdut ocazia de face o adevărată isterie cu evacuarea din clădirile confiscate de Justiţie în urma procesului ICA Lelea Safta poate fi invidioasă pentru scenariul derulat profesionist!  
 
Chiar dacă nu-i mai cred pe cuvânt pe mulţi jurnalişti de la A3, nu pot fi, însă, de acord cu modul în care au procedat anafiştii. Manechinul Senatului a avut iniţiativa de a-l chema la ordine pe primul ministru. A fost o adevărată şedinţa de partid cu muştruluieli tovărăşeşte şi înfierări cu mânie senatorială. Cristina-fomista, soţie de colonel MAI, a călcat până şi prin străchini prezidenţiale. Nici alţi toar’şi-colegi, unii uşor penali, nu au fost mai prejos. Alţii au dorit pur şi simplu să apară la televizor, neavând nimic a spune. Clienţii frecvenţi ai Antenei 3 ar fi putut să se abţină de la cuvânt, intrând în „conflict de interese” ! Buni vorbitori cu exerciţii îndelungate prin platourile tv ! Avocaţii nu puteau pierde prilejul de a nu-şi exersa meseria! Pe unii chiar i-am apreciat. Prostănacul nu şi-a confirmat porecla punând în puţine cuvinte degetul pe rană.  
 
La final, din dezbaterea parlamentară, am înţeles că „Operaţiunea Antena 3” a fost pusă la cale în laboratoarele PSD&ALDE, aplicată chiar de fostul şef al ANAF-ului. Înainte de a fi demis! Numit de cine credeţi? De Pinocchio!  
 
Abia acum îmi explic întreaga regie cu zecile de maşini ANAF şi comportamentul agresiv al purtătorilor citaţiei de evacuare. Exact ca în anii '50! Prestaţia din final a premierului a fost la obiect, precis şi succint în răspunsuri şi chiar aplaudat. Fără floricelele cu care mă obişnuiseră acuzatorii. Acum ştiriştii au misiunea să-l hărtănească! Şi o vor face ca la carte. Mesaje de adeziune, mitinguri, declaraţii, solidaritatea presei străine, greva foamei...  
 
Apropo, ce amestec au Johannis şi Cioloş în toată povestea asta? Nu avem Justiţie? Nu este o Putere independentă! Sau vor să fie ca pe timpul lui Ponta&Băsescu?  
 
*  
 
Nu-i ciudat că deşi pe locul I în Liga naţională se află, de multe etape, echipa lui Şumudică, Astra Giurgiu, toată ziua pe canalele de sport se vorbeşte în exces de FCSB-ul lui Becali, o echipă aflată undeva pe locul al treilea? Constat că teamul este condus de tot mai mulţi puşcăriaşi, creatori de lucrări ştiinţifice! Însuşi capo di tuti capi are o mare experienţă căpătată la Beciul Domnesc. În ce ţară democrată se mai petrece aşa ceva, mass media dând o atenţie excesivă foştilor puşcăriaşi? Asta spune mult despre moralitatea jurnaliştilor români. Acum s-au virusat şi cei din sport. De la care aştept mai mult fair play!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 20 februarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (142): ŞI DĂ-I ŞI LUPTĂ / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1879, Anul VI, 22 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!