CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (131): GUVERNUL SMURD ÎN ACŢIUNE!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu 389 voturi pentru, 115 împotrivă (or fi penalii !?!) şi trei abţineri, guvernul de tehnocraţi a depus jurământul la Cotroceni. În cea de a şaptea zi de la desemnarea lui Cioloş ca premier.  
 
Modul în care s-a născut actualul guvern a stârnit comentarii aprinse în întreaga societate românească. S-a dovedit, în cele din urmă, că propunerea Evropei, întâmplătoare sau nu, să fie cea mai bună. Personal nu am mai nimic nici cu Voinea, nici cu Olteanu, Predoiu sau Ţiriac, însă Cioloş a demonstrat ceva! Şi nu la nivel naţional. A reformat radical politica agricolă europeană!  
 
În Ziua I, Cioloş a făcut turul partidelor. Declaraţii doar de la liderii partidelor vizitate. Că hârr, că mârrr... Mai vedem!  
 
Joi - Ziua a II-a. Cioloş a continuat turul partidelor. Mulţi reproşează vizita la partidele bastarde (UNPR, ALDE, PMP, PSRo) născute cu forcepsul în Parlament şi nu la urne. Diplomaţia îi obliga, însă, pe Cioloş să stea de vorbă cu toţi traseiştii. Aşa e jocul democraţiei! Nu ai ce face! Declaraţii tot cu hârr şi mârrrrrrrrrrr!... Normal, dacă sunt multe javre prin politica românească! Vezi Băsescu „- Îl votăm, dar pe urmă trecem în Opoziţie!” Curat murdar! Cică marţi am avea guvern!, spune Lelea Safta, având sursele ei.  
 
Cade şi gulguta cu „Săriţi, Cioloş cetăţean francez!”, plus alte fitile. Am urmărit petardele lansate pe televiziuni şi reţelele de socializare: vânzarea ţării, Söros face jocurile, lovitură de stat, Europa dictează, urmează tăierea salariilor, mai lipseau agenturili!  
 
În sfârşit, în Ziua a III-a, Cioloş deschide gura cu o declaraţie ce cutremură Sistemul Mafiot Român. Va reevalua întregul sistem administrativ românesc după criteriile Comisiei Europene (guvernul Uniunii Europene) ! Vai, vai, vai! Domnu' Cioloş vreţi să rămânem fără cei 14.000 de specialişti în ale furtului cu acte şi şpăgii fără chitanţă?  
 
Ziua a IV-a - sâmbătă - a fost acoperită de tragicele evenimente pariziene. Ne-am făcut, temporar, francofili. Pe facebook. Câţiva au reproşat gestul de solidaritate. „- Ce, ei s-au solidarizat cu noi?” De fapt, nu au înţeles semnificaţia celor două evenimente tragice. La Paris a fost terorism, la Colectiv a fost tembelismul organizatorilor. Cred că evenimentele de la Paris vor grăbi coagularea Statelor Unite ale Europei ca stat federal de sine stătător. Altfel, U.E. va deveni extrem de vulnerabilă. Cât priveşte valurile de refugiaţi aş primi copiii, femeile şi bătrânii. Adulţii şi tineri să fie instruiţi şi să-şi apere ţara/ţările.  
 
Am uitat ! Cioloş s-a întâlnit, pe aeroport, cu premierul şi preşedintele Europei Unite. Să vezi că ne vinde spaţiului Schengen!  
 
Se anunţă că a doua zi se va da prima listă a viitorului guvernului. N-a mai spus-o Lelea Safta, ci însuşi premierul desemnat. Urmărim, în continuare, cu sufletul la gură petardele şi gulgutele lansate de televiziuni. B1 conduce detaşat! Urmează România TV. Pentru cei care nu cunosc economie elementară. Creşterea economică nu se datorează primului ministru Ponta. Ea este datorată sectorului privat. Dacă vreţi să analizaţi activitatea economică a Statului, recte a Guvernului, priviţi în curtea firmelor de Stat, unde lucrurile nu sunt deloc roze. Din contra, majoritatea, prin prostul management, trag economia ţării în jos. Celelalte îndreptări, în special de ordin financiar, erau absolut normale. Însă, doar simplele reparaţii nu au fost suficiente. O marea „realizare” rămâne şi îndatorarea României cu încă 10 miliarde de euro.  
 
http://www.capital.ro/guvernul-ponta-a-crescut-cu-10-miliarde-de-euro-datoria-Publica.html  
 
În mod normal, trendul creşterii economice se va menţine, în condiţiile actuale. Alde Răzvan Dumitrescu, Radu Tudor&Co ştiu toate aceste lucruri, dar se fac că nu le cunosc. Cui prodest propaganda? Sistemului Mafiot Român.  
 
Duminică, ziua a V-a, trece cu mursecarea viitorilor miniştri. Despre noul guvern auzi doar: - Au, au, au şi vai, vai, vai! Nu vor face nimic! Nu-i mai bine să aşteptăm primele o sută de zile? Şi după aceea să ne „esprimăm” fiecare cu argumente? Un „catindat”, care s-a pozat prin baie în tinereţe, cade la rafalele mass media. Adevărul real? Prea crud şi cu un CV subţire rău!  
 
Apare şi un proiect de program. De guvernare. Cam à la Congresul al XIV-lea. Se precizează că după aprobarea Bugetului, noul guvern va veni cu angajamente punctuale! Oricum, situaţia produce alte zgomote în Agora.  
 
Veni şi ziua a VI-a. Audierea la foc automat a listei up-gradate. Tocmai la Comisia Juridică şparlamentarii primesc o lecţie usturătoare! Deşi „catindata” era tâmâie, membrii comisiei, jurişti de profesie (sic!), îi dau avizul! Toată stima pentru membra comisiei care şi-a dat demisia în urma votului imoral. Asta dovedeşte putreziciunea acestui parlament cu zeci şi zeci de penali şi sute de imorali. După miezul nopţii, Cioloş rupe din nou lanţul slăbiciunilor scoţând din traistă încă o rezervă de calibru. După cea de la Sănătate! Cu adevărat o noapte furtunoasă! Era să uit! Dâncu, favoritul PSD, face un puseu de tensiune şi nu poate fi audiat în acea zi de luni!  
 
Precipitat, a venit ziua a VII-a! Dâncu revine surâzător, rezerva de la Justiţie trece cu brio prin furcile Comisiei. Mulţi aplaudă modul în care Cioloş a rezolvat rapid momentele ilare. Parlamentul votează şi la ora 7 p.m. se depune jurământul. Pentru cel puţin un an de zile, neamţul are guvernul lui. Poze...  
 
Cucuveaua a cerut azil politic!  
În câte zile a făcut Dumnezeu lumea ?  
Guvernul SMURD, la muncă! Arma principală - transparenţa!  
Să nu credeţi că Sistemul Mafiot Român doarme!  
 
Pilula destresantă  
Tare mi-e că românul nu s-a născut scriitor, ci infractor. Scriitor s-a făcut după aia, ca să-i scadă din pedeapsă!  
 
N.B. Ca de obicei, o sută de zile mă voi abţine în a arunca cu piatra în noul guvern.  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 21 noiembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (131): GUVERNUL SMURD ÎN ACŢIUNE! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1786, Anul V, 21 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!