AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1575 din 24 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - 23 APRILIE – ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O zi specială pentru bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci. Cu toţii faceţi parte din categoria factorilor civilizatori, mulţi cu importante contribuţii la evoluţia societăţii româneşti!  
 
Să nu uitaţi nicio o clipă înaintaşii, bibliotecari ca Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Gh. Teodorescu-Kirileanu, Paul Goma, care au conştientizat din plin rolul bibliotecarului în societate!  
 
Din păcate, bibliotecarul public actual nu întotdeauna se ridică la înălţimea misiunii pe care o are. Nu se implică suficient în diseminarea informaţiei, care să despartă grâul de neghină.  
 
I se spune să nu facă politică în instituţie şi el crede că trebuie să ascundă adevărul oamenilor. Nu despre o astfel de politică e vorba, ci să nu-ţi propagi propriile convingeri politice. A te ascunde ca şobolanul, fără a arăta ce împiedică evoluţia comunităţii în care trăieşti şi munceşti, este cel mai mare rău pe care îl poate face orice factor civilizator: preot, cadru didactic, bibliotecar public, cadru sanitar, medic veterinar, inginer agronom...  
 
Dacă România trece prin momente grele, această stare este cauzată, în principal, de lipsa de reacţie a factorilor civilizatori. În lipsa acestor reacţii, s-a ajuns la o corupţie fără precedent! La furturi inimaginabile! La o decădere morală fără egal în istoria ţării!  
 
Să nu uităm ca la Biblioteca din Atena, prima bibliotecă publică a lumii, se organizau alegerile şi se făcea campania electorală!  
 
Nu uitaţi adevărata voastră misiune!  
 
Să oferiţi informaţii corecte pentru toţi cetăţenii comunităţii, pe care îi serviţi fără nicio discriminare! Implicaţi-vă! Nu întâmplător în această zi se sărbătoreşte de ziua Sf. Gheorghe! A celui care a ucis balaurul necunoaşterii.  
 
La Mulţi Ani!  
 
Sergiu GĂBUREAC  
Bucureşti  
bibliotecar (p)  
23 Aprilie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - 23 APRILIE – ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1575, Anul V, 24 aprilie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!