CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+2): BILUŢELE SUS !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tableta poate crea un disconfort accentuat la nivelul conştiinţei.  
 
Obezul Parlament s-a adunat, gâfâind, dornic de un nou spectacol. Adevărul e că de când nu mai e Rudotel, şedinţele sunt anoste, făr-de nerv. Cred că niciodată nu au mai prestat atât de mult pentru un singur membru. În noaptea de luni spre marţea cea mai lungă a Sistemului Cripto-Mafiot. E adevărat s-a muncit pentru o vedetă, manelistă, a politicii româneşti. De Pleşcoi!  
 
La vreme de seară, sala duduia. Vine, nu vine duduia? Ţara - ţintuită în faţa micilor ecrane. Berea - pregătită să fâsâie. Vinul fiert aşteaptă molcom. Popcornul sare nervos prin cele ceaune sau cuptorul cu microunde. Analiştii, inclusiv lelea Safta, emit ipoteze. Care de care mai halucinante! „Mascaţii - în jurul Parlamentului!” Parcă am fi la Revoluţie. Când se anunţa venirea coloanei de securişti de nu ştiu unde!... Tensiunea creşte.  
 
Microfonul lui Zgonea dă scurte rateuri până prinde emisiile vocale ale celui aflat la butoane. Butoanele Camerei deputaţilor! La celelelate se află ... Lelea Safta mă priveşte aspru, semnificativ, fără să umble la nas, aşa că tac subit şi-mi înghit vorbele. Discursul - apă de ploaie. „Un discurs cinstit şi onest.”(!) Bla-blauri cu pauze bine dozate, conform indicaţiilor. Aveam senzaţia decernării premiului Oscar pentru cel mai bun regizor.  
 
Sala începe maratonul voturilor. Multiple şi încrucişate. Apel cazon. Sunt respectate strict procedurile. Cohorte de avocaţi sunt la vânătoare de greşeli. Ca să nu mai fie acuzat de una sau alta, PNL a zis scurt: - Biluţele sus! La vedere! Aici nu se joaca alba-neagra! Bila albă în urna albă, bila neagră în urna neagră! Clar! Votaţi pentru! Scoruri zdrobitoare. Nemaiîntâlnite în istoria Parlamentului. Cad recordurile, unul după altul! Nu te joci cu Democraţia dezlănţuită! Dâmboviţeană!  
 
Lipseşte protogonista serii! A părăsit demult incinta prin tunelurile Casei „Poporului” după lansarea semnalului ţigănesco-interlopo-masonic convenit. Către generalul fără egal în spaţiul mioritic! Unii dau alt destinatar. Ce mai contează! Televiziunile iau foc. Bibliotecile sunt asaltate în cautarea dicţionarului de semnale. Mafiote. Noroc cu online-ul! Sursele dau imagini elocvente ale interlopilor colegi ai blondei. Se confirmă utilizarea comunicării la distanţă prin semne şi semnale. Un fost spy, acum onorabil parlamentar(!), dezleagă misterul. Sunt mult mai liniştit! Temporar!  
 
Facebook-ul, de obicei mai calm în miez de noapte, arde la foc continuu. Ştire după ştire! Zvon după zvon! Botoşaniul spune, Clujul nu tace, Tulcea aşteaptă răspuns la întrebarea pusă, Italia în alertă, Münchenul ne asigură de calitatea cătuşelor, Craiova este vehementă, Piatra postează noi imagini... în timp ce udreneiana este urmărită de serviciile laice de informaţii mai ceva decât cele secrete. Merţanul nu face nicio mişcare fără a fi filmat din toate poziţiile. Jocuri de lumini şi umbre prin gropile marilor bulevarde. Se dau ţinte false.  
 
Gata a apărut „docomentul” în Monitorul Oficial!  
 
„Unde-s mascaţii, să vină mascaţii!”, isterizează o vecină de bloc, altfel la locul ei. În timpul zilei! Vedete piţi, urmărite şi ele penal, a naibii coincidenţă, s-au legat, în semn de protest, cu cătuşele de paturi. Degeaba! Domnu' colonel e cu ochii cât cepele pe sticlă! Să nu scape semnalul!  
 
Casa e ca după război! Floricele pe covor, halbe cu urme uşoare de lichide, foi de hârtie pe care s-au notat celebre replici ale eroinei serii... „ să facem totul”, „moralitate”, „cinste” ! Unde am mai auzit textul? Vecinii sforăie fericiţi! Se lasă, încet-încet, cortina peste noul episod al piovrei româneşti! Strong! Cele şase cereri ale organelor abilitate au primit avizele solicitate. Democratic! În timp ce japonezii refuză să-şi ia concediul de odihnă!? Iar la Vaslui doi medici ginecologi au fost reţinuţi.  
 
ULTIMA ORĂ !  
 
Declaraţia udrenienei zâmbitoare la ieşirea de la DNA: „Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe Adevărului!” Când maşina a ajuns la Arestul Poliţiei, cătuşele erau puse Adevărului! Blonda vopsită, sigur, nu le mai avea. C-aşa-i Pristanda! Independent sau intendent!?  
 
La ordin, coane ...  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 14 februarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+2): BILUŢELE SUS ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1506, Anul V, 14 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!