CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (137): A FI SAU A NU FI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
În Moldova de Est (R. Moldova / Basarabia) au loc atacurile finale ale coloanei a V-a, infiltrată de Moscova de-a lungul timpului. Am asistat neputincioşi, noi cei din Moldova de Vest&celelalte provincii româneşti, la chinurile trezirii conştiinţei de neam şi ţară a fraţilor despărţiţi, periodic, de trupul ţării. Unii ne-am implicat în procesul de apropiere între cele două entităţi naţionale, dar nu poţi face reunirea cu tancul. Asta au făcut-o sovieticii, aşa cum o fac urmaşii lor. Prin Ucraina şi alte părţi.  
 
Multimiliardarul Plahotniuc, aflat, după cum susură unii, în serviciul ţarului Putin, a fost refuzat de preşedintele Timofti pentru postul de prim ministru. Criza ia amploare. Scaunul preşedintelui se clatină. Chişinăul fierbe ! În sate, însă, e o linişte blagian-siberiană. Aerul dintre Prut şi Nistru miroase a alegeri anticipate şi a praf de ţară !?! Între timp, euro a ajuns la 22,50 lei moldoveneşti, iar rubla la 29 de bani! Către ce vrei să te îndrepţi, moldovene?  
 
P.S. În România, guvernul Cioloş a terminat planificarea la fiecare minister. Începe şi evaluarea bugetarilor. Dacă se aplică criteriile europene rămânem fără funcţionari. Nu va fi uşor. Sistemul mafiot român va ataca la baionetă. Euro s-a mai îngrăşat cu câţiva bănuţi! Totul e sub control!?  
 
S-a descoperit secretul lui Borcea-Casanova. Prezervativul cu pereţi gonflabili şi telecomandă universală. Pentru toate calibrele. Lista de aşteptare e lungă iar posesorul e cu inima ţăndări! Parcă am fi la grajdul comunal de la Chiţoc. Ce pâine bună pentru posturile tv!  
 
E clar, în Norvegia nu-i de trai. Auzi, să nu-ţi poţi bate copiii! (În România 63% dintre parinţi îşi bat copiii, concluzionează studiile) Nu poţi să-ţi baţi nici bărbatul? Sau invers! Acum înţeleg de ce nu fac parte din U.E! Nici migranţii nu se prea înghesuie la un asemenea nivel de civilizaţie.  
 
Vine al doilea val al iernii. Primul a fost light. Să vezi cum se inflamează ştiriştii tv la cel anunţat de INMH pentru acest weekend!  
Temperaturi polare de -13 grade pe scara lui Celsius! Nici temperaturile polare numai sunt cele de odinioară!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 16 ianuarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (137): A FI SAU A NU FI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1844, Anul VI, 18 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!