CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+3): PARFUM DE CĂTUŞE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tableta poate crea un disconfort accentuat la nivelul conştiinţei.  
 
Au ajuns unii să creadă că a fi fost senator sau deputat în Parlamentul României, cincinale întregi, e un lucru cu care să te mândreşti! Din contra, din nefericire, a ajuns să fie o ruşine naţională! Pentru simplul motiv, că acel senator sau deputat longeviv a asistat sau a fost, de fapt, complice/părtaş, implicat direct sau nu, la distrugerea României. La jefuirea ei. Numai pentru acest lucru ar trebui să fie pedepsit exemplar de Justiţia independentă. Pedeapsa cea mai blândă? Să poarte, când iese în lume, o etichetă la vedere, pe care să scrie: „Eu, numele şi prenumele, am fost senator/deputat în parlamentul României în perioada ... contribuind la starea de azi a României.” Ca toţi cetăţenii să-l îmbrăţişeze şi să-l pupe!  
 
Ruşine, Vosganian! Nici lelea Safta nu s-ar fi umilit în halul ăsta! Culmea astfel de parlamentari şi-au creat tot felul de beneficii, inclusiv penzie! Din banii boborului, pentru marele merit al vandalizării ţării! Trai, nineacă! Dar cum totul se plăteşte, să fie liniştiţi! Vor plăti cu vârf şi îndesat.  
 
*  
 
România a savurat, la maximum, secvenţele traseismului turistic al udrenienei la obiectivul de maxim interes în aceste zile. DNA. Când i s-a dat arestul la domiciliu, au început să emită tot felul de ipoteze. Care de care mai fanteziste. Că şi-a băgat coada mortul zilei. Realitatea arată, însă, un pragmatism, pe care sincer să fiu nu-l vedeam pus în aplicare de ICCJ. De ce să cheltuieşti sume importante cu toţi infractorii patriei? Le aplici arestul la domiciliu şi scad costurile. În alte ţări se mai plăteşte, tot de către arestat, şi paza.  
 
Mai sunt şi alte avantaje pentru Justiţie, pe care le veţi afla în perioada următoare. Nu aţi sesizat la udreniană o aseamănare izbitoare cu becalianul? În comportament. Şi, apoi, cum să intri în Parlament cu cătuşele la mâini? Aşa, va duce doar un uşor parfum de cea mai bună calitate. De cătuşe. În cele din urmă, în ciuda unor casandre, cu siguranţă, se va îngropa singură! Astfel, revopsita va primi exact ce merită!  
 
ULTIMA ORĂ  
 
Stimaţi tovarăşi! A început Campania electorală? Ba va fi redus TVA, ba accizele, ba cota unică de impozitare! Ce sunt promisiunile astea? Sau ştiţi că veţi pierde în curând guvernarea şi de ce să nu plantaţi nişte bombe cu efect întârziat?!  
 
Nu ştiu cum se face, de câştigăm premii tocmai cu filmele în care românii sunt prezentaţi cu tot ce au mai hâd! „Doctor Lăzărescu”, „După dealuri”, etc. etc. Nu cred în coincidenţe! Aferim!  
 
Cel mai vechi Homo Sapiens din Europa a fost descoperit în Munţii Banatului. Măi, să fie! Toate se întâmplă numai la noi?  
 
Pilule destresante  
 
Întâlnire stabilită pe facebook:  
- Ok. Dar cum am să te recunosc?  
- Sunt o tipă de 1,75, greutate 52 kg.  
- O.K. ! Eu am sa fiu într-o geacă neagră, cu un cântar şi o ruletă în mână.  
*  
Un hacker din Caracal a fost prins când încerca să scoată bani de la un interfon.  
*  
La tribunal  
- Cine sunteţi?  
- Martorii lui Iehova ...  
- În ce proces ?  
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 21 februarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+3): PARFUM DE CĂTUŞE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1512, Anul V, 20 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!