AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (139): MIGRANŢII ŞI ALTE CELE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Se dau ştiri alarmante privind invazia migranţilor în bătrâna Europă. Ba un viol în grup, ba o crimă odioasă ... Oricum, isteria de prin septembrie trecut a cam trecut şi statele să organizează pentru trierea dornicilor de trai nineacă. Mulţi migranţi sunt dezamăgiţi de realitatea europeană, care îi pune să muncească, soarele fiind tot mai mult cu dinţi. Şi se retrag. Prin Europa, nu-i ca acasă! E civilizaţie, sunt reguli, e greu de trăit în asemenea condiţii!  
 
Se face caz de pătrunderea elementelor ISIS. Cu siguranţă, e o mare problemă. Serviciile secrete sunt într-o alertă nonstop şi orice arestare a unui suspect este prezentată instant de televiziuni. Sunt convins că lucrurile vor fi încet-încet sub control. Evenimente de acest gen vor intra în cotidian.  
 
Pentru ţărişoara noastră, sărăcia, care cuprinde cca 40% din populaţie, pare a fi un avantaj. Migranţii nu ne iau cu asalt graniţele, deşi creatorii de apocalipse nu se lasă şi se întrec în scenarii ce dau coşmaruri bieţilor oameni cu mintea slabă.  
 
Până una-alta, constat că este reluată plata haraciului (câteva miliarde bune de euro anual) la Înalta Poartă pentru a nu mai da drumul hoardelor de migranţi, care vor să vadă cu ochii lor bogata Europă. În civilizaţie. Nu mai simplă ar fi rezolvarea războaielor în zonele de conflict ? N-ar fi mai simplu să trecem pe motorul cu apă, inventat simultan cu cel pe benzină (sic!), să terminăm cu goana după petrol, cauza reală a acestor războaie interminabile?  
 
Abia acum, când se închid (temporar, sper) graniţele, europenii nonpartizani U.E. văd avantajele unei Europe unite, cu liberă circulaţie. Totul ar putea intra într-o criză cu consecinţe greu de rezolvat după aceea. Aşa că e nevoie de solidaritate.  
 
*  
 
Din nou s-au adunat pe 26 la Bellu, câţiva nostalgici, care au recitat poezii în memoria „marelui conducător” ! Sunt vehiculate aceleaşi minciuni pe care le aud de ani de zile. Nu, dragilor, nu Ceauşescu a industrializat România! Ţara a fost reconstruită după un plan de dezvoltare (1960-1975) pus la punct de o echipă de profesionişti în timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (primul dictator comunist). Profesionişti formaţi de învăţământul românesc în perioada interbelică! Ceauşescu a fost un mare tăietor de panglici. Când a început aplicarea noului program de dezvoltare (1975-1990), Ceauşescu a dat chix cu proiectele sale megalomanice făcute de noii specialişti, băgând România în faliment economic, cu obsesia plăţii datoriei externe, sărind peste trei etape de retehnologizare a industriei şi agriculturii. Nu intru în detalii. Le cunoaştem cu toţii. E greu cu istoria reală!  
 
*  
 
Bucureşteni, o mare victorie pentru RATB! Se reia circulaţia pe şoselele Iancului şi Pantelimon! Tramvaiele îşi reintră (parţial pe Pantelimon) în drepturi! La linii noi, tramvaie vechi!?! C-aşa-i în politichia românească, inclusiv în cea a transportului în comun. Dâmboviţean.  
 
Problema cea mare este evacuarea sutelor de automobile parcate, timp de trei ani, pe spaţiul liniilor. Dacă Bucureştiul ar fi avut edili care să urmărească interesul cetaţeanului problema putea fi rezolvată. Un exemplu. Terenul pe care se află fosta întreprindere Zefirul (confecţii), care stă în paragină de ani buni, putea fi transformat într-o mare parcare de cartier, care ar fi terminat coşmarul posesorilor de maşină mică. Nimeni nu ia nicio măsură. Veţi invoca dreptul fabricii la proprietate(!) şi alte bla-blauri! Cu siguranţă, ca şi în cazul altor unităţi, şi aici se aşteaptă darea vreunui tun imobiliar.  
 
Apropo! Tot începe campania electorală. Poate apare vreun candidat care să promită realizarea parcărilor etajate de cartier.Exemplul îl pot lua de prin capitalele U.E.  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
http://blogulluigabu.blogspot.ro  
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3  
gsm_as@yahoo.com  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
 
sâmbătă, 30 ianuarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (139): MIGRANŢII ŞI ALTE CELE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1858, Anul VI, 01 februarie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!