CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1635 din 23 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (119): MANIPULARE LEXICALĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Clasa noastră politică contemporană a reuşit performanţa modială de a trimite în derizoriu greutate unor cuvinte. A fi fost senator, deputat, consilier, preşedintele statului, prim ministru, ministru de toate felurile, sau alţii funcţii de mare responsabilitate pentru destinele unei naţiuni era înainte de Livoluţie un titlu de onoare. Posdecembrist, deţinătorii unor astfel de funcţii sunt în cvasitotalitate ruşinea neamului. Cei mai mulţi nici nu mai au curajul să circule pe jos prin propria comunitate sau cu mijloacele de transport în comun. Cum se întâmplă în ţările cu adevărat democrate, acesta fiind testul popularităţii şi al respectului comunităţii. Însuşi fostul preşedinte, una din javrele de top ale României de azi, urlă că nu poate sta într-o locuinţă la vedere, unde poate fi agresat! Zilnic, astfel de ipochimene, merită să fie albite de proprii alegători! Să nu credeţi că le-a fost jenă parlamentarilor să-şi voteze pensiile suplimentare! Speciale!  
 
Dacă tot şi-au luat Parlamentul înapoi, cum declară obezul şi nesimţitul Anghel Stanciu, să meargă atunci pe autofinanţare! Nu pe banii boborului! Tot nu au lucrat pentru naţiune, ci mai mult împotriva ei! Parlamentul e o mega afecere. Privată! Ca şi guvernul, agenţiile guvernamentale, mai toate instituţiile statului, primăriile pline de neamuri şi nemurele!  
 
Senatoarea Cristiana Anghel, ce nu-şi poate depăşi condiţia de târgoveaţă, declară „Parlamentul are o cotă scăzută de credibilitate din cauza presei.” Iar pensia specială e o „amărâtă de pensie”! Nu din cauza presei, tanti-ţaţă, ci din cauza inactivităţii, a hoţiilor şi declaraţiilor iresponsabile! De zi cu zi. Păi, cine o fi de vină, deţinători imorali ai unor funcţii nemeritate, în care v-aţi făcut de râsul-râsului şi aţi făcut de râs Rpmânia pe toată Terra? Şmecherii şparlamentari nu şi-au dat salarii, ci indemnizaţii! În mod premeditat. Ia să fie lefegii, să-şi plătească asigurările şi impozitele aferente şi să termine cu pensiile! Fără acoperire! Să intrăm în normalitate.  
 
Altă loază parlamentară, longevivul Duvăz (fesenist ciolănar 100%), afirmă că pensia specială „nu e un exces, ci o reparaţie.” Măi să fie! Pentru care merite? Reparaţie la ce? Pentru că ne-au plasat, de 25 de ani, ţara pe ultimul loc în Europa civilizată? Că ne fură şi ouăle de sub cloşcă? Sfidarea sfidărilor! Să-şi facă colivă din prima pensie specială! Ca el şi ceilalţi! Neruşinaţii! Să vedem reacţia Cotrocenilor! Să se facă Referendum. Aşa, nu mai merge! La urne!  
 
DNA, ANEF, DIICOT, şo pe ei!  
 
Când un popă calcă prin străchini, toată media, reţelele de socializare iau foc! Şi e doar unul din milioanele de preoţi români, care de bine de rău, fac de mii de ani educaţie, păstrând echilibrul naţiunii, împingând-o pe scara evoluţiei. Când un şparlamentar, ministru, primar, consilier, alt trepăduş al statului sau comunităţii locale, e prins la borcanul cu miere, furând în văzul comunităţii, media tace vinovată sau doar o parte a ei se agită. Unde e solidaritatea de breaslă a jurnaliştilor în combaterea hoţiei, în comunicarea adevărului?  
 
Planul de debarcare a preşedintelui Johannis capătă tot mai mult contur! Cine ne speria, mai zilele trecute, cu ruşii ? Fără să anunţe pe cineva, Ponta, urmaşul lui Iliescu, s-a dus la Baku să-i pupe mâna lui Putin! Aşa au făcut feseniştii când l-au neutralizat şi pe Emil Constantinescu&Co. Iar neamţul tace! Nu-i nimic! Vor mai pleca două milioane de români. Şi aşa au plecat cei mai inteligenţi şi mai muncitori. De ani buni. Vor rămâne proştii proştilor, care votează socialiştii de peste 25 de ani şi tot săraci sunt, iubitorii de şobolani trădători. Până la sfârşitul veacului! Şi neputincioşii, care trăiesc din pensiile lor de mizerie sau din mila statului. Ajutoarele sociale luând proporţii de masă.  
 
De fapt, nu Ponta ne vinde/ne cumpără, ci Sistemul Cripto-Mafiot, instaurat de criminalul Iliescu! Ponta e doar o biată păpuşă. Când va veni momentul, va fi eliminat fără niciun regret din partea SCM. Aşa sunt şobolanii români! Trădători autentici! Din neam în neam.  
 
Premierul şi-a pus piciorul în ghips. La Stambul, fentând DNA-ul! Şi l-a mai pus unul (tot Victoraş şi el!) fără a fi sub acoperire luând, apoi, 14 ani cu executare! A fugit acolo ca să aibă linişte! I-a trimis Dumnezeu un semnal foarte puternic! Eu îi doresc sănătate, dar la cap! Acolo e problema! Să se odihnească în linişte, Victoraş! Da, ştie ce linişte e la Poarta Albă? Într-un cincinal-două cu executare îşi revine complet.  
 
În România, Justiţia este independentă,... de justiţie!, zice amicul Că Lin, iar lelea Safta, via Dorel Pietrăreanu, citindu-mi tabletele, mi-a trimis o pertinentă analiză rimată a situaţiei din România.  
 
N.B. 1. Ce înseamnă un post TV retardat! Sub acoperire. Atacă virulent renovarea casei prezidenţiale şi Mercedesul achiziţionat pentru uzul Cotrocenilor. Să nu ştie că într-o casă prezidenţială se primesc oaspeţi, se organizează recepţii, întâlniri diplomatice ? Şobolanii presari ar vrea să arate ca un bordel sau o crâşmă?! Aşa cum m-a întâmpinat pavilionul României de la Expo Milano 2015 la restaurantul cu „specific românesc” cu personal şi vinuri italiene?!? Sau să umble cu Trabantul. Mulţi cretini mai sunt, Doamne, în România!  
 
N.B. 2. A fost vizita oficială în Croaţia a prezidentului nost'. Multe mai avem de învăţat de la croaţi! Cinste, dârzenie, muncă, curaj, demnitate!... Un popor mic, mic, ce ne dă clase peste clase! Mai ales clasei politice româneşti, repetentă de 70 de ani!  
 
ZEFLEMEAUA  
 
Când va veni sfârşitul lumii  
Românii nu vor fi atenţi  
Iisus a spus: „Talita kumi“  
Dar nu pentru inconştienţi.  
 
Iar Ziua Domnului, ca hoţul,  
În miez de noapte va sosi  
Femeia va dormi iar soţul  
Reviste porno va citi.  
 
N-avem conştiinţa tragediei  
Luăm totul à légere  
Noi, campionii băşcăliei  
Am compromis orice mister.  
 
Avem o scuză de faţadă:  
„Lasă, că merge şi aşa!“  
Trădăm la primul colţ de stradă  
Şi-apoi, încălecăm pe-o şa.  
 
Senzaţia e de plutire  
De infinit paraşutism  
Noi am făcut mişto subţire  
Şi de marxism, şi hitlerism.  
 
Ce Decebal, ce Burebista?  
Ce patriotul cărturar ?  
Trăiască Miţa Biciclista  
Şi berea rece la pahar!  
 
Mitică veşnic să trăiască  
Şi noi pe lângă el. Noroc!  
Filozofia chelnărească  
Cu batem pasul tot pe loc!  
 
Întreaga drojdie se scurse  
Din mahalale de Fanar  
Şi-n loc să fim un roib de curse  
Azi am ajuns din cal - măgar.  
 
Pe primul loc e-njurătura  
Ea pentru toate e un leac  
Simţi cum îţi umple gura  
O moştenim din veac în veac.  
 
Noi „facem“ şi „băgăm“ de-a valma  
Noi suduim neîncetat  
Iar la bobor, sudalma  
E o religie de stat.  
 
La treburile serioase  
Noi nu ne concentrăm destul  
Avem o somnolenţă-n oase  
Şi-o zeflemea de prost fudul.  
 
Ceac-pac! Dar la reluări de faze  
Parcă ne mai trezim puţin  
N-avem profil de kamikaze  
Tiparul nostru-i byzantin.  
 
Apocalipsa furtunoasă  
Îi sperie pe pământeni…  
Pe noi nu ne-o găsi acasă  
Vom fi la meci, sau la pomeni.  
 
Aceasta, poate, ne e soarta  
S-o tragem şi pe asta-n piepţi  
N-aveţi decât să-nchideţi poarta  
Dacă tot o face ea pe moarta …  
Hai, că românii e deştepţi!  
 
Pilule destresante  
 
Am găsit un bileţel pe frigider: „Nu mai merge! Nu mai suport! Plec la mama!”. Am deschis frigiderul şi mergea perfect! Cine să le mai înţeleagă pe femei?!  
 
- Iubitule, am slăbit 2 kg!  
- Te-ai demachiat?  
 
Când a venit amantul, a văzut tot blocul, dar când au intrat hoţii, toţi dormeau!  
 
Sânii sunt dovada clară că şi bărbaţii se pot concentra la două lucruri în acelaşi timp.  
 
N.B. 3. O corală, Armonia, a Arhiepiscopiei Tomis de talie mondială! Ce Carusso, ce Pavarotti! Ascultaţi de ziua Eminescului pe:  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 20 iunie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (119): MANIPULARE LEXICALĂ / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1635, Anul V, 23 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!