CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1600 din 19 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (115): UNDE-I ONOAREA?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au fost alegeri în Marea Britanie. Supuşii reginei au votat masiv cu Partidul Conservator, infirmând toate sondajele, care dădeau o luptă strânsă. E vorba de viitorul lor, aşa că nu mă preocupă de ce au votat aşa. Ceea ce am reţinut a fost anunţarea instantanee a demisiei liderilor partidelor care au ieşit pe locurile 2, 3 şi 4. Inclusiv Rudotelul lor naţional, pe care alegătorii, ca şi în Franţa, l-au dat de pământ. Extremistul Farage e pe făraş! Poate învaţă româneşte de la trimişii noştri speciali.  
 
Demisia e un gest de onoare absolut firesc după ce pierzi nişte alegeri. În lumea civilizată. La noi, în România, şmecheria specifică şobolanilor roşii, a făcut ca momentul reformării partidelor după alegerile din noiembrie să fie ratat şi amânat sine die! Continuă o guvernare plină de miniştri penali cu un parlament devenit ilegitim, ca urmare a eşuării proiectului politic USL. Cadavrul USL este prezentat de şobolanii roşii ca sfintele moaşte, resucitat în USL.2. Urât mirositor, care nu poate amăgi pe cineva, cu mercenarul manechin, care încalcă legea la ordin. Cu mir sau fără!  
 
Recent, primul ministru-plagiator şi-a prezentat cu tam-tam, de parcă era în Piaţa Roşie, semirealizările celor trei ani de guvernare. Măreţele împliniri au fost deja demontate, una câte una, de către experţii în domeniu, minciuna având picioare scurte. Paradoxal, pe fondul creşterii economice (sic!), nivelul de trai al românului tot scade! Nu m-a mirat faptul că Pinocchio nu a suflat niciun cuvânt despre creşterea deficitului bugetar şi a datoriei externe! A României.  
 
Multe din proiecte furate de la liberali, au fost prost aplicate, astfel încât pierderile devin tot mai mari pe zi ce trece. Unde or fi autostrăzile promise, căile ferate rapide, unde sunt marile investiţii (din nou s-a ajuns la blocarea fondurilor europene), unde-i milionul de locuri, unde e sistemul sanitar fiabil (nu amintesc de lansarea lamentabilă a cardului de sănătate), alimentele de bază au ajuns să fie mai scumpe ca în ţări occidentale (sic!), unde-i sistemul de învăţământ promis (asistăm, pentru prima oară în istorie la ţinerea cursurilor fără ca cei mici să aibă abecedare), unde-i grija faţă de mediul înconjurător (scandalul defrişărilor ilegale, girate de şobolanii roşii e în plină desfăşurare)?  
 
Aţi simţit politica de discreditare a noului ANAF, practicată de marii şi micii evazionişti atât de bine organizaţi în sistem mafiot? Numai că boborul nu prea crede diversiunile puse abil la cale! Unde-i onoarea aleşilor, ce-şi votează pensii speciale nesimţite (pe criterii şi performanţe numai de ei ştiute)? Grupuri de şparlamentari venali/penali au ajuns să aibă iniţiative legislative, care aduc atingere Codului penal, doar din dorinţa de a-şi apăra hoţiile şi îngreuna derularea actului de justiţie.  
 
Legile electorale, amendarea Constituţiei tătucului Iliescu, descentralizarea şi reforma administrativă, care ar contribui la debirocratizare şi destructurarea reţelelor de tip mafiot din judeţe, sunt temporizate cu bună ştiinţă. Peste jumătate din „naşii” consiliilor judeţene sunt săltaţi, cercetaţi, condamnaţi pentru jefuirea / irosirea banului public. Beciul Domnesc geme! Sute de primari, consilieri locali, funcţionari publici corupţi fac spectacol la un nivel greu de imaginat, principalii corupători fiind membri PSD şi UNPR.  
 
Prostituarea politică are loc în direct la ore de vârf! Demisul naţional, care a adunat zeci de dosare penale pe lângă cele vechi îngropate, s-a reprofilat ca analist politic în sens mioritic (gura nu-i mai tace), ajungându-se la străvechea vorbă strămoşească „râde hârb de oală spartă”. Udreniana s-a convertit! S-a lepădat de B1 şi a trecut la ridicarea de osanale Antenei 3! Sectorul V a fost devanghelizat! Litoralul se anunţă trist fără deghizările primarului-legumă şi la propriu!  
 
Se interzice autostopul civililor (sic!), dar traseismul politic, în timpul mandatului, este îmbrăţişat de toate partidele! Halal, onoare! Peste 2.000.000 de alegători sunt privaţi de dreptul de a alege. Ponta încalcă senin Legea, refuzând organizarea alegerilor în locurile lăsate libere de aleşii-puşcăriaşi sau puşcăriabili. Locali sau naţionali. Tocmai el care scotea fumuri democratice, pe când Boc încălca legea electorală la rându-i! La toate acestea, Ponta râde victorios pe toate ecranele, de parcă misiunea lui ar fi demolarea şi nu construcţia statului de drept. În România.  
 
Unde-i onoarea, tovarăşe prim ministru?  
Domnii sunt în altă parte a Europei!  
Demisia!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 16 mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (115): UNDE-I ONOAREA? / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1600, Anul V, 19 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!