CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  



Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (129): CIUMPALACII RĂZBUNAŢI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Spectacolul, manageriat de televiziunile tabloidiotizante de la noi după catastrofa de la Colectiv, a cuprins toate ingredientele. Furia, acumulată în cantităţi uriaşe, este dirijată abil spre tot felul de ţinte. Unele false, alese cu premeditare pentru distrugerea rădăcinilor poporului român. Vezi atacurile virulente la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Voi reveni în altă tabletă.  
 
S-au băgat, ca de atâtea ori, tot felul de fitile, au fost selecţionaţi cu atenţie cei intervievaţi, manipularea fiind evidentă de la un post la altul. Telenovelismul şi isteria au fost la ele acasă, deşi protestul străzii, din marţea neagră pentru guvernanţi, a fost extrem de civilizat. Diversiunile în PUB se ţin lanţ.  
 
Fără îndoială, autorităţile statale şi locale sunt principalii vinovaţi pentru tot ce se întâmplă în România. Inutil să se arate cu degetul doar spre patronii găinari de Colectiv. Însă, patronii de la club (?!?) nu au făcut decât să profite de corupţia generalizată din România. Ţara tuturor posibilităţilor! Unde există legi, dar nimeni nu le aplică sau să urmărească respectarea lor. Doar în situaţia în care trebuie să moară capra vecinului!  
 
S-a trezit Societate Civilă?! Măi, să fie?! Dar, când zeci de mii de „golani” trăgeau semnale prin Piaţa Universităţii, imediat după Revoluţia confiscată de contrarevoluţionarii lui Iliescu, cum a răspuns boborul? 80% pentru echipa adevăraţilor golani, care a pus laba pe România! Când au venit cohortele de minieri, cine i-a întâmpinat cu flori şi urale? Nu cumva bolnavii de azi ai României? Vor spune unii, pe bună dreptate, eram intoxicaţi de comunism.  
 
Dar, când ciumpalacii nevrotici din Piaţa Universităţii 2012, lansau manifeste tip „O ROMÂNIE EUROPEANĂ”, câţi au reacţionat la gazarea şi snopirea acestora de către Jandarmeria română?  
 
Mă bucură deşteptarea Societăţii Civile. Piaţa Universităţii arată superb! Ţara s-a conectat. Aştept lucrul acesta de ani de zile. Nu era mai bine să fi prevenit asemenea tragedii? Să fi ieşit în stradă când se petreceau derapaje politice de neimaginat sub ochii tuturor ? Nu-i cert, doar meditez.  
 
Să vedem cu ce mesaje vine nouă societate civilă. Unii cer instaurarea stării de necesitate ! Deja paranoicii lansează scenarii fantasmagorice. Ruşii au pregătit special Clubul Colectiv pentru destabilizarea României! Alţi apocaliptici se întreabă ce vom face la cutremur! Să fie clar! La cutremurul cel mare nu ai ce face. Cum o vrea bunul Dumnezeu. După cum ne comportăm nu ştiu cât o să vrea. Ştiu! E un răspuns dur. Până atunci, însă, e bine să fim pregătiţi pentru a putea controla, cât de cât, evenimentele de genul COLECTIV. Pe arii restrânse. Personal, cred că s-a intervenit corect în această situaţie nefericită. Dar cu miticii dâmboviţeni din toată ţara (sic!) nu o vei scoate niciodată la capăt. S-a ajuns la condamnarea aberantă a creatorului sitemului SMURD. E uşor să dai cu barda! Arafat merită o statuie, nu linşaj în piaţa publică!  
 
Nu uit nicio clipă „Noi suntem români!” Veşnic cârtitori.  
 
Unii nu mai vor partide. Însă o democraţie implică tocmai existenţa partidelor. E verificat de peste 2.000 de ani. Ba da, se poate! O frumoasă dictatură! Clasa politică să fie schimbată din temelii! Un mesaj corect. Oricum, aceşti golani aleşi, care conduc o ţară, trebuiau să plece! Am zis şi voi mai scrie:  
De ani de zile tot scriu despre VREMEA NEMERNICILOR  
Nu sunt singurul! Sunt mulţi români care au tras semnale asupra stării grave în care se află România postdecembristă! Poate nu degeaba!  
Dacă Oprea ar fi fost un individ inteligent demisiona în secunda doi după moartea poliţistului din coloana de „urgenţă”! La fel şi Ponta. După plagiat. Acum şi-au luat ceea ce merită din plin!  
- Cum ai dormit zilele astea tov. ministru de interne?  
- Dar tu, Victore?  
 
*  
 
Oare nu într-un noiembrie au trucat comuniştii alegerile, acum 68 de ani, şi de atunci n-au mai plecat de la putere? Atunci s-a rupt brutal firul istoriei pentru România. E timpul reînnodării!  
 
P.S. Mă bucur că PNL-ul nu se înghesuie la guvernare! Întâi să-şi cureţe partidul de democraţii corupţi (de fapt infiltraţii PSD-ului pe Dreapta politică). La fel şi cu marele (!) PSD ajuns cu picioare de lut.  
 
Preşedintele Iohannis are acum o misiunea extrem de grea. Văd că a chemat Piaţa la consultări. O decizie corectă. Să vedem cum răspunde Piaţa. Ca simplu ciumpalac nevrotic m-am pronunţat. Sintetizez:  
1. Să fie interzis traseismul politic în timpul mandatului oricărui ales. Parlament cu 275 de membri (200 deputaţi 75 senatori). Niciun ales să nu aibă imunitate. Nu mai mult de două mandate pentru cei aleşi. Revizuirea drastică a drepturilor paralamentarilor. Autoacordate.  
2. Partidele să se reformeze total. Niciun membru actual, ales în funcţii publice sau administrative să nu mai deţină astfel de funcţii. Să treacă în activitatea privată.  
3. Numai un guvern de tehnocraţi şi alegeri anticipate parlamentare şi locale în martie 2016, pot salva România. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!  
4. N-ar strica şi referendumul promis de Johannis pentru forma de stat: „Republică sau Regat?”  
 
Punctum şi de la capăt !  
 
P.S. Din păcate, nu prea e de glumit. În PUB au început manipulări groteşti tot mai vizibile. Se pregăteşte o capcană pentru Johannis! Să fie adus în piaţă şi apoi expus ridicolului! Atacurile pe facebook sunt tot mai virulente, inclusiv B1 sub acoperire! Şi televiziunile pesediste trec la atac făţiş. Sistemul Cripto-Mafiot va lupta până în ultima clipă se supravieţuiască. Nu ştiu cum o să reziste bieţii tineri? Parcă văd că o să apară celebrul Claudiu Crăciun pe post de lider! Să nu fie provocate incidente violente ca şi în 2012. Ăştia sunt în stare să mai omoare nişte oameni pentru a se menţine la Putere. Ca şi la Revoluţie, ca şi în 1990...  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
E-mail: gsm_as@yahoo.com  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 7 noiembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (129): CIUMPALACII RĂZBUNAŢI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1772, Anul V, 07 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!