CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1697 din 24 august 2015        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (128): JURNAL DE VACANŢĂ: „DIVINUS HALITUS TERRAE”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FIERA MILANO  
 
O zi de foc! Plecăm hotărâţi spre Expoziţia Mondială 2015. Luăm Treni Nord, cum era scris pe bilet (nu intru în detalii) şi ajungem la... Monza! Ritmurile unei melodii din tinereţe îmi zburdă prin neuron. Desigur, numai de vizitarea renumitului circuit de Formula 1 de la Monza, unul dintre cele mai vechi circuite din lume nu-mi ardea! Aşa că sărim din tren, o luăm prin tunel şi urcăm în primul tren în direcţia de unde am venit. Aşa am crezut. Aiurea! Noroc că trecea şi pe la Rho Fiero! După ce ocolea Milano. Alte periferii!  
 
Milano a găzduit „World Exposition” şi în 1906, aşa că avea experienţă pentru „Universal Expo 2015”. Este inutil să amintesc că Milano este un centru, financiar şi comercial, de primă importanţă al lumii, oraşul fiind sediul Bursei Italiene. Milano este renumit şi pentru Alfa Romeo, aspiratorul universal de tinere! Alte firme de marcă Motta, Alemagna, Pirelli contribuie la imaginea sa industrială. Fiera Milano - centru şi complex expoziţional, deschis în 2005, întins pe zeci de hectare - confirmă din plin potenţa economică a Lombardiei.  
 
De data asta. expoziţia universală este organizată sub semnul „Divinus halitus terrae”. Sloganul spune totul. Parcă n-ar mai fi nimic de adăugat ! Austria a avut, de departe, cel mai original şi natural pavilion, transferând o parte din pădurile Alpilor direct pe platoul expoziţiei, cu o prezentare hologramică de excepţie a ofertei lor alimentare/agricolă cu tehnologii de ultimă oră. Prezentări de acest gen au mai toate pavilioanele, cele africane fiind o reală surpriză. La unele cozile durau între 30-40'. La pavilionul-colibă al României, nimeni! M-a suprins neplăcut sărăcia interiorului, trei led-uri amărâte pe care rula o prezentare tip Cântarea României. În rest mai nimic! Restaurantul, cu „specific românesc”, avea personal şi vinuri italiene !?! Fără mici, fără sarmale...  
 
Argentinienii aveau un grătar de 30 de metri lungime ce funcţiona „la greu”! Oare cei de la Ministerul Agriculturii dâmboviţean gândesc? Expo '2015 mi-a reconfirmat resursele alimentare uriaşe şi marea diversitate culinară de pe Terra...  
 
De săptămâna viitoare reiau tabletele amare!  
 
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 22 august 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (128): JURNAL DE VACANŢĂ: „DIVINUS HALITUS TERRAE” / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1697, Anul V, 24 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!