CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+1): COANA JOIŢICA REDIVIVA !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tableta poate crea un disconfort accentuat la nivelul conştiinţei.  
 
Alarmă! Udreniana a aruncat clasa politică în aer! Fals! Fals! Fals! Clasa politică s-a aruncat singură în aer. În ciuda fumigenelor, lansate timp de cincinale bune (egalând dictatura ceauşistă), honorabilii şi-au tot prins grenade defensive la centură. Vă amintiţi „bileţelul roz”? A fost premonitoriu, dar cine să fi înţeles la acea vreme mesajul transmis în direct? La ora amurgului!  
 
Acum, tot l-am aniversat pe Ion Luca Caragiale! A amintit cineva de el?! Să fim serioşi! Nimeni nu se mai ocupă de momente şi schiţe. Personajele lui nenea Iancu bântuie pişicherul politic mai ceva ca acum un secol şi ceva. Elena ot Pleşcoi, această Masha Hari, a turnat, de fapt, lucruri, pe care o Românie întreagă le ştie/intuieşte de ani buni. În lipsa mogulilor, strânşi, mai toţi, în simpozion la mititica, doar unii jurnalişti tot cad pe spate. Rostogolesc ştirile, ce curg pe tomberon, transformându-le în bombe informaţionale nou-nouţe. Numai că sunt fuzee second-hand!  
 
Sigur, dacă nu e neutralizată rapid, Elena pre mulţi îi va îngropa-n tribunalele patriei! Cu siguranţă, vor apărea noi bileţele. Cu numere de înregistrare, ştampile şi semnături ale colegilor de reţea. Lista e lungă. Am mai spus. Cam 150-200. Iar plevuşca se duce spre cei 14.000 „de specialişti” din reţelele judeţene, urbane şi rurale. Până la urmă, Justiţia independentă va da soluţii finale în destructurarea sistemului cripto-mafiot. Construit sub zâmbetul malefic al lui Iliescu! În 2-3 ani vom afla şi sentinţele! Boborul crede că unora n-o să le vină niciodată rândul, mai ales, reginei balului. Demisul naţional. Răbdare! Totul se plăteşte!  
 
Am fost informaţi că suedezii au puşcării goale! La standarde europene. Vă rog, guvernanţo numai cheltuiţi bani aiurea cu noi puşcării în România! Tot ne amenedează CEDO la greu deoarece alde Becali nu are perna moale! Concluzia. Italienii se dovedesc mici copii în materie de reţele mafiote. Au ce învăţa de la dâmboviţeni&provincia! Toată Evropa e cu ochii pe noi! Iar am făcut-o de oaie! Oare nu cu protecţia ei şi a unchiului Sam s-a dezvoltat un SCM-ul? Problema care se pune, avem noi un Cattani? Sau alde Coldea?!  
 
În semn de solidaritate cu zecile de senatori şi deputaţi corupţi, întreg Parlamentul ar trebui să-şi prezinte demisia! E o situaţie unică pe Terra! Profund indignată, Elena-Gabriela Udrea promite lansarea, pe blogul personal, a serialului politic: „Uite şpaga, nu e şpaga!” Ea vine pe linia Vrâncioaia - Obrenovici - Lupeasca - Elena Ceauşescu. Cu frunză sau fără frunză? Ţara aşteaptă, cu sufletul la gură, episodul pilot. Până una-alta, dacă e marţi, udreniana se prezintă la Secţia 2 ! Poliţie. La Psihiatrie, mai prin toamnă!  
 
ULTIMA ORĂ!  
 
În spatele scenei, îmi susură lelea Safta, se pregătesc cătuşele Zwarovski şi o zeghe Armani!... Mi-a decodat şi semnificaţia cutremurelor, fără număr, din zona Vrancea de anul trecut!... Semne! Cine să le ia în seamă?  
- Se pare că, în curând, vom importa senatori şi deputaţi!, mi-a zis cu năduf. E o soluţie!  
N.B. Sunt somat să scriu despre Johannis. Am spus. O sută de zile aştept adaptarea la greaua responsabilitate asumată. Mişcarea în peisajul Cotroceniului are limitele ei. Oricum, nu pare a fi în turnul de fildeş.  
 
***  
 
Un tânăr arab îl interpelează pe taică-său:  
- Tată...  
- Da, fiule!  
- Pentru ce purtăm pe cap pălăria asta bizară?  
- Se numeşte burnuth, iar în deşert te apără de soare, răspunde tatăl.  
- Aha... dar, tată...  
- Da, fiule!  
- Dar ce-i cu rochia asta pe care o purtăm?  
- Este burka, iar în deşert, unde este foarte cald, îţi protejează corpul.  
- Bun! Dar, tată...  
- Da, fiule!  
- Ce-i cu pantofii ăştia, cam urâţi, pe care-i purtăm în picioare?  
- A... sunt babouches, şi sunt pentru ca atunci când mergi prin deşert, să nu te arzi la picioare.  
- Bun... O ultimă întrebare, tată.  
- Ce mai e, fiule?  
- De ce locuim în Paris?  
 
Pentru alte tablete VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,  
sau  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 7 februarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+1): COANA JOIŢICA REDIVIVA ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1499, Anul V, 07 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!