CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1626 din 14 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (118): DELETE & REFRESH
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un amic din Piaţa Universităţii 2013 îmi aminteşte, uşor iritat, că am votat USL. Corect! Am votat proiectul USL. Nu PSD, nu PNL! Atunci, proiectul era necesar pentru înlăturarea infiltratului Sistemului Cripto-Mafiot (SCM) pe Dreapta. De fapt, tot un membru al stângii FSN-iste, cu CV de mafiot 100%.  
 
Parlamentul a devenit, astfel, ilegitim, iar guvernul toxic. Şi tot mai penal! Alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru a pune capăt crizei politice declanşată zilele acestea şi care în ciuda zidului de monolit al baronilor în jurul conducătorului iubit se va accentua în lunga vară fierbinte.  
 
După ce USL-ul a sucombat la ordinul păpuşarilor, PDL-ul spărgându-se în mai multe cioburi, talibanii regrupându-se în PMP-ul udrenian, un alt proiect a devenit prioritar. Unificărea Dreptei. Principalul reproş al Stângii monolite era că Dreapta nu e unită. Era o realitate, ce avea oarecare acoperire. Cum să existe, dacă pe Dreapta fuseseră infiltraţi, la greu, oamenii SCM-ului în frunte cu demisul naţional? Şi în prezent mai sunt în noul PNL multe rămăşiţe. Plantate din timpuri iliesciene.  
 
După mişcarea politică de unificare necesară, deşi riscantă, Dreapta are, în sfârşit o singură voce. În ciuda reactivării agentului de influenţă, PMP-ul băsescian este tot mai izolat, udreniana trecând pe la Beciul Domnesc, ca mulţi alţi mulţi infractori ajunşi, temporar, la vârful Puterii. Punerea pe tapet a cazului Ponta-Münchausen, legat ombilical de fratele potlogar Dan, căpitan de autostradă, încinge plaja politică românească. Socialiştii sunt obligaţi să-şi apere capo de tutti capi. Constituţia şi bunul simţ, devenind cârpe de spălat cadavrele politice.  
 
Paradoxal! Cu cât este „mai salvat” de şobolanii săi şparlamentari şi baronii locali, cu atât Pinocchio va dispărea mai rapid de pe scena politică! Sper ca PNL-ul să se cureţe în timp scurt. Să scape de şobolanii roşii vopsiţi portocalii, ca şi de liberali dalmaţieni. De fapt, deratizarea politică e o problemă generală. A tuturor partidelor din România, inclusiv a ong-ului UDMR, ce defilează ca partid, deşi maghiarii din România au propriile partide!  
 
Cu siguranţă, Predoiu nu va fi prim ministru. Chiar şi el a înţeles acest lucru. E doar joc de glezne. De fapt, acum, nu e nevoie de un guvern PNl, ci unul de tehnocraţi şi alegeri anticipate. Parlamentare şi locale. Repet. Am votat, ca mulţi alţii, USL! Nu PSD. Cum USL-ul e împăiat, parlamentul rezultat din acele alegeri este ilegitim, ca şi guvernul! Pentru rezolvarea crizei politice tot mai adânci, cu urmări economice previzibile, urnele sunt singurele care îi pot pune capăt.  
 
Constat că Ponta a ajuns să copieze până şi graficele de succesuri ale lui Ceauşescu, în timp ce datoria externă urcă pe culmi de neatins pentru acele timpuri!Iar deficitul ţării sporeşte, sporeşte!E din ce în ce mai bine! Comportamentul premierului Copy Paste, identic cu al marinarului-bişniţar, ajuns pentru două cincinale „şef de stat”, nu mă miră deloc. Acelaşi discurs, aceleaşi fraze! Amândoi, semănând cu ciuruitul aflat pe ultima sută de metri ai puterii discreţionare. Nu mai miră pe nimeni că demisul şi pisicul erau înţeleşi pe dedesubt, în public certându-se de mama focului. Pentru distracţia şi aburirea boborului!  
 
Cât despre imaginea României, ce să mai afecteze? Şi aşa suntem consideraţi cretinii Europei!Din punct de vedere politic. Ce se întâmplă în România confirmă, de fapt, ceea ce Europa taxează de multă vreme. Şobolanii îşi dau, din nou, în stambă! Olanda, porta vocea U.E. ne anunţă blocarea la mantinelă, pentru o lungă perioadă de timp, intrarea în spaţiul Schengen. În Europa adevărată! Planeta democratică râde şi cu spatele de fanfaronii noştri. Politici. Care ne tot ameninţă cu Moscova! Tot vine 13 iunie, când bătrânul Iliescu, cu voia Moscovei, şi-a ucis, ca şi la Revoluţia confiscată, proprii semeni numai ca să rămână la putere. Dar Justiţia nu vede!  
 
Cu votul din Camorra deputaţilor se împiedică Justiţia să-şi facă treaba. De fapt se repetă scenarii cunoscute. Unde, aţi văzut la americani vot secret în parlament. Cum, să nu ştiu cum a votat senatorul sau deputatul pe care l-am votat? Asta-i democraţie? Ne aflăm într-o premieră mondială pentru o ţară ce mimează democraţia. Cu un premier urmărit penal! Noi suntem români! Urmaşii dacilor?!  
 
Abia acum criza politică s-a declanşat cu adevărat. Urmează o nouă vară fierbinte!A câta ? Nu vă atingeţi de penalul nostru iubit !..., strigă la unison şobolanii mafioţi. Văd că se adună mii de şobolani care să interzică votul prin corespondenţă. Cu siguranţă, moţiunea de cenzură pe acest subiect a Opoziţiei nu va trece. Cum să fie şobolanii de acord cu aşa ceva.  
 
În criză economică ne-a mai băgat Băsescu cu gaşca lui de nenorociţi. La câtă finanţare europeană aveam, trebuia să trecem fluierând pe lângă criză. Guvernul Boc (în realitate, Băsescu) nu a fost în stare să tragă GRATIS fonduri de miliarde de euro pentru mari proiecte: autostrăzi, metrou, canal Dunărea-Bucureşti, sisteme de irigaţii, investiţiiîn turism, agricultură, industrie care generau locuri de muncă şi duceau la creşterea consumului, implicit a a nivelului de trai. Situaţia e aproape în acelaşi punct. Trăiască noua victorie a Ssitemului Cripto-Mafiot asupra democraţiei şi poporului român!  
 
Culmea! Cum s-ar fi aşteptat neamţul să voteze şparlamentarii SCM? Ce spera Johannis? Ca aleşii socialişti să aibă vreo tresărire de conştiinţă? Ăştia o vând şi pe mă-sa! Televiziunile roşii au luat foc! Interesul naţional!? Aiurea! Să piara ţara, doar ei să se salveze. Tot Justiţia trebuie să rezolve problema. Ca infatuatul Ponta mai sunt câteva mii bune de penali. Sistemele mafiote din judeţe colcăie de şobolani roşii, dar şi de alte culori. DNA, şo pe ei!  
 
Pilula destresantă  
 
- Soră, spune-mi te rog, ce avem de făcut azi?  
- La început două operaţii uşoare! Un pacient de la un accident frontal de maşini şi un pacient cu traumatisme din construcţii. Apoi o operaţie mai dificilă: un soţ care a refuzat să spele vasele!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 13 iunie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (118): DELETE & REFRESH / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1626, Anul V, 14 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!