CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1548 din 28 martie 2015        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+8): HOŢII DE ÎNCREDERE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
România se află în plină operare a rănilor infectate. Cu cât se incizează mai mult, cu atât vedem cât de cangrenate sunt instituţiile publice. Aflăm lucruri pe care nici mass media nu le-a bănuit. Sau unii jurnalişti ştiau, dar au tăcut complice! Mă refer, în special, la presa judeţeană. Acolo, autorităţile locale, primari, consilieri locali, funcţionari publici sau nu sunt corupţi în cvasitotalitate. Sigur, şpăgile nu se compară cu cele la nivel naţional, însă de o sticlă bună, o masă, o vilă sau un jeep tot iese!  
 
O astfel de intervenţie chirugicală nu poate fi făcută de oricine. Nu poţi opera cu instrumente deja infectate pentru asanarea corupţiei de masă. Nu e de mirare că sunt acuzate şi băgate la zdup capete din toate puterile statului. Mai mult, intervenţiile se derulează de la portarul sau sora medicală ce iau şpagă 5 lei, până la parlamentarul în care am investit atâta încredere. Cu şpăgari de ordinul milioanelor. Euro!  
 
Aici e marea dramă a poporului român. Hoţii de încredere te execută, din patru în patru ani, cu zâmbetul pe buze, cu o bătaie pe umăr, convingându-te că doar el te va scoate din nevoie. Pe când realitatea arată că omul sfinţeşte locul, eliminarea sărăciei pornind de la voinţa, inteligenţa şi imaginaţia fiecărui individ în parte. În rest, palavre! Degeaba, însă, atâta timp cât tocmai săracul îşi vinde votul pe o pungă de mălai şi nu vede mai departe de sacoşa electorală.  
 
Cu mai bine de patru cincinale în urmă, când democraţia se ridica copăcel-copăcel pe la poale de Carpaţi, ceream ca mandatul de parlamentar să fie de doi ani şi nu mai mult de două. Aveam un fix pe care mi-l menţin şi azi. Cu cât laşi pe cineva mai mult într-o funcţie, cu atât i se urcă la cap puterea. Discreţionară. Nu degeaba, în marile democraţii rar întâlneşti parlamentari care să iasă la pensie din parlament!  
 
Parlamentul României nu numai că este bolnav, dar e şi ilegitim. Vechii parlamentari i-au virusat rapid, pe cei nou aleşi, cu năravurile lui Dinu Păturică. Te uiţi la el/ea, e tânăr/ă, frumos/frumoasă, manierat/ă şi constaţi că tot hoţ de încredere este. Te execută în doi timpi şi trei mişcări luându-ţi tabloul, lingoul, milionul de euro... A, nu vă gândiţi că le ia de la cei mulţi! Nu! Tot de la hoţi sunt primite şi puse în conturi străine, seifuri, pe numele prietenilor de încredere...  
 
Sapi prin parlamentul ţării şi dai de nişte încrengături de te îngrozeşti. „Famiglia” hoţului de încredere ocupă posturi care de care mai grase. Că se pricep sau nu în funcţia numită are prea puţină importanţă. Nu se atinge nimeni de ei, cât hoţomanul e acolo. Sub cupolă. Unde face legi spre binele poporului!? Abureli!  
 
Când aude zornăit de cătuşe, se milogeşte de colegi, invocă spiritele, interesul naţional... jurându-se că nu a furat. Păi, fratele meu, dacă nu a băgat mâna în stupul cu miere, de ce nu merge demn în faţa judecătorilor? De ce şovăie? Vede că se îngroaşă gluma, hoţul nostru, începe cu scărpinări pe la nas, aluzii în direct la camera de luat vederi, mesaje subliminale, finalul lasându-se cu denunţuri de-ţi crapă obrazul că l-ai votat.  
 
Marea greşeală s-a făcut în momentul spargerii USL-ului ! Atunci, Parlamentul a devenit peste noapte ilegitim. Organizarea de noi alegeri ar fi fost gestul firesc. Însă sistemul cripto-mafiot din nou ne-a aburit. A nu ştiu câta oară în ultimii 25 de ani. „Noi continuăm, noi vom realiza ce ne-am propus ! Dreptate până la capăt !!!!!!”  
 
Iată unde am ajuns! Suntem în situaţia în care un partid intrat prin vot în Parlament, PPD, să aibă la ora actuală din 70 (şaptezeci) de parlamentari doar unul singur. Unul! Prin furtişaguri specifice, au apărut două partide fantomă PLR-ul manechinului şi PMP-ul blondei încătuşate, fără să treacă prin filtrul electoratului?! Suntem de râsul lumii, cu cel mai corupt parlament din lume! Bunul simţ ar fi împins parlamentarii înşişi să ceară autodizolvarea, iar guvernul-penal, în frunte cu premierul-plagiator, să-şi fi depus mandatul.  
 
Ne aflăm într-un nou moment exploziv. Piaţa Universităţii şi alte pieţe dau în clocot! Johannis e pus cu spatele la zid. De la el se aşteaptă soluţia, pe care nu prea are cum s-o dea. Degeaba bate şaua, măgarii se fac că nu pricep ! Sau îl ignoră cu bună ştiinţă! Se încearcă aceeaşi schemă ca şi cu Emil Constantinescu! Numai că neamţul e o piatră cam tare!  
 
De Buna Vestire, dezlegarea la „rechini”, pentru Justiţie, a funcţionat parţial. Am asistat, în Senatul ilegitim, la două tipuri de comportament. Unul moral şi unul imoral. Ambele cu imagistică mafiotă. Miercuri, şobolanii roşii şi-au semnat începutul sfârşitului! În ciuda faptului că exista, deja o decizie a Curţii Constituţionale, care arată că hotărârile Senatului trebuie adoptate cu majoritatea celor prezenţi, manechinul, la ordin, a ignorat-o.  
 
Nu mai e de mirare de „renumele” pe care România îl are în lumea bună!? Cum e posibil ca un parlamentar traseist, juristă de profesie, conferenţiar universitar să spună în faţa televiziunile „Mai lăsaţi-mă cu Constituţia!” fără ca în secunda doi să nu-şi dea demisia? Iar partidul ei tace mâlc! În ce hal de comportament politic s-a ajuns în România? Nu se poate accepta la nesfârşit încălcarea legilor!  
 
Dacă Parlamentul ilegitim nu revine asupra deciziilor sale iresponsabile nu este exclus să asistăm la ample manifestări, ce vor duce la alegeri anticipate ! Alegerile anticipate autumnale sunt singura soluţie ! Nu înainte de a se vota noua Lege electorală.  
 
Aşa nu mai merge !  
Pierde ţara, pierde poporul, pierd partidele !  
 
N.B. Rău ne-a obişnuit Băsescu, dragii mei! În lumea civilizată, intervenţiile în direct ale preşedintelui sunt foarte rare. În rest, pot fi citite de pe site-ul administraţiei prezidenţiale: http://www.presidency.ro/  
 
Pilula destresantă  
Cetăţeni oneşti declară revoltaţi: „Reclamele mint ! Cuţitul Miracle Blade nu taie şine de tren !...".  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 28 martie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+8): HOŢII DE ÎNCREDERE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1548, Anul V, 28 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!