CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1534 din 14 martie 2015        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+6): ÎNCEPUTUL ÎNCEPUTULUI !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Piramida lui Keops, cunoscută sub numele de Marea Piramidă de la Gizeh, este cea mai veche structură artificială din cele şapte minuni ale lumii antice descrise de Antipater din Sidon, care s-a păstrat. Ea se înălţa până la 150 de metri pe o suprafaţă de 5,37 ha, arheologii susţinând că a fost cea mai înaltă structură artificială din lume timp de aproximativ 3.800 de ani! Alţi specialişti avansează date mult mai vechi. Unele coincid chiar cu implementarea actualului program Homo sapiens(3)!?  
 
Aceeaşi vârstă e dată şi Sfinxului din apropiere, care ascunde multe mistere! De fapt, vechimea celor două structuri nu este certă. Punct. Cum certă este datarea pentru celelalte piramide. În total, în acestă zonă s-au descoperit 110 piramide. Reamintesc că pe Terra există sute de alte piramide sub forme diverse. Câteva au fost decelate şi pe planeta Marte! Cu Sfinxul aferent!  
 
Marea Piramidă a lui Keops (Khufu), Piramida lui Kefren (Khafra) (136,4 m) şi Piramida lui Mikerinos (Menkaura) (65,5 m) sunt aliniate cu constelaţia Orion. Axul de sud din Camera Regelui indică steaua Al Nitak (Zeta Orionis), casa lui Osiris - casa lumii de dincolo, aflată în constelaţia Orion, circa 2450 î.Hr. Nicio altă stea nu s-a mai aliniat cu axul de sud.  
 
Marea Piramidă indică într-un mod exact direcţia nordului. Poziţia Polului Nord se mişcă în timp, dar piramida era exact aliniată în momentul construirii sale. Pasajul Marea galerie indică steaua Alpha Draconis, circa 2170-2144 î.Hr., care era Steaua Nordului la acel moment.  
 
Inginerii lui Napoleon au constatat că meridianul, care trece prin vârful Piramidei lui Keops, împarte Delta Nilului în două sectoare cu arii egale, fiecare sector având un unghi la centru de 45 grade. Mai mult decât atât, acesta este meridianul ideal, deoarece traversează cele mai multe continente şi împarte întregul uscat de pe glob în 2 părţi egale.  
 
Perimetrul piramidei împărţit la dublul înălţimii dă valoarea lui π. Relaţia dintre (Pi= 3,14159...) (valoarea raportului dintre aria unui cerc şi pătratul razei sale) şi Φ (Phi= 1,618033...) (proporţia de aur), este exprimată în părţile de bază ale Marii Piramide. Geofizicieni au ajuns la concluzia ca unitatea de măsură, cotul, utilizat de constructorii Marii Piramide este unitatea ideală, deoarece fiind a zece-milioana parte din raza polară a Terrei (care are 6.356,7 km), metrul neavând o asemenea precizie!  
 
Marea Piramidă este situată în centrul greutăţii Pământului. Centrele celor patru laturi sunt aliniate matematic formând singura piramidă din lume cu opt laturi. Acest efect este vizibil doar în zorile şi la apusul soarelui la echinocţiile de toamnă şi de primăvară.  
 
Diagonalele piramidei, prelungite, trec prin inimile tuturor continentelor, ca nişte solii ale bazei. Greutatea Marii Piramide (cca 5.955.000 t) înmulţită cu o sută de miliarde dă greutatea planetei (cca 5,972E24 kg). Curbura proiectată pe laturile piramidei se potriveşte cu raza Pământului (6378,136 km la ecuator).  
 
Se estimează că piramida ar conţine în jur de 2.300.000 de blocuri de piatră care cântaresc 20-30 de tone fiecare, existând şi câteva blocuri de piatră care cântăresc peste 40 de tone. Cum au fost transportate şi asamblate acele blocuri de piatră rămâne un mister. În ciuda a tot felul de poveşti. Pământene. Prima dintre ele fiind cea a celebrului istoric Herodot. Nici una nu se susţine, însă, pentru Marea Piramidă. Doar pentru copiile ulterioare, care au căpătat, de altfel, destinaţia de cavou. Ceea ce la Marea Piramidă nu se confirmă!  
 
Mortarul folosit este de origine necunoscută, Deşi compoziţia sa chimică este cunoscută, nu poate fi reprodusă. Este un tip de mortar mai puternic decât piatra, acesta fiind unul dintre motivele pentru care piramida s-a pastrat până în zilele noastre.  
 
Dimensiunea bazei indică o măsură a timpului, anul, care are 365 de zile şi 1/4, calcul rezultat din suma diagonalelor ce reflectă precesia echinocţiilor. Mai mult, dublul perimetrului bazei (55.000 m2) dă valoarea unui minut de grad pe meridianul ecuator, iar înălţimea piramidei înmulţită cu un miliard aproximează distanţa medie de la Pământ la Soare.  
 
Fundaţia Marii Piramide este pe bile fiind capabilă să suporte cutremure mari, precum şi dilatarea produsă de temperaturi foarte mari. Vârful celor trei piramide era acoperit cu aur (paratrăsnet, antenă!). Iniţial, mantaua exterioară era compusă din 144.000 de pietre, toate acestea fiind extrem de lustruite şi plate, cu o acurateţe de 1/100 dintr-un inch. Grosimea pietrelor este de aproximativ 254 cm şi au o greutate de cca 15 tone fiecare. Cele patru feţe ale piramidei sunt uşor concave, fiind singura piramidă construită astfel. Cercetatorii arată că piramida acţiona ca o oglindă gigantică şi avea o putere atât de mare încât era vizibilă de pe Lună. De aceea, egiptenii antici au numit piramida Ikhet (Lumina Glorioasă).  
 
Cufărul de granit din Camera Regelui este mult prea mare pentru fi introdus prin pasajele piramidei. Cercetatorii presupun că a fost construit şi introdus în timpul construirii piramidei. Cufărul este construit dintr-un bloc de granit solid. Pentru realizarea sa au fost necesare fierăstraie din bronz lungi de aproape 3 metri cu dinţi de safire. Scobirea interiorului a necesitat burghie tubulare din acelaşi material care exercitau o forţă de găurire de două tone.  
 
Marea Piramidă a avut la intrare o uşă pivotantă. Astfel de uşi pivotante au mai fost găsite doar în alte două piramide: piramida tatălui şi bunicului lui Kheops, respectiv Sefru şi Huni. Uşa, care cântărea 20 de tone, era atat de bine echilibrată încât ar fi putut fi deschisă cu o forţă minimă. Atunci când era închisă, se potrivea perfect încât nu putea fi deschisă din interior. Temperatura interioară este constantă şi egală cu temperatura medie a Terrei. 20 de grade Celsius.  
 
Nimeni nu a reuşit, însă, să explice cum s-a asigurat iluminatul în interior, negăsindu-se nicio urmă de fum, care ar fi putut oferi arheologilor posibilitatea de a estima vechimea piramidei pe baza metodei cu radiocarbon! Doar lămpile de la Dendera, de pe cele trei basoreliefuri din templul lui Hathor, ne-ar putea oferi o explicaţie! Becuri similare cu tuburile Geissler, tuburile Crookes sau lămpile cu arc. Inventate câte mii de ani mai târziu.  
 
Tot mai mult se vorbeşte şi de activarea energetică a marilor piramide de pe Terra, prin ele realizându-se, de fapt, convergenţa dintre energiile cereşti cu cele pământeşti. În glumă, aş spune că, urmare a efectului de piramidă, mintea o poate lua uşor razna!  
 
Recitind aceste informaţii, pe care le regăsim în zeci de forme şi interpretări, te întrebi, pe bună dreptate, dacă Marea Piramidă a fost construită de om sau de de Cel, care a făcut omul după chipul şi asemănarea Sa? Dumnezeu! Bineînţeles prin echipele, care au pus în operă proiectul Homo sapiens(3)?  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 14 martie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+6): ÎNCEPUTUL ÎNCEPUTULUI ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1534, Anul V, 14 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!